Showing posts from October, 2011Show all
Addicted Kupon

Gian!!! Memang gian sesangat..... Klu member-member travel gian dengan website AA, ako dan geng plan gian dengan website kupon-kupon ni. Maklum la, kadang-kadang kupon yang di offer tu memang berbaloi-baloi. Ako rasa mostly ko…

Kisah PD lagi ...

...bersiaran kembali..... * malas nyaaa !! Lagi citer pasal kat PD. Bercuti kali ni memang tak ke mana-mana pun. Sekadar melepak kat dalam 'rumah' je. Memang memasing pun malas mahu meronda-ronda sekitar PD. Lagi pun, ap…

PD.... Aku Cabar Kau!!!!

Tetiba guna tajuk cenggitu. Teringat lak zaman muda mudi bercanda di pantai port dickson. Hahahah Puan Ila , Puan Shida , En Azman , kowang ingat lagi tak nostalgia itu??? Rindu nyaaa kan!! ;-) Ok jom citer xtvt wiken ako dan me…

Tahniah!

Bila dah ujung-ujung tahun ni, bila tiba je cuti sekolah, konpom ramai yang akan buat kenduri kawen. Tak lupa juga yang sibuk buat kenduri berkhatan. Dan ako tak berkecuali juga mendapat jemputan. Bukan jemputan berkhatan t…

Skema jawapan kpd soalan cepucemas (bila nak kawen?) Kenapa Lambat?  ✔ Kerna Al lah tahu masa yg tbaik utk ku. Dah Berpunya?  ✔ Ya. Kerna setiap org tlh ditetapkan jodoh masing2.  Siapa?  ✔ Nanti Allah akan perkenalkan kp…

Cop!! Aisshh....  maksud GHAIRAH ako tu, ghairah terhadap BLOG sajo lorr!! Ok, siyes. Mood GHAIRAH nak menghapdet blog agak menurun sekarang ni. Bukan takat hapdet, nak ziarah menziarah ke satu blog, satu blog pun agak cam s…

Biqque's October Lucky Follower

Perghhhh lama gak tunggu. Ingat kan dia dah lupa. hehhee... So, apa tunggu lagi. Jom! Macam biasa, "Biqque Lucky Follower" is BACK!!! Apa tunggu lagi, jom join. psstt psstt mana tau hadiah kali ni leh dapat dar…

Cinta Buku Lima

Cool la " Encik Mimpi " ni... Jom layan kesudahan lagu "Cinta Muka Buku".. Thanks En Mimpi, lagu anda membuatkan saya terSENYUM ;-) Nota Jemari : Hiburan hujung minggu kowang ;-p

haaa.. ni dia tips paling cun utk pilih bini.. Nak Pandai = Cari isteri cikgu Nak sihat = Cari isteri doktor Nak kaya = Cari isteri anak tan sri Nak glamour = Cari isteri artis Nak gaduh = Cari isteri samseng Nak sembang =…

Apple Product in Family

SENYUM, tak perlu kata apa-apa.. ;-) Nota Jemari : seb baek family ako bukan tergolong dalam ni.. :p SENYUM

Malam tu Mila baru sahaja pulang dari pasar malam. Setelah sampai Mila terus pergi kepada ibu dan abangnya yang sedang berehat. Lalu terjadi la perbualan antara tiga beranak itu. Mila : Mak, Mila nak tanya sikit boleh tak..? (…

Salam, Dah seminggu tak hapdet. Sekarang tengah bizi. Bizi buat kajian 'sejarah', kajian 'geografi', kajian 'kemahiran hidup'.. Naik muntah dah nak tgk 'paper work' ni. erkk tapi ni baru…

1. Wanita menarik nafas lebih kerap daripada lelaki, manakala lelaki menarik nafas lebih dalam daripada wanita.   2. Sistem badan lelaki dan wanita pun tidak sama. Lelaki lebih banyak memerlukan oksigen berbanding wanita supaya…

Dapat satu email ni yang dihantar oleh en Yazrul. Dan ako rasa isi kandungan nya, walau cinonet je pun tapi sangat bermakna dan berguna untuk tatapan kowang sumer. Jom baca apa yang ako pelajari dari email tersebut. "Assa…

Bantuan sudah sampai

Bantuan pertama sampai jam 10 mlm tadi. Percubaan bantuan pertama, tidak berjaya! Penat!  Kisah rim si putih ni ada lain macam sket. Lubang yang nak buka skru rim tu ada macam payah sket. Jenuh juga la nak membuka nya. Klu ten…

Putih oo Putih

Asal la time-time gini ko wat hal plak ni?!!!! Balik dari opis tadi, drive mcm biasa. Terlanggar lubang, pastu rasa stereng cam dah sengget sebelah. Ok lagi tetap meneruskan pemanduan. Tapi rasa dalam hati cam x best nak drive.…

Pisang mana pilihan hati?

Jamuan minum petang sempena besday 'gal' dan besday 'boy'. Nama pun minum petang, maka harus la makan pun yang ringan-ringan aje. Dalam ringan-ringan tu pun, boleh plak TERorder sampai 2 jenis pisang. Antara pisa…

Hepi Besday!

Nari ada 2 orang staff yang menyambut besedei. Satu yang muda, satu yang kurang muda.. Petang tadi ada plak yang nak membelanja minum petang sempena besday mereka. Alhamdulilah, murah rezeki nama nya tu. Kek juga disponsor oleh …

Aktiviti Sabtu & Ahad

Sabtu pagi ako sempat menyinggah kejap ke Dataran Mentari di Sunway atas urusan peribadi. Selesai urusan terus kami ke cheras untuk menghadiri jemputan kawen seorang teman. Bersama Kak Aidah memenuhi jemputan mereka. Terima kasi…