,

Putih oo Putih

Asal la time-time gini ko wat hal plak ni?!!!!

Balik dari opis tadi, drive mcm biasa.
Terlanggar lubang, pastu rasa stereng cam dah sengget sebelah.
Ok lagi tetap meneruskan pemanduan.

Tapi rasa dalam hati cam x best nak drive.
Sampai je rumah, terus check.

 Pancit!!
Erkkk check punya check, ghopenya tayar terkoyak panjang plak tu.
Ermmm.... termenung kejap depan tayo tu.

Garu-garu kepala.
Tetiba cam semangat lak nak buka tayar tu.

Ye la, klu nak tunggu 'bantuan' sampai, sian plak kat tayar tu terpenyek lama.

Baru cuba nak naikkan si putih , tak sampai soploh minit ako dah tercunggap!
Ketat!
Adoiiyaii... sesak napas dibuatnya.

Ye la baru sedar tenaga seorang wanita.
Kuat mana la sangat kan.
Baru la rasa betapa di saat-saat genting camni, ako perlukan LELAKI..

Erkk.... nampak gaya kena cari stok LELAKI.
Bila stok dah banyak, senang sket 'bantuan' datang, betul tak?!
hehehe...

Adehh dehh...
camne nak setel ni ek?
Konpom tayar kena beli baru.
Klu nak pakai yang baru, takkan nak beli sebelah je kan?!
Harus la seimbang, so kena la beli sepasang sekali.

Masalahnya duit utk satu ketul ada la.
Yang lagi seketul mana lak nak cekau??

TING!!
Kena wat muka kesian ni.

Bantuan oo bantuan..
bantuan camne yang akan muncul ye?

Nota Jemari: tukar si putih? ermm...
Share:

6 comments:

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.