Followers

Wednesday, June 29, 2011

DICTIONARY FOR WOMEN'S PERSONAL ADS

         40-ish                              -       49
         Adventurous                    -       Slept with everyone
         Athletic                            -       No tits
         Average looking               -       Ugly
         Beautiful                          -       Pathological liar
         Contagious Smile             -       Does a lot of pills
         Emotionally secure           -       On medication
         Feminist                           -       Fat
         Free spirit                        -       Junkie
         Friendship first                 -       Former very *friendly* person
         Fun                                  -       Annoying
         New Age                          -       Body hair in the wrong places
         Open-minded                   -       Desperate
         Outgoing                         -       Loud and Embarrassing
         Passionate                       -       Sloppy drunk
         Professional                    -       Bitch
         Voluptuous                      -       Very Fat
         Large frame                     -       Hugely Fat
         Wants Soul mate              -       Stalker


WOMEN'S ENGLISH

         1. Yes                                                         =       No
         2. No                                                          =       Yes
         3. Maybe                                                    =       No
         4. We need                                                 =       I want
         5. I am sorry                                                =       you'll be sorry
         6. We need to talk                                       =       you're in trouble
         7. Sure, go ahead                                        =       you better not
         8. Do what you want                                    =       you will pay for this later
         9. I am not upset                                         =       of course I am upset, you moron!
       10. You're very attentive tonight                         is sex all you ever think about?

MEN'S ENGLISH

         1. I am hungry                                                   =       I am hungry
         2. I am sleepy                                                   =       I am sleepy
         3. I am tired                                                       =       I am tired
         4. Nice dress                                                     =       Nice cleavage!
         5. I love you                                                      =       let's have sex now
         6. I am bored                                                    =       Do you want to have sex?
         7. May I have this dance?                                  =       I'd like to have sex with you
         8. Can I call you sometime?                               =       I'd like to have sex with you
         9. Do you want to go to a movie?                      =       I'd like to have sex with you
         10. Can I take you out to dinner?                        =       I'd like to have sex with you
         11. Those shoes don't go with that outfit            =       I'm gay

And finally.....

A recent scientific study found that women find different male faces attractive depending on where they are in their menstrual cycle.

For example, when a woman is ovulating she will prefer a man with rugged, masculine features.
However when she is menstruating, she prefers a man doused in petrol and set on fire, with scissors stuck in his eye and a cricket stump shoved up his backside.

Nota Jemari: siker-suker je pun... Tapi macam betul je kan.. *wink

Monday, June 27, 2011

Beep! Beep!!

Beep!
Beep!

Seriau plak tetiba.
Apa taknya, ako yakin ako dah kunci si putih siang tadi.
Alih-alih dengar bunyi kete terbuka lock nya.

Mula ingat kan makcik sebelah tengah buka pintu kete.
Tapi memang konpom ako kenal bunyi lock si putih.
Check punya check, memang sah, si putih yang terbuka lock pintu nya tu.

Tak tau apa sebab kunci kete ni tetiba lak buat hal.
Longgar ker?
Tang mana plak yg longgarnya tu?

Dah tak pasal-pasal ako amek skru driver, ako buka jadi cam lam gambar atas.
OK senyap la sekejap si putih.

Aishh tengah syiok-syiok tengok tibi, alih-alih bunyi beep beep lagi.

Ni yang rasa makin tak best dan tenteram ni.
Lampu merah asyik bernyala je.
Kan slalu bila kita klik butang lock, baru lampu akan bernyala kan.
Ni tak, bernyala x padam2..

Tu la antara sebab asek beep beep je tak henti-henti.

Geram sangat, last-last ako kuarkan aje bateri dier.
Abesh togel dah kunci si putih ako kejekan.

Agak-agak kowang, ekceli apa masalahnya ek?
Bateri tu weak ker?
Or ada bende tersangkut ke?
Atau......??? 

Nota Jemari: seb baek ada kunci spare

Kubur Tak Bertanda

~gambar ni ako pinjam ek dari en google~

Kowang layan tak drama ni malam tadi?
Ako layan!
Excited weii nak tengok sebab derang berlakon kat korea ngan pelakon-pelakon korea juga.

Tapi pelakon korea yang kureng terkenal la kot.
Sebab siyes ako sendiri pun x kenal sangat.
Dan sebab SAM yang berlakon, harus ako gedik juga nak tengok.

Permulaan citer, ermmm agak slow motion gitu.
Ako budget mungkin la sebab awal-awal lagi kan.
Tak banyak dialog.
Banyak ekspresi muka dan tubuh badan.

Lama-lama tengok ako dah start cam buhsan.
Sebab antu dia lambat sangat kuar.
Adeh... bila drama yang x banyak dialog, dan jalan citer agak slow, 
konpom dengan segera ako tukar channel lain.

Lambat nya nak tunggu antu dia kuar.
Lambat! Lambat!
Sampai satu tahap, boleh terlelap ako depan tibi.

Ermm.. Yana & Sam berlakon sebagai suami isteri.
Perghh yang paling cam terkebil-kebil biji mata ako bila part atas katil yg memula tu.
Sebab tak sangka yang Yana akan tido betul-betul dalam pelukan si SAM.
Mostly banyak adegan peluk-peluk la antara Sam ngan Yana.
Takmoh cakap lelebih, kang ada plak peminat derang , x pasal2 nak hentam ako.

Part ako suka opkos pemandangan atau tempat-tempat yang derang shooting.
Cantek!!
Suka part yang si SAM kat kedai bunga.
Suka suka dengar dialog bahasa korea.
Walau si SAM punya dialog hanya la "kamsahamnida.."

So, pada kowang yang layan drama antu ni, boleh tak story ending dia kat ako?
Al-maklum, separuh jalan ako dah tuko channel.
Tengok CSI lagi syiok!!

Nota Jemari: Si Yana ngan SAM ni kapel ker? Mana la tau , sebab adegan peluk-peluk tu cam real je..

Nombor ekor sape ni???

AKo ni bukan jenis suker nak memarah tak tentu hala...
Nak jadi PEMARAH, ishh memang jarang sekali.
Nak soh jadi incredible HULK sampai badan tukar jadi kaler hijau, takkan punya!
Tapi bila ada orang dok nak marah ako tetiba, opkos kadang-kadang boleh ajer ako bertukar wajah serta merta.

Tak suker laaa!!

Kisah nya camni.
Dua hari lepas la kot...
Tetiba satu sms dengan no yang x dikenali masuk lam inbox henpon.
Nombor tak dikenali, konpom dan pasti ako malas nak layan.
Maka, sms beliau idok le ako balas.

So, pagi ni dengan aman menDRIVING ke opis,
alih-alih ada bunyi henpon.
Kelam kabut, OK!
Iskk... mengganggu sungguh konsentrasi i nak memandu.

Dalam kelam kabut nak cari henpon, sempat la juga dok jengah sape empunya gerangan yang dok call pepagi buta ni.

DAMN!!
No yang tak dikenali..
Ok, konpom klu sms pun ako malas nak jawab, apatah lagi nak menjawab tipon.
Biarkan ia berlalu pergi..

Pastu kan pastu kan, ako dapat sms berbunyi begini;

"Salam, Knp sy call x nak jawab? Msg pun x nak bls..Knape?"

Ako tak pasti sms tersebut berbaur marah atau sekadar soalan yang nyata.
Tapi opkos bila ako baca, ako naik marah!

Paham-paham sendiri la ye.
Sudah la no ko takde lam list phone ako.
Pastu ko bg mesej tanpa pengenalan diri.
Alih-alih ko nak soh ako jawab panggilan dan sms ko!!

Whatever!
Ako hari-hari dah... !
(erkk iklan japsss....)

Ako pedulik hape klu kowang nak marah sebab ako memang takkan layan nombor-nombor yang bukan dalam list phone ako.

So, pelisss arr....
Ako malas sungguh nak layan orang-orang yang x dikenali.
Tak kira la ko kenal ako ke sebelum ni.
Yang pasti, bila mana nombor ko takde lam listphone ako,
otomatik ako takmoh layan sms or panggilan ko!!

Mungkin la klu ko kenalkan diri dulu,
ako akan layan...
MUNGKIN!!

Dan klu sms itu berbaur salam perkenalan,
ermm... alamak, ahkak ko ni dah malas nak salam salam kenal.
Takde minat dah nak berkawan sana sini.
Cukup la kengkawan yang ada skrg ni.

Harap-harap, pada si pemanggil yang x dikenali,
jangan putus asa, cuba la berkenalan dengan orang lain plak ye!

Whatever!
Ako hari-hari dah!
(woopsss... iklan lagi daaa)

Nota Jemari: pelisss... no more tears!

Sunday, June 26, 2011

Deting with Khayla

Lapar!
Lapar!
Terus sms 'kakak' diella ajak melantak sesame.

Alang-alang dah melantak kat sri gombak, maka cecepat ako sms Bapak Khayla.
Eh, bukan ar.. iskk ako bukan nak deting ngan bapak si Khayla.
Tapi ako nak deting sama si kecik KHAYLA.

Sebabkan si kecik tu belum ada 'kaki' lagi, so terpaksa la ngakut bapaknya sekali.
Ater si mak awal-awal takde kat umah, berdeting aje la sama anak dan bapak.
Jangan marah ye mama Khayla, kita pinjam kejap anak awak!! heehe..

Aisshhh.... Plan nak berdeting terus bertukar jadi babysitter plak.
Nasib laa si kecik tu tak meragam sangat.
Bagus bagus, pasni bleh ajak deting lagi.
Tak kisah la klu kena jadi babysitter, babysitter laa.
Janji dapat deting.. *senyum

Alamaakkk.... agak-agak Puan Marlin jeles tak ni?
ala rileksss arrr, tunggu giliran ko plak minggu depan ye :p

Nota Jemari: Jadi babysitter dapat upah tak ek? :p

Saturday, June 25, 2011

Tablet susu kambeng

Ingat entry ni tak?
Ala yang pasal ako ngetest minum susu kambeng tuh.
Sebab katanya, susu kambeng ni salah satu obat tuk permudahkan kita tido.

Ye lakan, b4 ni kan ako pernah ngadu yang ako payah betul nak tido malam.
So, ada sowang member suggest la soh try minum susu kambing.
Banyak khasiat kambeng ni.

Ako pun try la.
Tapi erkkkk konpom tak sesuai dengan anak tekak ako.
Tak boleh nak telan.

Baru-baru ni dia dok promote soh ako cuba amek tablet kambeng plak.
Katanya tak macam susu.
Maksud ako takde bau susu kambeng la.

Tak mahal, cuma RM18 je sebotol.
Klu makan pil ni, insyallah anak tekak masih bole terima lagi la kan.
Lebih-lebih lagi dia bukan saja ada perisa susu original.
Ada pelbagai perisa.
Ada coklat, stroberi, coffee etc.

So, ako pun cuba lah makan perisa coffee.
Lebih afdal klu ko kemam-kemam pil tu macam ko makan gula-gula.
Tapi sebab masih ada juga campuran susu kambeng, maka ako telan je la macam makan ubat.

Konpom la tak rasa pape kan.

Cuma kesan dari makan pil susu kambeng ni, 
masalah susah tido sudah hilang!!
Yang tak boleh tahan tu, tak pasal-pasal bila dah tido, dia buat ako susah nak bangun!!

Arrghhhhhh siyesss...
arini saja ako dah membuta dari tenghari sampai ke senja.
Memang tak sedar langsung.
Memang nyenyak betul ako tido.

Gurrllpp..... klu lagu ni la ari-ari, harus ako makin lambat bangun pagi.
Macam mana nak buat ni?
Lain yang diharapkan, lain plak yang menjadi.

Ako baru makan sebiji sehari.
Klu lah ako makan 6 biji sehari, agak-agak apa akan jadi ek?
Gurlppp......!!

Nota Jemari: menguap nguap dibuatnya ni.

Friday, June 24, 2011

Day Care Center

Psstt psstt.... ehem ehemm.....
Baru je tengok iklan, ako dah pikir lain dah nih.

Ada sesape yang sanggup nak ngator laki dier kat 'Day Care Center' ni tak???
YE la , mana le tahu kot-kot kowang dah buhsan sangat nak 'layan' laki memasing kan.
Ada brani kah??

Jangan wei, jangan!
Silap haribulan kang, lain macam plak pangai laki kowang bila balik dari day care center tu.
Aishh.. al-maklum, laki skrg nih bukan leh caya sangat.
Pantang aje ada peluang keemasan.

"We Look After Him For You!"
Erkk..... sanggupkah??

Pikir-pikir lah sendiri ye.

Nota Jemari: psstt day care kat umah sendiri sudah!!

Thursday, June 23, 2011

Thank you, biqque!!

Kat sini skrg tengah kecoh-kecoh pasal revised gaji ...
Tapi tu sumer untuk SE je dulu.
So malas tul nak dengar citer-citer naik gaji ni..
huhu ater awok tak terlibat la katakan.

Baru balik dari surau tadi.
Tengok atas meja cam ada sampul berstem.

Erkk.. eh poser lom lagi, takkan dah dapat kad raya?

Mak budak ni memang dia yang ober excited.
Tak nyabar nak buka katanya.

Belek punya belek.....
Ada sesuatu kat belakang sampul.

Sah!!
Akhirnya..... hadiah yang ditunggu-tunggu sudah sampai.
Tengkiu puan biqque.
Hadiah mu udah acik dapat.

Ni gara-gara contest lucky follower kat blog biqque.
Ntah macam mana boleh TERlucky plak kan.
Alhamdulilah, rezeki nama nya ni.

I Love JUN!!
Banyak perkara-perkara indah terjadi dalam bulan JUN.

Nota Jemari:  rezeki 'anak tekak'... 

Makan! Makan! Makan!

*motivasi diri >>> makan berpada-pada. Ingat, nak sarung baju yang baru je tempah aritu!!*

Takde special ocassion pun.
Memang department ako ni, klu bab-bab makan memang laju je!

Ala biasa je ni, kakak-kakak bawa lauk-pauk, 
pastu kita share ramai-ramai.

Yang sadisnya,
tetiba berkumandang lagu raya.

Gurlpp..!!

Huwaaaaaaaaaaaaaaaa....
Sedih OK!!

Dah feel ala-ala ramadhan gitu.
Bila masuk ramadhan ni mula la hati ni sayu jer.
Argrhhhh tak shuker! Tak shuker!!

Lebih kurang sebulan je lagi nak poser kan.
Erkk klu langkau bulan ramadhan, bole tak?

Nota Jemari: ramadhan dan syawal .. :-(

Wednesday, June 22, 2011

REUNION ...

Apa, kowang ingat reunion untuk yang lepas skolah je ker?!!
Aishh.... ni pun kira reunion juga la buat kami.

Dulu kami slalu bersama.
Minat kami sumernya sama.
Keinginan kami juga sama.
Malah, kami suka buat xtvt bersama-sama.

Dulu kami satu department.
Kemudian dari satu department terbahagi plak kepada 3 department.
Sudah serasi bersama.

Tapi bila sorang demi sorang bertukar department, 
bila sorang demi sorang cuti belajar,
bila sorang demi sorang 'membawa' diri *erkkk ada ker ek?

Jadi yang tinggal, hanya la ako, dia dan kamu!

Dah lama tak berjumpa.
Dah lama tak melepak.
Dah lama tak berborak.
Dah lama tak bergurau senda.

Walau mereka dekat depan mata je pun tapi umpama pepatah, 'dekat tapi tatap terasa jauhnya'.

REUNION ni pun sebab saja nak gather-gather sempena besedei ako.
Sorry la ye, kali ni besday gathering, tuan punya besday tengah bankrup.
KLu tak, opkos macam tahun-tahun sudah, pasti dapat makan FREE. ;-)

Katanya dah lama x gather.
Patutnya besday gal dapat hadiah.
Tapi sebab saja suka-suka nak meriahkan majlis, maka dirancangnya sumer ahli kena bawa satu hadiah. 

Bukan,, bukan nak bagi besday gal tapi untuk acara tukar2 hadiah sesame kita.
Ala... hadiah tak kira nilai dan rupa.
Asal ikhlas, itu yang penting!

Lama tak borak konpom la banyak citer.
Dari citer anak dara membawa ke citer mak budak.
Dari kisah anak satu, terus ke cerita anak empat.
Dari kisah zaman bujang, bangkit plak kisah rumah tangga.

Iskk bak kata, macam-macam klasifikasi citer sudah kuar.

Tengok ajer ekpresi muka masing-masing.
Klu dengar citer yang seram dan sedih harus kena siyes.
Bila dibukanya citer lucu, maka tergelak beso la dibuatnya.

Tapi ada juga yang tatap blur dan slow motion.
Hehehhhe jangan marah ye yan...
Walau awak memang slalu ketinggalan memanjang, tapi harap-harap awak tak kecik hati ek ngan gurau kita sumer ;-)

Suka dapat hadiah!
Sape yang tak suka dapat hadiah, betul tak?! :p
Walau nilai tak seberapa, yang penting tanda ingatan dan ikhlas dari kita sumer!

Ako?
Lagi la bertambah-tambah suka klu owang nak bagi hadiah.
Tak kira apa hadiah, tatap rasa hepi.

Tengkiu eh kat kowang.
Ako lupa hadiah tu dari sape.
hehehe... 

Dulu, kini dan selamanya!
Walau kowang dah beranak pinak, sila jangan lupakan friendship yang dah terbina sejak azali lagi ni. hahahaa... Perubahan pasti ada!
Harap persahabatan kita tak berubah dan menten sampai bebila.

Terkini dan akan datang......

Happy Friendship Day!

"Nur oo Nur, derang dah berdua, bertiga berempat, bila lak giliran kita ek?"

Nota Jemari: Cik Nur, ko tunggu ako ke, ako yang kena tunggu ko ek? :p

Hepi Besday, SURPRISE!!!

Hepi besday to me!!!
Yeehaaaaa 19 Jun 2011 aritu genap dah umur ako 3 plus 3 tahun.
Perghh... Sekejap je ghase dah makin 'MATANG' umur ni.
Pssttt umur je makin matang. Pangai? Tatap sama jer muahahaha...

Dijadikan citer, malam sebelum nyambut hari matang tu, kami sumer berkumpul kat umah En Junaidi dan Pn Karni.

Actually kan, ermm hati ni dah dapat agak derang cam nak buat sesuatu.
Tapi harus la buat-buat tak tahu.
Sudahnya, dalam dok leka berborak, satu sms sudah masuk dalam inbox henpon ako.

Jeng jeng jeng....
Muahahaha kan dah kata.
Tak pasal-pasal Pn Marlin sudah tersalah hantar sms.

Mula baca tak paham gak.
Baca berulang-ulang kali.
Pastu ako tergelak sendiri.

Wakakaka ghope nya derang tengah plan 'sesuatu' nak kena kan ako!

Ako diam!
Dalam hati dah tersenyum-senyum.
Klakar pun ada.
Tengok muka sekor-sekor, muka rasa tak bersalah pape.

Sabar...
Syhhhhh....

Buat macam biasa.
Dalam masa yang sama harus sentiasa berwaspada.

Jam 11.30 malam kami berangkat pulang.
Kesian plak kan tuan umah nak tidokan anak kecik.

On da way pulang ke umah, dapat sms dari diella ajak ngeTEH.
Set! Lokasi pilihan adalah kat kedai makan Sri Tempua belakang umah ako je pun.

Tak pikir pape.
Siyes masa ni memang dah ngantuk ekceli.
So, kepala hotak cam blur kejap.

Malap!

Minum dan lepak la kat kedai tu.
Lama juga la.
Hampir nak ke satu pagi gitu.
Konpom dah ngantuk giler kan.
Ajak balik.

Masih tak pikir pape lagi.
Langsung terlupa pasal insiden sms awal tadi.

Selesai buat pembayaran, bergerak la ke si putih.
Buka pintu, start enjin kete.
Masa ni belum masuk lam kete lagi.
Baru je sebelah kaki nak masuk, alih-alih cam nampak bayangan berlari ke arah ako.

Harus la terkejut kan so dengan sepantas kilat, otomatik secara spontan ako mengelak.
Nak mengelak tapi tatap terkena juga.
Terduduk kejap bila tiba-tiba separuh badan terkena taburan tepung!!

Cinabeng kowang!!
Ni sumer gara-gara larina pecut dari en kasawari terus menerkam ke arah ako.
Ganas OK!!!

Bukan sket tepung yang ditabur.
Banyak!!!
Kebetulan plak, beg ako tak berzip.
Sudahnya dalam beg penuh dengan tepung.

Kamera bertepung!
Henpon bertepung!
Wallet bertepung!
Dan yang pasti, si putih pun turut bermandikan tepung!!

Seraya bediri, si kasawari betul-betul sudah berada di depan muka.

PAP!!!
Ditempek nya telur tembelang atas kepala.

Huwaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
Kijam.......!

Bayangkan telur atas kepala.
Busuk!!!
Tapi seb baek ako lom mandi lagi hahaha..

Mata-mata yang berada di kedai sumer memandang ke arah kami.
Malu! Malu! Malu!
Tidakkkkkkkkkkkkk keMALUan ako terserlah malam tu.

Konpom dah takmoh lepak kat kedai tu lagi.
Cissssss kowang!!!!

Inilah kisah 19 Jun 2011.
Kisah hari matang yang ke 3 plus 3.
Walau geram tapi tatap seronok!

Walau tiada mereka yang tersayang disisi,
tapi mereka tatap ada untuk menghiburkan hari-hari mendatang.
Tengkiu kengkawan..!
Tanpa kowang, hidup takkan ceria!
Love you ALL!!

Thanks for everything!

ps: tunggu la giliran sape plak lepas ni.. lalalaalaalala :p

Nota Jemari: Jenuh weii nak sental satu badan yang dah bau telur busuk tu...

Tuesday, June 21, 2011

Tahniah Shai & Nazuha

Selamat Pengantin Baru....
Opppssss belom belom.. amboi nak express ajer.
Baru majlis bertunang laaa..

Kata nya majlis start jam 11 pagi.
Tapi rombongan dah sampai jam 10.30 pagi.

So terpaksa la menuggu sekejap di luar pagar.
Ni apsal takde komunikasi antara si S ngan N??
Dah tak pasal-pasal kesian kat keluarga rombongan bermandi peluh. :p

Kesian juga pada keluarga tuan umah yang belum ready 100%.
Iskk.... iskkk tak patut tak patut *sambel geleng-geleng kepala

Pape pun kebluran keadaan dapat dikawal. heheh ;-)

Urusan perbincangan penyampaian hasrat pihak lelaki berlangsung dengan jayanya.

Dan akhirnya...
Cik N sudah selamat bergelar tunangan kepada En S. 

AKo???
Erkk..... gurlpp...
Nak jugaaaaaaaa :p 
(psstt eh takmo tunang la, NIKAH terus je tau!! laalalaa)

Welkam to K.A.M.I.E
Tapi tunggu surat SAH baru leh aktif ek bersama-sama :p

"Eh betul ke En S dah bertunang??"

Sape kata orang lain bertunang orang lain tak leh dapat hadiah?

Tengkiu Cik N atas hadiah besday tempoh hari.
Sedap, lemak lazat!
Nanti leh tolong tempah kan hahaha.. 

*asal la kepala ako melekat cam kembar siam tu??? erkk.... 

Antara KAMIE yang turut menjayakan majlis pertunangan antara Shaizhar & Nazuha.
Esok lusa tulat bertambah la lagi ahli nya kan :p

Tahniah la ye buat En S & Cik N
Moga majlis seterusnya pun berjalan lancar dengan izinNYA.

Nota Jemari: Emas 915 peliss,,, takmoh emas putih :p lalallaa 

ps: oh ya, kad besday tu ako dah baca dah tapi TERbaca hari Senin.... Thank you to my ex-PENGARAH!!

Friday, June 17, 2011

Buka Hari Ahad!

Balik dari lunch tadi, tup tup tengok ada kad atas meja.
Siap ada nota kecik di situ yang berbunyi;

"Ret, Bukak on Sunday tau! Tq"

Kena baca hari ahad juga ek?
Eeee tak sabar nak baca tau!
Tapi kan tapi kan.... aissshhhh...

Kowang tengok derang ni..
Iskkk... derang plak yang lelebih excited kan!!

"psstt kowang, erkk kad tu dari sape ek???"
"Bagi la tau, pelisssssss!"

Adeh lama nya nak kena tunggu hari ahad.

Nota Jemari: Sabar, klu buka skrg takde feel la kan.. lalala

Debaran Kian terasa

Adeh deh deh.....
Ada apa malam ni ek?

Memula tak rasa pape..
Tapi bila ayat tu kuar, "dah ready kah?"
Gurlpp.. terus dag dig dug jantung ako!

Help me! Help me!
Harap-harap malam ni takde insiden buruk berlaku.
Moga sumer nya berjalan dengan lancar.

Eh, mana nak pegi malam ni ek?
Ada function apa ye?
Or nak lepak mana tuk borak-borak?

Erkk..................

Fuh kanan, fuh kiri,
kasi nyawa! kasi oksigen!

Rileks.....
Take it easy, ya!
Insyallah takde pape dan harap berjalan lancar.

Pertemuan dari mata ke mata.
Terus hati meluahkan rasa.
Harap tak ada apa-apa
Doa kalian tepat pada masa!!

Nota Jemari: sabar hati, tinggal lagi beberapa jam untuk bertemu ..

PopCorn Lazat!

Kowang pernah makan popcorn?
Ala musti la pernah kan.
Klu tengok wayang, tak sah klu tak beli popcorn kan.

Tapi kowang pernah makan popcorn BESAR yang ada ALMOND tak?
Sedap tau!!! Rasa nya pun lain dari yang kat wayang tu.
Creamy lebih kot hehhee ..

Ako tak beli.
Anak kak aidah yang beli.
Kedai dia kat USS. Bersebelahan dengan kedai Ceklat Hershey tu.

Tapi harga nya boleh tahan mahal la.
Satu bungkus tu $15.
Pergh... gurlpp.. pengsan makan popcorn rege camtu mahal.

Tapi bila pikir balik, berbaloi dengan rasa dan keenakan nya, so mahal-mahal belakang kira la ye :p
Nak pesan kat sape ek soh belikan??

Awak?! Kamu?

Nota Jemari: Lazat, lemak berkrim disukai ramai!

Singapore Trip: Departure

Last day.
Isnin, 13 Jun 2011.

Check out, bekfes dulu kat IMAM, then naik MRT terus ke Changi Airport.

Nak balik dah pun.
Nampak sangat memasing memang kepenatan.
Penat berjalan, tak cukup tido.
Sampai msia, nak hilangkan penat tu amek masa 3 hari lama nya.

Masuk toilet kat airport.
Cool la...
Sila la rating kebersihan toilet derang.

Oh ya, klu kowang soping sila pastikan kowang minta resit untu claim GST.
Tapi dengan syarat, barang yang kowang beli berharga lebih dari $100.
Atau kowang leh gabungkan resit untuk jadi $100 tapi dengan syarat resit dalam kedai yang sama la.

GST ni macam kowang leh dapat FREE tax la gitu.
Masa kat airport, kowang leh ar claim and otomatik kowang akan dapat refund CASH.
Tapi refund GST ni klu kowang naik flight la ye.
Klu kowang naik kete, tak yah la gatal2 nak minta resit GST kat kedai soping tu.

Akak tu konpom la banyak barang yang dibeli berjumlah lebih dari $100.
Dia akan pulangkan 7% daripada jumlah barang yang kita beli.
Tak banyak, sket pun jadi la.
Dapat gak duit lebih leh wat tambang.
hahhaa.. convert balik duit RM, banyak juga dapat tuh :p

Sebelum berangkat pulang, jom kita kasi urut sket tapak kaki yang saket itu.
Bagus la, lepas urut terus tapak kaki ako dah x saket lagi.
Nak beli satu, agak2 jenis yang gitu mahal tak?? :p

Selamat tinggal Singapura.
Selamat kembali Malaysia.

Home sweet home!!

TAMAT

Nota Jemari: Nak pegi lagi??

Singapore Trip: Orchard Road

Walau masa ni dah rasa saket-saket kaki tapi tetap gagah juga nak berjalan lagi ke Orchard tu.
Tumit ako dah start saket dah masa ni.
Demi kakak nan satu tu , memang kami GAGAH kan juga kaki melangkah. ;p

Tapi before tu derang teringin nak ke Mustapha Mall.
Ermm ye la kan, orang asyik dok sibuk mention nama Mustapha ni.
Mustapa ni macam Mydin kat Msia ni ha.
Cuma beza nya, bangunan Mustapa ni besar dan barang-barang kat situ lagi banyak la dijual.

Tapi yang tak best nya..
Area mustapa ni memang area 'gelap'.
Klu kowang teringin nak g mustapa, sila jangan pegi hari ahad.
Sebab hari ahad adalah hari untuk warga Bangla berkumpul kat situ.
Memang kowang akan rasa dah macam kat negara derang plak.
Terlalu Terlalu ramai umat bangla kat situ.

Dek kerna umat yang terlalu ramai tu, kami tak sanggup nak berada kat situ lelama.
Ghase nya dalam 5 minit je kot lepas tu terus kami blah.

Time ni dah kat orchard dah ni.
Klu pegi situ opkos la xtvt nya menyoping lagi.
Hehehe...

Tapi sebab kami takde duit, maka kami sekadar memerhati orang menyoping je la.
Eh tapi kan, walau ako x menyoping, ada gak yg sudi banjer ako bersoping.
Best la!!

Tadaaa... Dapat juga beli kasut kat sketcher.com
Tengkiu ye pada yang memblanjer saya!!
I Like!

Ekceli rambang mata nak beli yang mana satu.
Last-last amek je la yang macam dalam gambar tuh.
Owang nak banjer, takkan nak tolak, ye tak?! :p

Malu tapi mahu.. auwww.. *blushing


Pernah dengar McCafe?
Adik beradik McDonalds.
Kat situ ada jual iced latte yang sedap!

Pernah kowang tengok mcD kat Msia jual latte?
Takde kan.
Tapi kat sana ada tau!
Marbelesssss!!

Ghase nak beli banyak2 bawa balik Msia.
Hahha tapi tipu la klu bole bawa.
Konpom sampai msia dah tak sedap dah.

Tak abesh shoping lagi.
Selagi belum tuutp kedai, selagi tu sumer kedai nak masuk.
Walau tak beli, tengok-tengok pun jadi la.

Ako ni bukan 'kaki soping'.
Klu takde derang nak menyoping, takde nya ako nak masuk deretan kedai-kedai kat orchard tuh.
Takde nya ako nak masuk butik-butik baju/kasut etc.
Yang pasti tatap hangkut beg SOGO ke hulu ke hilir. 
Muahahah ada gak guna nya beg sogo tu kan.
Gi la cari kat Sogo KL. Murah je beg tu.
Sumer barang-barang yang beli yang derang letak lam plastik je, sumer ako sumbat lam beg sogo tu. Kang klu pegang sket2 konpom ada yang tercicir tu kang.

Kesimpulan nya, berjalan-jalan kat orchard adalah cantek pada tahun baru dan krismas!
Sangat suka suasana di malam tahun baru kat situ.

Nota Jemari: penatt tapi sampai bilik je sempat lagi borak-borak..

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers