Followers

Friday, December 23, 2011

Kes Henpon plak!!!

No pertama datang nya dari  ---------> 019-3234415

"Helo.....!! Helo!!!.... Sabri ada??!!!" ---- dengan nada yang kuat dan nyaring..
"Salah nombor!!"

klik.. letak!

No kedua datang nya dari ----------> 06-3877855

"Helo, may i speak to Dahlan, pls?!!" ---- dengan nada yang berbau berlagak sket..
"Wrong number!"
"Eh ni bukan nombor Hj Dahlan ke?" ----- tetiba lak ko tukar slang melayu kan...
"BUKAN!!!"

klik letak!

No ketiga datang nya dari ----------> 017-3785224


"Helo, ni sape.... ??"
"Awak sape?"
"Erkk.... bole cakap dengan ------ lupa lak nama orang tu..
"SALAH NOMBOR!!!"

klik letak!

Eeeee geram nyaaa ako!!
Dua tiga hari ni asek salah nombor je yang tipon..
Ni sape yang gi 'jaja' nombor tipon ako ni????!!!!
Bengong betul arr.......

Pastu ada sambungan lagi dari nombor pertama tu.
Dia hantar sms plak.
"Askum? Bolh tanya awk sapa ye. mf la."

Haaaaa???!!!!
Tadi ko nak cakap dengan Sabri.
Pastu bole lak ko hantar sms tanya ako sape????
Takde maknanya ako nak layan sms ko.

Tu yang ako malas betul nak jawab tipon bila nombor-nombor yang tak dikenali appear kat skrin henpon ni.

Nota Jemari: pertama sore cam laki tua, kedua sore cam makcik tua, ketiga sore cam budak remaja. ermm adakah mereka saling mengenali??? Gurlpppp!!!

Thursday, December 22, 2011

Kurang ajor!!!!




Semalam gambar lain, hari ni gambar lain.
Siapa yang kurang ajor sangat ni, 'selongkar' FB ako n tukar gambar profile tu??!!!!!

Nota Jemari: @#$#$$^%^*&^

Gara-gara duit baru

Pagi ni datang opis, punya la ramai owang kat depan blok C sana.
Dengar-dengar seawal 6 pagi tadi dah ada owang start beratur.
Ni sumer gara-gara "Wang Peringatan" yang baru tu la.

Kebetulan tadi ke unit mel, so terkejut juga la tengok situasi kat bawah ni.
So, ako sempat rakam kan beberapa keping gambar.
Layan...





Sempat juga la kawan sebelah ni menginterview salah sorang pembeli kat situ tadi.
Kata nya sampai jam 7 pagi tadi.

Untung kowang, hari ni dah leh dapat dah duit peringatan tu.

Kitorang yang staf ni pun 3 Jan sok baru leh terhegeh-hegeh pegang duit tu tau.
Plak tu limited tau nak belinya.

A collection of a single banknote (RM20 denomination) - Limited to five (5) sets per staff. (RM30)
A collection of two banknotes (RM1 and RM5 denominations) - Limited to five (5) sets per staff. (RM15)
A collection of six banknotes (RM1, RM5, RM10, RM20, RM50 and RM100 denominations) - Limited to one (1) set per staff. (RM300)



Eh eh ni apa kes plak ek?
Ako tak tahu plak yang kes kecoh-kecoh masa lunch tadi.
Pastu member sorang kebetulan lalu kat situ terus dia snap.

Tu sumer gara-gara skim cepat kaya la tu.
Aiyo ... amma, appa..
feningg...!!

Siap print banner lagi tu.
Konpom ni mmg dah ready nak buat piket kan!

Macam-macam arr...

Nota Jemari: piket secara aman.. PEACE yawww!!

Wednesday, December 21, 2011

FB saya kena HACK ker?

Sape tak sonok kan bila sekali entry kita publish, berderet-deret viewers akan masuk ke link entry tu.
Ako pun suka gak.
Apa tak nya sebab jarang kan yang akan berlaku kat blog ako.
Tetiba cam tergerak tau nak tgk berapa yg online malam ni, alih-alih tgk smp beratus-ratus viewers.

Gurlpppp!!!


Pastu kan ako tergerak plak nak tengok kat feedjit.
Memang bertali arus ada je yang masuk.
Tak henti-henti si feedjit bekerja .
Happy jugak masa ni coz secara tak langsung bertambah duit nuffnang ako.


Pastu kan kawan sowang ni terperasan yang gambar profile ako kat FB sudah bertukar.
Erkk mula ako igtkan gmbr profile kat blog.
So setelah diperatikan dan di selidik sket2, kengkawan yg lain masih nampak gmbr profile ako yang asli.

Kemudian ako notice sesuatu, kat feedjit, viewers nya SEMUA nya datang dari FACEBOOK!
So maka terpikir la untuk menutup sekejap akaun facebook ako.
Bila sudah tutup dan ako jengah balik kat feedjit, aikk masih bergerak-gerak seolah-olah masih lagi ada viewer yang masuk ke blog ako melalui FACEBOOK!!

Errkkk... camne tu ek?
Facebook dah tutup sementara tapi masih yg bole masuk link blog melalui situ?

FACEBOOK ako kena HACK ker???????


Baru nak hepi-hepi bila tengok angka-angka kat nuffnang bertambah-tambah setiap saat!!

Anyone ada idea x?
Waktu entry ni ditaip, ako sudah tutup fb ako dan feedjit masih laju menunjukkan visitor yang datang.

Tolongggg!!!

Nota Jemari: taakotttt!

Wang kertas baru, dilancarkan!

Nah, khas untuk tatapan kowang!!!!

RM50 dah kuar kan..
Coming soon, syiling akan diedarkan Jan 2012.
Yang lelain akan menyusul Julai 2012.

Raya sok, dapat la beraya ngan duit baru.
Sakan! haha






KUALa LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan reka bentuk wang kertas baru termasuk not RM20 baru yang akan mula diedarkan tahun depan.

Not RM50 sudah pun diedarkan dan syiling yang dilancarkan Julai lalu akan diedarkan Januari 2012.


sumber: http://www.hmetro.com.my
Tengkiu Cik Tipah, pinjam gambar awak!

Nota Jemari: tak sabar nak pegang ni....

Tuesday, December 20, 2011

psstt psst!

Ehem..
esok kan... esok kan...
ada sesuatu akan dilancarkan....

Untuk kegunaan kowang sumer juga..
So, tunggu tauu!!!!

Nota Jemari: lagi berkualiti atau sama je ek? heheh... *marah plak kang staf JPOM ngan soklan ako ni!* :p

psstt ila, slalu conpius JOPPK ngan JPOM hehe :p TQ *wink

Demam!

Psstt.....
ako tengah krisis demam M!
So, bertambah tinggi panas ako bila dah ujung-ujung tahun ni.

Mood nak Holiday sudah mari!
Tunggu je la pas abs holiday, pas demam ako dah surut,
ako kasi hapdet memana yang patut..

Till then, ako nak ucapkan "Selamat Bercuti" buat kowang yang ako pasti akan mula bercoti panjangggggg!!

Nota Jemari: Cuti tapi kena datang keje, ermm apa kes ek? alahaaaii...

Tuesday, December 13, 2011

"Abang, sokonglah!"

En Suami atau Teman Lelaki!

Jangan hanya suka mengejek atau memberi tekanan.
Tak henti-henti anda memberikan komen terhadap bentuk tubuh yang tersayang.
Dari mengejeknya, apa kata anda beri sokongan?!

Kata-kata semangat atau tindakan motivasi boleh mebantu.
Anda belikan mereka buku diet atau cetak saja maklumat diet dari internet.
Jika anda sudah melihat tubuh yang tersayang mula 'membesar', gunakan ayat memujuk dalam diam yang sesuai untuk mengalakkan mereka berdiet.

Ingat, jangan nak kutuk saja!

~~~~~~~~~~~~~~~~~
Petikan dari Rapi keluaran 15Dis11.

Nota Jemari: I like!! *wink

Monday, December 12, 2011

Filem: Datin Ghairah

Eh check website TGV tadi.
Konon, konon je la nak tengok show untuk filem Ombak Rindu.
Alih-alih terperasan show untuk filem ni.
Gurlpp....!

"wow abang Aaron, berlakon aksi ghairah plak ke?"

Ni ako copy sinopsis dia kat sini.

DATIN GHAIRIEYAH atau lebih dikenali sebagai DATIN GHAIRAH adalah balu kepada arwah DATO MAHFUZ seorang ahli perniagaan yang terkenal di Malaysia. EMELIA dan EMELDA adalah hasil perkongsian hidupnya selama hamper 20 tahun bersama Dato Mahfuz. Walaupun hidup dalam serba kemewahan, meraka berdua amat lemah dalam pelajarannya terutamanya mata pelajaran matematik,ini membuatkan Datin Ghairieyah mengarahkan setiausaha kerjanya MELISSA mencari seorang guru yang boleh mengajar mata pelajaran matematik melalui internet dan iklan dalam akbar tempatan.
Selama hampir dua tahun status janda yang disandang oleh Datin Ghairieyah sedikit pun tidak melemahkan dirinya untuk meneruskan empayar perniagaan peninggalan arwah suaminya Dato Mahfuz,dia semakin ghairah untuk memperluaskan empayer perniagaan dengan bantuan CAPT.(R)LOQMAN seorang bekas pegawai TLDM yang berpengalaman serta mendapat sokongan daripada CIK MELISA sebagai setiausaha kerjanya,ENCIK FAIZAL dan ENCIK HAIRIE penyelia di syarikatnya.Kehidupan seharian Datin Ghairieyah dan anak-anaknya bertambah terjamin dengan adanya seorang pegawal peribadi yang bernama BADRI atau lebih dikenali sebagai BOB. SUFIAN seorang ahli perniagaan,dia juga merupakan rakan karib arwah DATO MAHFUZ.SUFIAN sedaya upaya cuba untuk memikat DATIN GHAIRIEYAH demi kepentingan perniagaannya.
Akhirnya hubungan antara DATIN GHAIRIEYAH dengan SUFIAN semakin intim.Perbuatan dan sikap sufian yang licik tidak sedikit pun menimbulkan curiga dihati DATIN GHAIRIEYAH walaupun hakikatnya CAPT.(R)LOQMAN mula rasa curiga,dia cuba untuk menasihati DATIN GHAIRIEYAH supaya berwaspada tetapi nasihat dan pandangannya tidak diambil peduli oleh DATIN GHAIRIEYAH. DERUS LEE terbaca satu iklan mencari guru matematik untuk mengajar anak-anak DATIN GHAIRIEYAH yang menjanjikan habuan yang sungguh lumayan.DERUS LEE segera pulang kerumah memberitahu kepada rakan serumahnya ZACK yang masih menganggur.DERUS LEE agak terkilan kerana ZACK menolak cadangannya itu dengan alasan ia tidak akan di terima kerana tidak memenuhi syarat-syarat kelayakan yang dipinta.
DERUS LEE mencadangkan supaya ZACK menyamar sebagai lelaki berumur supaya diterima oleh DATIN GHAIRIEYAH dan akhirnya ZACK bersetuju. Dalam Perjalanan ke rumah DATIN GHAIRIEYAH di Pulau Langkawi,ZACK dan DERUS LEE telah cuba menyelamatkan DATIN GHAIRIEYAH dari diculik dari kumpulan H1N1.DATIN GHAIRIEYAH agak terpegun apabila menatap wajah ZACK yang saling tak tumpah seperti arwah suaminya, DATO MAHFUZ.DATIN GHAIRIEYAH mememperkenalkan dirinya,DERUS LEE segera mengeluarkan keratan iklan dan memperkenalkan ZACK sebagai guru matematik yang dicari oleh Datin.Datin rasa terhutang budi,ZACK diterima sebagai guru matematik. Kehadiran ZACK yang menyamar sebagai lelaki berumur membuatkan datin sering teringatkan arwah suaminya,dia mula tertarik pada ZACK.Pada masa yang sama,EMELIA juga ada menyimpan perasaan pada ZACK kerana ketampanan wajah ZACK yang asal.Hubungan antara Datin dan SUFIAN mula renggang,Datin kini lebih menumpukan perhatian terhadap ZACK.Ini membuatkan SUFIAN berasa rancangannya untuk membolot harta dan perniagaan Datin tidak kesampaian.
Dia mula merancang untuk menculik Datin.Dalam satu majlis hari jadi EMELIA,DATIN GHAIRIEYAH telah diculik oleh konco-konco H1N1 yang diketuai oleh SUFIAN.SUFIAN meminta wang tebusan sejumlah US100 juta kepada CAPT.(R) LOQMAN bagi membebaskan DATIN GHAIRIEYAH. ZACK,DERUS LEE dan pasukan Polis Diraja Malaysia telah berjaya membebaskan DATIN GHAIRIEYAH. SUFIAN dan konco-konconya dapat diberkas. Akhirnya ZACK terpaksa menjelaskan kedudukannya bahawa dia adalah seorang pegawai Polis cawangan siasatan jenayah Interpol yang sedang memburu SUFIAN yang mengetuai sendikit yang mengedar dadah dan senjata api yang terkenal di asia. SUFIAN gagal mempengaruhi DATO MAHFUZ kira-kira dua tahun lalu dan SUFIAN merancang untuk membunuh DATO MAHFUZ dengan meletupkan bot mewah, ini membuatkan pihak Polis tidak mengesyaki dia membunuh DATO MAHFUZ. SUFIAN mula mensasarkan Datin sebagai batu loncatannya.
Dia mula memperdaya FAIZAL dan HAIRIE bagi memenuhi cita-citanya,ternyata tindakannya berhasil. ZACK memberitahu Datin,dia sangat berterima kasih kepada seseorang yang telah memberikan segala maklumat tentang kegiatan SUFIAN. Orang tersebut adalah DATO MAHFUZ lalu ZACK menunjukkan arah seorang lelaki yang sedang berdiri dan itulah DATO MAHFUZ yang masih lagi hidup. Datin amat terkejut,dia segera berlari dan memeluk suaminya tersayang. Akhirnya DATIN GHAIRIEYAH sangat-sangat terhutang nyawa dan budi kepada ZACK yang telah menyelamatkan diri dan keluarganya dari terjebak di dalam sendikit penyeludupan. Dia dan anaknya EMELIA terpaksa akur dengan apa yang telah berlaku walaupun hati mereka terlalu sayang kepada ZACK namun terpaksa juga merelakan pemergian DSP ZAMREE (ZACK) menjalankan tugasnya demi negara Malaysia tercinta


Nota Jemari: ..bila nak tengok ombak rindu ni??!!!

Sunday, December 11, 2011

Redeem Hadiah Kemenangan

psstt.. pssttt ingat tak lagi pasal contest Photo Challenge masa ghaye aritu?
Result nya ako dapat tempat ke-2.
Hepiiiii sesangat!!!
Hadiah adalah pilih antara dua, ke Bukit Merah ataupun Indoor genting.
Ok, ako malas nak gi jejauh nun so ako pilih hadiah nya tiket masuk ke indoor genting.
BEst!!!! Tengkiu pihak penganjur Photo Challenge!!

Sebabkan pihak penganjur yang tolong belikan tiket atas nama beliau, maka urusan pengambilan tiket banyaklah songeh nya. Macam-macam plak yang pihak genting soh sediakan.
~surat pengesahan
~tiket online
~photostat ic/kt kad pembeli

Dan dek sebab itu, x pasal-pasal ako terpaksa buat temujanji memalam buta dengan si tukang beli iaitu chawanNA.

"psstt NA, ermmm derang x tengok pun surat tu sumer!!! Macam siot je kan!!!"

Tapi ada bagus nya, klu tak dek kerna syarat2 si genting tu, sampai ke sudah ako xkan bersua muka ngan si NA tu. Kecik molek je owang nya ye. hahha... "Nice meeting u, NA!!" *wink*

Ako gi ngan dia. Excited bukan main lagi.
Awal pagi dah siap.
Plan asal nak naik bas je dari Terminal Putra tu, since budak ni excited nak naik bas ekspres kata nya.
Tapi plan bertukar, bila bas yang dinanti akan muncul tepat jam 12 tengahari.
Erkk.... x koser ako nak menunggu sampai jam sebegitu lantas amek keputusan, drive aje lor sampai ke stesen cable car.

Tengok la tu!!
Pandai berlakon ye...
Tido ke takot tu ABIN oiii??!!!

Ala abin saja berlakon tadi tu kan.
Ha tengok, mana de abin takot. Hepi je tau!!!
Iskkk anak jantan mana leh takot-takot kan, abin ;-)

Kitorang sampai kat atas nun lebih kurang jam 930 pagi.
Kabus tebal. 
Angin bertiop kencang.
Sejukkkk.....!!

Memula kita naik sampan ni.
Erkk sampan ke?
Klu ikot kata sentipiknya, "Venice Gondola".
Feeling ala-ala kat Paris.
Ermm, ye ker?

Sian pakcik kat belakang tu kayuh sampan tuk kita berdua je kan, ABIN!!
Memang tak ramai owang. Tu yang sonok pegi awal pagi ni.
Tak yah nak beratur pepanjang n tak yah nak berebut-rebut.

Aiskrim!
Aiskrim!
Sape mau beli, saya ada jual aiskrim!

"Ride de Paris!"

Apasal la nama sumer ala-ala kat paris kan?
Cuba la letak, "ride in KCC" ke, baru la feel2 kat Msia gitu.
Kata Genting ni kat Malaysia kan ;-) ?!!

Main "Carousel"..
Kuda-kuda tu agak licin so make sure klu anak kowang mmg kecik,
maka kowang pun kena la main sekali la yek!

Pastu kitorang naik "Reindeer Cruiser".
Ekceli ako yang naik sesangat. hahahaa...
Ye la, slalu klu gi indoor ni, mana pernah nya nak naik sumer mainan tu.
So, bila bawa budak kecik ni la peluang nak jelajah sumer game yang ako caya kowang pun x hingin nak naik hahaha....

Menan ni cam gayat sket ar....
sebab dia punya rel betul2 kat tengah dan kita umpama duduk kat luar rel cam tergantung gitu.
Especially, masa nak belok membelok. Seriau jgk la. So, klu kowang gayat, x yah la gedik2 nak naik.

Ni lagi satu, "Rio Float".
Konpom memang sesuai untuk game family yang ada anak-anak kecik.

Pastu, abin ajak naik "Mini Train".
Errkk............. pusing pusing ntah bape kali, sampai ako naik muntah dibuatnya.
Hahahaha...

"Monorail"!
Lagi arr....... fengsan!!
Ala yang ulat bulu tren yang jalan cam semput je tuh.
Nak naik punya la beratur panjang.
Sampai ABIN pun dah mengamuk sebab lambat sangat dapat naik.

Masa dah dapat naik monorel ni, ako terperasan yang cover lense kamera sudah hilang.
Gurlppp!! Masa ni terus cam nak marah kat abin coz b4 tu mmg dia ada main ngan kamera.
Mood terus down. Tambah plak tu dengan tren yang slow cam jalan x jalan, lagi arr hangin je satu badan!!
Jauh bebenor dia pusing. 

Pastu turun saja dari tren tu, terus ako gi cari kat tempat menunggu tadi.
Alhamdulilah, seb baek x hilang.
Terjatuh bawah tempat duduk n seb baek xde yang TERpijak.
phewww, lega!!

Mood, senyum kembali!

Dah 12 tengahari.
Ako dah kebulur dah time tu.
Si ABIN dok sibuk nak main lagi.
Ako dok pujuk soh makan dulu, dia dah start meraung kat situ.

"nak main! nak main!"

Adoiyaaaiii.....
Sudahnya ako layan seround, kasi dia main puas-puas.

Sekarang ni, game-game kat situ yang x termasuk dalam tiket indoor (cth game cam lam gambar atas), kita kena beli satu "easycard" nama nya. Min kena beli RM25. Pastu klu dah abesh, bole topup je.

Puas dah bagi chance dia main, terus ako paksa dia gi makan dulu.
Meraung lagi!!! 
Isskk.... kali ni takde chance chance lagi.
Ako tarik je masuk mcD n kasi 'upah' makan eskrem.
Ha, terus terdiam!
Tapi dalam diam diam tu alih alih dia cakap, "nanti kita main menan lagi ye" ..sambel jilat eskrem dia.
Erkk........??!!!

Dah makan, ako assume nak balik je.
Malas dah nak lepak-lepak situ.
Biasa la, on da way nak ke cable car, berderet-deret tempat main game.
Apa lagi, terus arr dia 'tuntut' kat ako nak main game.
Siap tarik-tarik tangan soh masuk situ.

Malas nak bising2, ako masuk juga la.
Kali ni x beli kad. Oh ye, klu kowang dah x nak main, easycard tu boleh pulangkan balik, dan klu ada balance, derang akan pulangkan baki.

Last sekali, masa tu dah jam 3 petang.
Ako dah penat!
Errkk ako yang DAH PENAT ahhaa...
ako tipu ABIN, ako ajak dia main 'cable car'.

SAmapi je kat cable car, terus dia melalak.
Dia cakap "nak main 'kebel car! nak main kebel car!"

"Kita nak naik cable car la ni!!"

Erkk.... dia ingat ako ajak main game kete.
Sampai dah naik cable car, dok bising2 lagi.
terpaksa ako pujuk, cakap "jap lagi kita naik CAR!!"

Adehh..... sampai je kat kete, terus x moh masuk.
hahahaa..... adehh susah betul nak 'tipu' budak kecik kan.
Dari genting ke kolumpo melalak dalam kete dan terus tertido kepenatan.
Sian dia! Tapi tatap puas!

ps: Sampai je rumah, dia terjaga terus teringat, "nak men kebel car!!" adoiyaaii hahaha

Nota Jemari: Puas bersokaria bersama ABIN...

Friday, December 9, 2011

DoorGift Annual Dinner

Baru-baru lepaskan opis ako buat annual dinner.
Citer nya, doorgift adalah terlewat dapat.
Yang derang bagi masa hari kejadian hanya la sekeping key-chain.

So, semalam barang doorgift udah sampai.
Maka, distribute la barang tersebut kepada sumer pekerja di sini.

Jadi laaa..........!!
Alhamdulilah... walau tahu barang nya x seberapa tapi syukur juga.

Tengkiu opis ako!!
Tahun depan bagi lagi canggih ye ;-)

ps: ako nah buat entry pasal frame ni...

Nota Jemari: ada putih dan hitam.. saya pilih putih!

Thursday, December 8, 2011

Saya sudah TERbeli!!


DONE!
Berjaya!

Walau destinasi pilihan adalah lain, dan yang berjaya dibooking adalah lain, 
tak kisah la kan, janji ado!!
hhaahhaa....

Cukup arr ni tambahan satu lagi destinasi untuk tahun 2012.
Kang tambah bebanyak lagi kang, mana lak nak cilok duit blanja nya tu kang.
Dengan coti nya lagi.
Kang x pasal2 ada yang tarik muka sebab kena buat keja ako..
*sambel jeling kawan sebelah :p

Harap apa yang dirancang, menjadi la ek..

Nota Jemari: x RALAT sangat klu x pegi coz tiket murah! hhehe

Wednesday, December 7, 2011

Family Trip 2011

Yuuuhuuu I'm back!!
Terasa lama nya x memekak kat sini kan..
Tengok, msjbox kat tepi pun dah expired!
Hahah Jun oo Jun, nak renew berapa ek? :p

Kejap je dah ujung tahun 2011 kan.
Konpom dah masuk musim cuti-cuti.
Ako pun nak coti-coti juga.
So, bila mood cuti sudah mari, memang konpom la malas nak hapdet or blogwalking sana sini.

Ekceli plan nak g cameron ni cam tetiba je la.
Kebetulan dapat plak booking resort bnm kat sana, so apa lagi memang rezeki la nama nya tu.
Konon nya nak pegi ramai-ramai (adik badik ako je la pun) tapi end up yg dapat join, ako ngan family ABIN je. Jadi la kan daripada takde langsung.

Family trip 2011, ke Cameron Highlands la kita tanggal 3-5 Dis.
Perjalanan yang agak lama, hampir 5 jam.
Biasa la kan, klu dah berjalan bawa budak kecik, konpom la nak benti2 dan cara pemanduan kena la slow n steady. Walau bukan ako yang drive, tapi sebagai penumpang di seat belakang, kebas juga la montot dibuatnya!!

Perhatian!!
Klu nak ke cameron, sila make sure korang sampai ke sana before jam 5 petang. Alamat nya klu terlebih masa, kowang akan terasa TENSION akibat terpaksa bertarung dengan jam sepanjang jalan gara-gara pasal malam brinchang!!

Last, ako ke situ sekitar tahun 2007.
Masa tu bercoti ngan arwah MAK n adik beradik gak.
Ermm banyak gak perubahan kat sana.
Pasar malam brinchang pun dah besar.
Banyak dah kedai-kedai baru.
Even kedai yg ako pernah datang dulu tu pun dah berubah wajah.
Bagus la tu kan, so takde la orang kata asyik sama je.

Cuma dari dulu sampai sekarang, ako masih belom berkesempatan nak masuk Tunnel Museum ni.
Saja la ako cari review pasal cameron aritu. So, tempat ni cam salah satu tempat wajib masuk la klu dah ada kat sana. Aisshhhh.. memang kena datang lagi arr pasni. 

"awak oo awak, nak ikot kita g cameron tak?" :p

Disini kami menginap sepanjang 3h2m.
Cuaca adalah sejuk tapi masih di tahap yang boleh bertahan 'beku'.
Dengan heater toilet nya rosak, dengan pemanas badan yang 'hilang', memang nasib tidak menyebelahi kami minggu itu. Harap-harap cepat la pihak JHP baiki pape yang patut ek!!

Oh ye, segala kerosakkan adalah di unit 131.

Kenapa ako macam baru pasan ada spa ek kat situ???????
Nak juga try tapi bila ako tinjau, erkkk nampak kolam mandi kat luar, terus simpan aje la niat tu ek.
Gilo apo nak mandi sejuk2 kat luar dengan cuaca yang sebegitu?!!!

Ke ke.. kolam tu sebagai deko je??? Erkkk..... ok abaikan!!

Strictly for children!!!

Children yang beso gedabak je la sesuai nak main.
Ater permainan kat situ x sesuai langsung untuk budak-budak di bawah 6 tahun tanpa pengawasan orang yang lebih tua.


Aktiviti ako dan dia memang tak banyak.
Mostly hanya melepak kat dalam bilik je. hehehe...
Cuma sempat ke pasar cameron & pasar malam sahaja.
Dan gi petik stroberi & tengok cactus atau bunga2 memang kirim salam saja la ye.
Berjalan dengan anak kecik yang masih belum ada 'kaki' memang agak leceh sket ;p

Cuma on da way balik KL, sempat la singgah di Tea House Bharat Plantation.
Ikot kan hati nak pegi ladang Teh BOH tapi apakan daya hari Senin, derang tutup kedai la plak.

Sebagai kenangan.
Jejak juga kat ladang teh.

Pemandangan yang mengHIJAU.
Budak hijau ni, musti suka !! heheh

Konon nak menikmati secawan teh dan scone di tepi ladang tapi terlupa plak nak snappy scone yang x berapa nak sedap itu.

Kata nya teh tarik float antara menu wajib cuba.
So, ako order la. RM5.50 segelas.
Huh.... baik ko buat sendiri teh tarik pastu ko letak je aiskrim vanilla atas tu.

Scone takde gambar, harga nya RM12 satu set.
Ada 2 biji scone yang besar juga la.
Ada butter, jem strobery dan juga whipped cream.
ermm bole la tapi still x leh lawan scone kat Delicious.

Yang ni pun menu wajib cuba. 
Milky Lava nama nya.
Rasa, ala-ala ko minum ABC.
Susu lebih campur cincau. 
Sedap juga la cuma x puas, bayar RM8 tapi sekali hirup dah abesh.. huhu..
Klu nak cuba, apa salah nya kan ;-)

Orang suggest, cuba scone & teh di ladang TEH BOH.
Sambil menikmati panaroma yang indah!!
Arrghhhh konpom memang kena datang lagi!!

Nota Jemari: tunggu holiday ujung tahun plak...

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers