Showing posts from January, 2012Show all
Release stress

Ok pepetang camni, jom release tensi sket... Tak tahu la Zul Ganu mana ye. Coz ako dapat pun dari email, Kot-kot zul terbaca, saya pinjam lawak awak ni, buat penghibur di kala keTENSInan pepetang camni... Nota Jemari : ustaz o…

Demam K-Drama kembali!!!

Sebulan ako DEMAM!!! DEMAM sebab tak dapat layan KBS. KETAGIH sebab tak dapat tengok hero-hero pojaan hati. Dan sebab dah tak tahan ketagihan tu, ako beralih sekejap ke maaduu.com . Alhamdulilah, kurang sket rasa ketagih tu. Reda…

Panjang nya tajuk!! Hehehe ako dapat dari email so meh kita share-share. Khas untuk warga KAY ELL je ye ;-) A. GOODIES DBKL KEPADA WARGAKOTA 1.       Semua kompaun trafik yang dikeluarkan oleh DBKL sebelum 1 Mac 2011 dikena…

Preparation in progress

Tahun 2012 kebarangkalian tahun untuk kami aktif semula mengembara. Untuk percutian pertama bagi tahun ni, alhamdulilah 70% persiapan sudah dibuat. Walau bagaimanapun, masih byk lagi mende yg perlu kami sediakan terutama sekali d…

JJCM: Duduk Cafe

Dah lama rasanya tak buat entry pasal makan!! Kebetulan aritu member sebelah ni ternampak kat blog sape ntah, ada mention yg derang melantak kat cafe ni, so kitrg pun gedik juga la nak mencubanya. Dan jumaat baru-baru ni kitrg te…

Weiii ako letak balik tajuk yang sama eh ngan entry ko :p Yuuhuu kowang.. jom join Giveaway 'kakak comei' ni. Dia tengah membaikpulih blog jualbeli dia kot ni? heehe... Ok meh kita jawab soklan-soklan giveaway dia ni. …

Bantuan lagi!!!

Ni ha, camne plak nak add DATE kat atas tajuk entry ye? Jenuh dah ako google. Dapat la cari tutorial nya kat sini tapi dah try n error tak menjadi plak. Rasa nya apa ye yang tak lengkap code html template ni?? Anyone boleh tol…

Nak minta jasa baik kowang tolong bagi tau kat mana ako nak adjust gambar header ako ni kasi reduce sket kebesaran nya???!!! Ako nak tengok html code, klu bole kowang bagi hint kat mana nak edit. Code yang mana satu nak edit. …

Saja nak kongsi ngan kowang coz ada plak yang bertanya, apa itu flashmob?? Ekceli ako pun x tahu memula tu then ako try search dalam internet pastu ako dapat la info ni. So, meh kita kongsi sesama k. Flash mob (atau flashmob)…

Dubai Airport Flash Mob

Oooo musim ngeMOB eh skrg ni??!!! Sana sini flash mob.. Klu cari kat youtube, ghopenya dah banyak airport buat mende alah ni.. Yang ni kat Dubai Airport plak.. Laayaaann... Cool kan ;-) Nota Jemari

MAS Flash Mob

Cool siot!!! Rata-rata kat facebook tengah share link ni. Enjoy la ;-) Korang dah layan belom??? Klu belom, meh tengok youtube ni. Ako share link direct from youtube MAS. Passengers arriving at Kuala Lumpur International …

Buntu! Buntu!

Idea, idea sila mari.. Kakak ko tengah buntu sesangat ni.. Erkk.... arghh.... Mari oo mari.. Sekarang ni tengah masyuk melayan korean online kat  maaduu.com Nota Jemari:   tengok hero korea, idea pun tarak mari juga.... isk…

Johor Premium Outlet

Balik JB aritu berkesempatan menyinggah kejap ke Johor Premium Outlet (JPO) ni. Apa yang best ek? Erkk.... maybe bagi kaki soping, memang seronok la kot. Tapi bagi ako yang kureng menyoping, rasa nya takde apa yang best. Bias…

Batam Trip: Departure

31 Dis 2011. Semalam je kami di Batam. Sesiap untuk berangkat pulang. Tapi sempat plak kami suruh pak supir hantarkan kami ke kedai yang ada jual cendramata. Kampung Oleh-oleh nama kedai nya. Terletak kat area Nagoya juga. Mayb…

Batam Trip: Seafood

Nyumm nyumm.... Dinner time! Kata nya kat sana pemes ngan makanan laut. Tu yang malam tu jugak kitorang soh pak supir hantar kitorang ke kedai seafood. Klu tak silap restoran ni terletak kat area Batu Ampar. Kira memang tepi la…

Batam Trip: Lunch, Jenjalan & Soping

bizi nya arini......! Tapi gedik nak menghapdet juga. Layan je la yek ;-) Ok, lepas kitorang check-in, kitorang terus cari tempat untuk melantak. Lapar sungguh dah time tu. Pak supir nya bawa kami ke satu restoran ni tapi sampai…