Showing posts from March, 2012Show all

Babai Malaysia.. Welkam Christchurch!! Nota Jemari : Suka dalam duka Published with Blogger-droid v2.0.4

Vandalisme???

Ni la salah satu contoh 'vandalisme'.. Macam mana la taman permainan kanak-kanak tak cepat rosak klu yang main ghope gitu orangnya!!! Kanak-kanak ke org tua yg lelebih nak main??? Ermmm Nota Jemari: Sedar-sedar l…

Mak Pesan Belajar Tinggi-tinggi!!

Ha amek ko!!! Lagi tinggi tempat belajar lagi tinggi ilmu dia kot.. hehehe.... ~Suka suki hari khamis~ Mood holiday sudah mari....  Nota Jemari : Counting days ... 3 days to go!!

REUNION 2012

REUNION kembali!!! Tahun lepas kita berkumpul time besday ako, kan ;-) Tahun ni plak kebetulan kita berkumpul lagi time besday 'puan' noorium. Tahun depan, agak-agak kowang kita patut berkumpul bulan Jan, Okt atau Dis? e…

'Then and Now : 50th Anniversary of the Bank Negara Malaysia Collection' Runs

MAG is pleased to present ' Then and Now: 50th Anniversary of the Bank Negara Malaysia Collection' . Open daily to the public from 19 March to 19 September 2012 , this show features selected artworks of the Central B…

AirAsia X gantung khidmat ke Christchurch Oleh Aizuddin Sapian 2012/03/13 AIRASIA X, syarikat penerbangan jarak jauh dalam kumpulan AirAsia Bhd, akan menggantung perkhidmatannya ke Christchurch, New Zealand sebagai sebahagian …

Sate Kebab

Sate kebab! Sate kebab! Sate kebab! Mari beli mari beli... Al-kisahnya, sahabat waktu sekolah dulu sekarang ni dah jadi tokei kebab. Maka, tergedik la kami nak mencuba. Ater kata nya sate kebab pertama di Malaysia. Alhamdulila…

Pre Trip: Things Preparation

Nak melancong ke negara owang ni, salah satu bende wajib yang kena bawa adalah adapter! Adapter ni penting, penyambung tuk charge henpon kowang, charge bateri kamera dan sewaktu dengannya. Setiap negara berlainan jenis adapter n…

Volunteer : Shopping Trip

Ako tak pernah buat aktiviti sukarelawan. Eh rasa nya cam jarang sekali ako buat xtvt volunteer ni. Maka, sabtu lepas (10 Mac 2012), ako telah menjoinkan diri untuk xtvt sukarelawan kat opis ako. Program ni adalah anjuran bersama…

Gulap gulita

"Beribu bintang di langit kini menghilang Meraba aku dalam GELAP Rambulan mengambang kini makun suram Pudar ilham ku tanpa arah.." Memang tengah meraba je ni ha.. Huwaaa .. Adusss sampai bila xde api ni wei!…

Biqque's Feb 2012 Lucky Follower

Yuuhuuuu it's back again!! Rasa nya dah lama tak join contest ni. Sampai gambar profile pun dah bertukar. Dah tak bole dah nak pakai template yang lama, so terpaksa la cut, copy & paste gambar follower yang baru. Gigih …

Pre Trip: Itinery Preparation

Menghitung hari je lagi ni.... Masing-masing dah teruja yang amat!! Tapi memandangkan tempat yang bakal kami kunjung tuk kali ni agak tak familiar lagi, maka kena la buat preparation awal-awal dari sini. Kami amek beberap…