Followers

Tuesday, March 6, 2012

Pre Trip: Itinery Preparation

Menghitung hari je lagi ni....
Masing-masing dah teruja yang amat!!
Tapi memandangkan tempat yang bakal kami kunjung tuk kali ni agak tak familiar lagi, maka kena la buat preparation awal-awal dari sini.




Kami amek beberapa hari juga la nak menyiapkan itinery tuk holiday akan datang ni.
Harus kena check betul-betul tempat-tempat yang bakal kami terjah.
Wajib mencari-cari info tempat yang bakal kami tinggal.
Dan paling penting, kena juga tahu anggaran perbelanjaan yang bakal kami abiskan.




Dek terlalu teruja sangat, ako tak lepaskan peluang menonton rancangan "Gegar Aizat di TV9" untuk mencari feel yang lebih.

Terima kasih juga buat kowang yang menjadi tempat rujukan ako dalam mencari info-info yang menarik di sana. Ako pasti kowang tahu sape kowang *wink*

Pape pun, harap percotian kali ni tiada halangan dan berjalan seperti yang dirancang.
Dag Dig Dug!!

Nota Jemari: Kia Ora!!

 Published with Blogger-droid v2.0.4

18 comments:

Ely Hasrul said...

oii beshnye nk jenjalan..

AKO @ retna said...

jalan mmg best..
nk nyediakan fulus tu yg kureng besh :p

Mya said...

selamat bercuti!

AKO @ retna said...

tengkiu beb.. ;)

AdanyaKauUntukku said...

wahHhhh gi NZ ke..........best tuuuuuuuuuuuuuuuu

AKO @ retna said...

Insyallah ila... klu takde aral melintang, ke situ la kita :)

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

ohoooo...patutlah apply cuti sama2 dgn murshi...gi NZ rupanya...(bkn NZ curry house ahaks :D)

bestnya! have fun!

AKO @ retna said...

hahaha adehh klu NZ curry house, esok pun bole pigi :p

psstt... coti si murshi dah approve ke ek? hehe

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

ada dah dlm system..
dah approved dah pun hehe :D
jelessssssssssssss...
bila thn la dpt pegi...huhu ;(

AKO @ retna said...

insyallah,, ada rezeki la tu sok..

yeehaaaa, approve pun!!
phew...berpeloh tunggu haha

Biqque said...

i saw u wrote moeraki boulders...mmg worth it! go! go! :D

assignment utk ako, sila amik gambar shaun the sheep! hahaha!

AKO @ retna said...

aiyo biqque, tang assignment tu menggigil ni nak buat haha...

Azizan Zolkipli said...

Selamat berkembara ke NZ ! Moga semua urusan berjalan lancar & terpelihara dari segala yang tidak diingini ...

AKO @ retna said...

Tengkiu Zizan .. :)

Biqque said...

tips! make sure camera sentiasa ada ditangan kecuali tido :D so that tak miss anything yang cantik!

AKO @ retna said...

Hehe insyallah... But i think ada certain place i x leh cover mcm u pegi kot... Tapi i'll try to capture anything yg nmpk menarik..

Sis-Lin said...

Lamanyaaaaaaaa...*Jelezzzzzzzzz ;p

AKO @ retna said...

jgn jeles2 k... nnt saya bawa blk gambar kambeng eh hahha