, ,

Pre Trip: Itinery Preparation

Menghitung hari je lagi ni....
Masing-masing dah teruja yang amat!!
Tapi memandangkan tempat yang bakal kami kunjung tuk kali ni agak tak familiar lagi, maka kena la buat preparation awal-awal dari sini.




Kami amek beberapa hari juga la nak menyiapkan itinery tuk holiday akan datang ni.
Harus kena check betul-betul tempat-tempat yang bakal kami terjah.
Wajib mencari-cari info tempat yang bakal kami tinggal.
Dan paling penting, kena juga tahu anggaran perbelanjaan yang bakal kami abiskan.




Dek terlalu teruja sangat, ako tak lepaskan peluang menonton rancangan "Gegar Aizat di TV9" untuk mencari feel yang lebih.

Terima kasih juga buat kowang yang menjadi tempat rujukan ako dalam mencari info-info yang menarik di sana. Ako pasti kowang tahu sape kowang *wink*

Pape pun, harap percotian kali ni tiada halangan dan berjalan seperti yang dirancang.
Dag Dig Dug!!

Nota Jemari: Kia Ora!!

 Published with Blogger-droid v2.0.4
Share:

18 comments:

  1. jalan mmg best..
    nk nyediakan fulus tu yg kureng besh :p

    ReplyDelete
  2. wahHhhh gi NZ ke..........best tuuuuuuuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
  3. Insyallah ila... klu takde aral melintang, ke situ la kita :)

    ReplyDelete
  4. ohoooo...patutlah apply cuti sama2 dgn murshi...gi NZ rupanya...(bkn NZ curry house ahaks :D)

    bestnya! have fun!

    ReplyDelete
  5. hahaha adehh klu NZ curry house, esok pun bole pigi :p

    psstt... coti si murshi dah approve ke ek? hehe

    ReplyDelete
  6. ada dah dlm system..
    dah approved dah pun hehe :D
    jelessssssssssssss...
    bila thn la dpt pegi...huhu ;(

    ReplyDelete
  7. insyallah,, ada rezeki la tu sok..

    yeehaaaa, approve pun!!
    phew...berpeloh tunggu haha

    ReplyDelete
  8. i saw u wrote moeraki boulders...mmg worth it! go! go! :D

    assignment utk ako, sila amik gambar shaun the sheep! hahaha!

    ReplyDelete
  9. aiyo biqque, tang assignment tu menggigil ni nak buat haha...

    ReplyDelete
  10. Selamat berkembara ke NZ ! Moga semua urusan berjalan lancar & terpelihara dari segala yang tidak diingini ...

    ReplyDelete
  11. tips! make sure camera sentiasa ada ditangan kecuali tido :D so that tak miss anything yang cantik!

    ReplyDelete
  12. Hehe insyallah... But i think ada certain place i x leh cover mcm u pegi kot... Tapi i'll try to capture anything yg nmpk menarik..

    ReplyDelete
  13. Lamanyaaaaaaaa...*Jelezzzzzzzzz ;p

    ReplyDelete
  14. jgn jeles2 k... nnt saya bawa blk gambar kambeng eh hahha

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.