Followers

Thursday, September 27, 2012

Lawak Ke Der 2


28th Sept 2012 - 3rd Oct 2012
Panggung Sari, Istana Budaya
Semua artis terlibat untuk setiap persembahan. Harga terbaik adalah pada persembahan 3 pm hari Ahad
Nabil tidak akan membuat persembahan pada 29 Sept

Tiket boleh di beli melalui http://www.ticket2u.biz/

Nota Jemari: Tingin nak tengok taapiiiii...................tinggal tiket yang mahal je la..huhu

Wednesday, September 26, 2012

Restoran Malaya Steamboat

Assalamualaikum kowang!!
Jumpa lagi kita ye ..
Dah lama plak x buat entri jalan-jalan cari makan.
So kali ni entri "JJCM bersama anakomak", ako nak bawa kowang makan stimbot plak.

Terletak di Prima Gombak.


Kebetulan aritu kengkawan opis ako ni beli voucher promosi stimbot dari Living Social dengan harga RM19.90. Maka di suatu petang yang hening, berkonvoi la kami ke Prima Gombak untuk menikmati stimbot yang enak itu.


Kedai dia besar juga la dan selesa.
Ada juga disediakan ruang untuk bersolat.
Bilik air pun agak bersih juga la.


Ada pelbagai jenis hidangan.
Nak makan nasi berlaukkan sambal petai dan juga ayam masak kicap.
Ada juga mi dan kue teow goreng.







Tidak lupa juga pelbagai jenis bahan untuk stimbot nya.
Macam-macam ada.
Pilihan di tangan dan tekak anda. heheh...
Makan la hingga puas!


Enak dimakan bersama pelbagai jenis sos.
Paaaling ako suka, sos black paper dan juga sos malaya.


Ada salad.



 

Dan juga dessert.
Cendol, ABC dan juga eksrem.
Tak lupa ceklat fountain yang marbeles.


Tak lupa air sejuk dan panas terhidang juga.



Dua pilihan sup terhidang di atas meja.
Sup ayam dan juga tomyam.

Pilihan ako, mestilah tomyam menjadi keutamaan.
Rasa kepedasan yang ako cari.
Nikmat tak terhingga hingga menjilat jari.


Alhamdulilah, batch pertama sudah kenyang, baru lah sampai batch kedua untuk join sama.
Dari jam 6.30 hingga ke 9.30 malam kami di situ.
Kompom tokei kedai bersore di dalam hati, "bila la derang ni blah, x sudah-sudah lagi ke?"
Tapi katanya "All u can Eat .." maka harus la kami bersungguh menikmati hidangan stimbot hingga puas!! hehehe... 

Terima kasih pada yang mencadangkan tempat ini.
Lain kali, kemana kita lagi?

Untuk kowang yang nak cuba stimbot ni, ianya terletak di

G69 & G70, Jalan Prima SG 3
Taman Prima Gombak
68100 Batu Caves
Selangor.

Untuk tempahan, boleh hubungi :-
+603-6184 2319 / +6019-383 7369 / +6016-382 5364 / +6019-219 7369

Harga Asal Stimbot : Dewasa (RM28 nett), Kanak-kanak 4-12 tahun (RM11 nett) 
Sebarang pertanyaan, boleh la layari Facebook Malaya Steamboat.

Nota Jemari: rezeki jangan ditolak .. 

Monday, September 24, 2012

Farewell Garden Party


Tak yah citer pepanjang k .. straight to the point.
Farewell Party khas untuk sorang 'kakak' ni yang bakal bersara ujung bulan nanti.
Memandangkan bos beliau sudah mau bercoti, maka sebab itu lah majlis ni diadakan seminggu awal.

Bertemakan ala-ala "Taman di dalam Opis", hasil ciptaan dan gubahan bersama oleh warga opis yang rajin dan saksama (motip guna perkataan saksama kan?!!).

Dan moh la kita lihat apakah hasil kekretipan memasing.

Pape pun nak ucapkan terima kasih la, x kira sekecil mana pun sumbangan kowang, itu dah cukup bermakna buat dia yang diraikan.








Berbaloi-baloi kan kengkawan!!!!
Tahniah untuk diri sendiri dan anda dan anda dan anda...

*Tepuk tangan!! Clap! Clap! Clap!*


Menu utama hari itu adalah ''nasi tumpang" yang didatangkan khas dari Kelantan Delight.
Ok ni memang pertama kali ako dengar nama makanan yang satu ni.
Tapi sudah nya, ako tak makan pun, bole? hehe ..


Gini la ghope nya bila dah dibuka dari daun pisang tadi.
Dengar kata nya sangat marbeles!!

Nasi lembik yang dibalut bersama lauk pauk seperti ikan, sambal, ayam dan serunding.
Dengan harga RM18 seketul, kowang leh la dapat kan nya di Kelantan Delight di Sooka Sentral.



Antara beberapa menu yang terhidang di majlis tersebut.
Buatan sendiri, buatan orang.
Macam-macam ada, janji pasti musti kenyang punya la!


Ako yang diRAIkan...
Eh eh... ako ke "perantin" nya?????
Erkkk gurlppp.....


Nehi nehi...
Ha yang ni baru betul.

Persaraan yang dinanti selama 37 tahun perkhidmatan, sangat dinanti-nantikan.


Cenderahati dari kami sumer, harap suka dan terima dengan hati terbuka dan senyum melebor lagi hehehe.

Perjalanan dan liku-liku cerita di sebalik pencarian hadiah tersebut, akan jadi satu kenangan indah buat ako, dia dan kamu. *chewahh!! tapi indah ke? haha*


"Selamat Bersara, Kak Ani. Moga sihat-sihat sentiasa bila dah dok kat rumah tu."



"Kak Ani, jangan lupakan kami kat sini!!"


Nota Jemari: .. agak-agak pas bersara nak gi travel je, mampu tak? :p

#All photos credit to Murshi and Pian and also Farihah *wink

Friday, September 21, 2012

Menghitung Hari Yang Tak Menjadi


Sekadar mampu menghitung hari-hari yang bakal x menjadi kenyataan....

Huwaaaaaa xde rezeki gamak nyaaa...

Sedih betul bila email AA masuk dalam inbox inform tuk web check in...

Hanya mampu tersenyum dalam kesedihan..

Nota Jemari: Sekadar merenung kalendar .....

Thursday, September 20, 2012

JASM Raya Deco Contest 2012

Abis sudah!
Puas!
Tak sia-sia!

Wah bersemangat sungguh lepas berakhirnya contest yang satu ini.
Kisahnya beberapa hari sebelum kita sumer bercoti panjang sempena nak sambut raya, department ako telah mengadakan satu contest yang dinamakan "Deco Raya". Memang bersemangat waja la kan memasing menyiapkan deco sebelum cuti tempoh hari. Memandangkan lagi beberapa hari nak cuti, maka persiapan pun last minit punya persiapan la kan. Cuma last minit-last minit pun tetap gigih setiap kumpulan menyudahkan deco masing-masing.


Persiapan dari kumpulan XTau.
Mengimport bebudak intern untuk menolong mereka.


Memandangkan kumpulan mereka mendapat tempat yang agak kurang strategik, maka agak kesian juga la pada mereka sebab terpaksa mengganggu wokstation staff yang lain. Tapi klu dah kreatif, kat memana pun, sudut memana pun konpom leh nampak menarik kan ;-)


Amboiiii kawan nan sorang ni, sempat lagi nak belajar buat ketupat ye.
Sebab ako bukan jenis berseni, maka xde nya la kan ako nak belajar sama. hehe..


Semua orang bersungguh-sungguh menyiapkan deco kumpulan masing-masing.
Saat-saat genting macam ni la, kerjasama setiap ahli sangat-sangat berharga.



Kumpulan ako pun x kurang sungguh nya.
Ini sumer last minit punya idea.
Untuk mengurangkan belanja, maka kebanyakkan barang-barang terpaksa diguna semula.
Jadi la kan, janji apa yang nak dihasilkan menjadi seperti yang dirancang.

Chaiyok everyone!!!!



Camni la lebih kurang hasilnya untuk kumpulan Kawt1m.
Kawasan hiasan mereka adalah di bahgaian hadapan pintu masuk blok A.
Kira agak strategik juga area nya tu.


Dan taaadaaaaaa.... akhirnya setelah diadili oleh para pengadil jemputan, maka diumukan kumpulan kami berjaya memenangi contest deco kali ni.

Sangat berpuas hati setelah kecewa beberapa kali dalam contest-contest sebelum ni.

Ekceli, deco kitorang simple je.
Tapi tetap bersyukur coz kawasan hiasan kitorang sangat strategik.
Konsep kitorang adalah "Tetamu datang beraya ke rumah" ..




Kami wujudkan pemandangan di luar rumah.
Kami pakat nak buat ala-ala rumah kampung.



Kemudian kami hias sudut dalam seolah-olah kelihatan seperti ruang tamu.
Tak lupa juga kami wujudkan ruang makan sekali.


Kemudian, ada plak ruang memasak.

Simple je kan!
Tapi maybe tuah menyebelahi kami kali ni.
Syukur!

Pape pun, tahniah kat sumer ahli kumpulan yang bertungkus lumus bekerjasama di saat-saat akhir.
Berbaloi kan!!! ;-)

Nota Jemari: chaiyok everyone, beza kita satu mata je lagi dgn grup lagi satu!! :p

Wednesday, September 19, 2012

Mencari sesuatu yang hilang



Maaf la ye sebab agak lama x mencoret sesuatu yang terkini buat tatapan kowang.
Masih tercari-cari waktu terluang dan juga sifat kerajinan yang ntah hilang ke mana.
Moga akan ketemu ia dengan segera.
Harap bersabar ye.

Bukan x moh hapdet tapi tiap kali  idea tengah mencurah-curah, ada je gangguan yang mendatang. Sudahnya terdampar menyepi aje la kisah-kisah lelama kat dalam draft.

Pape pun pada yang menanti, terima kasih bebanyak sebab masih sudi menanti sesuatu tulisan ako di sini.

Jumpa lagi nanti!

Nota Jemari: Chaiyok!!!

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers