,

Musim PANAS kat sini kan?!


Sekarang ni kat Malaysia dah tiba musim 'panas' kan?!
Kowang pasan tak?
Bila cuaca x menentu, lebih-lebih lagi panas yang terik, mula la pelbagai jenis penyakit akan timbul.

Dek sebabkan cuaca x menentu ni lah, ako sudah dijangkiti virus batuk-batuk, gatal tekak dan pening kepala. Harap-harap batuk ni x berpanjangan la gamaknya kan.

Dah sampai pedih-pedih dada dibuatnya.
So, pada kowang kat luar sana, rajin-rajin la minum air kosong bebanyak k.
Untung-untung, boleh elakkan dari terkena jangkitan sebarang penyakit.

Nota Jemari: Bila dah minum terlalu banyak, kerap la ke toilet je memanjang....
Share:

2 comments:

  1. mmg panas pun..nak2 time tidur malam..gelisah dibuatnya..salam kenal sis..

    ReplyDelete
  2. btol tu. la ni cuaca x menentu. kerap kena migrain skrg ni...

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.