Showing posts from July, 2013Show all
K. Roger's Shortbread & Butter Cookies

STICKY POST Scroll down for new entry! Salam Semua, Suka makan Shortbread/ butter cookies?? Mahukan kelainan??? Memperkenalkan Biskut terbaru , paling sedap dan paling laris keluaran MALAYSIA. Diperakui HA…

JJCM: Little Taiwan

Salam ramadhan lagi. Dah 21 hari ye kita berpuasa. Ada lagi seminggu lebih nak masuk hari raya kan. So camne persiapan korang? Semuanya dah ready ke? Untuk diri ako, alhamdulilah rasanya cukup la kot apa yang dah ada t…

JJCM: Dip n Dip - DILARANG MASUK SINI JIKA ANDA BERPUASA!

Salam ramadhan kengkawan. Pejam celik pejam celik dah 14 ramadhan. Setengah bulan sudah berlalu. Kejap je kan. Tak banyak aktiviti dalam bulan pose ni. Rasanya macam sama je ngan bulan-bulan yang lain. Waktu keje p…

Jom gi "TAIWAN"!

Hahahha bertuah badan kalau dapat gi holiday saat-saat cenggini. Verangan je la yek. Ni ha nak bagitau, petang nanti kitorang nak berbuka kat "Little Taiwan". Tak dapat pergi Taiwan, dapat makan makanan Taiwan …

Definisi kawan dan sahabat kadangkala dianggap mengelirukan bagi sesetengah individu. Berikut adalah definisi atau maksud bagi istilah sahabat, kawan, rakan dan kenalan.  Sahabat   Sahabat adalah orang yang memiliki rasa tanggung…

Azam baru ke tu ABIN?

Awal ramadhan hari tu ABIN balik KL. Sonok giler! Sebab ako ada geng nak ajak melepak. Hahahaa..... Adegan ni lepas berbuka tempoh hari. Solat maghrib. Abang beriyer-iyer nak solat. Si adik nya pun nak juga s…

Zakat 2013

Kowang dah bayar zakat? Aku dah! Sama macam tahun lepas. Masih RM7 seorang. Tahun ni cepat je aku tunaikan kewajipan yang satu tu.    Alhamdulilah takde halangan. Bukan apa,  takut lambat2 kang musti terlupa punya. So,  …

Dah raya ke?

Pagi-pagi sampai opis dah nampak sesuatu atas meja.  Eh eh sampul raya la! Dah nak ghaye ek?  :p Kowang camne plak pagi tadi? Ada sesuatu tak atas meja? *wink Nota Jemari : Terima kasih kepada pemberi,  tahun depan …

Apps TV3

Malas tengok tb kat ruang tamu. Senang leh golek2 je atas katil. Install je la apps tv3 kat playstore korang. #bagi pengguna android Kalau mata dah ngantok sangat,  terus je lelap.  Tak yah susah2 tutup tb,  tutup lampu n masu…

Ramadhan Food Box Drive

"Can you imagine if you have to live on less than RM800 per month? In a big city like Kuala Lumpur where the cost of living is way beyond that? Well, there are some who are unfortunate to have endured a life of hardship …

Niat Berpuasa & Taqwim Puasa 2013 Kuala Lumpur-Putrajaya

Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, in shaa Allah.. NIAT PUASA UNTUK SEBULAN   NIAT PUASA HARIAN DI BULAN RAMADHAN DOA BERBUKA PUASA SELAMAT BERPUASA …

Bila BUJANG terlepas kandang!

...rentetan cerita sebelum ni. Ok yang minah sorang tu memang dah x bujang lagi. Hahaaha..... tapi xpe kita kasi dia chance join bekfes sesama pagi tu. Bangun pun dah lambat pagi ahad tu, so bekfes merangkap makan te…