Followers

Thursday, September 12, 2013

Deman Jdorama

Hari tu gi umah sorang teman ni.
Kebetulan husband dia ada bawa balik dvd-dvd kat bawah ni.
Katanya kawan si hubby dah x nak tengok dah drama-drama tu semua.
Kira macam dia nak let go la.

At first ako ingat kan dvd drama korea.
Pastu belek punya belek, kebanyakkan nya adalah dvd drama-drama jepun.

Ok, nasib baik la ako memang layan drama jepun ni.
Boleh dikatakan sebelum demam korea ako dah kena tempias demam jepun terlebih dahulu.
Drama jepun ni dia x 'meleweh' sangat jalan citer nya kalau nak dibandingkan dengan jalan citer drama-drama korea.

Drama korea ni konsep dia sama je.
Mesti ada hero ngan heroin.
Pastu mesti ada orang ke tiga or ke empat.

Kalau jepun plak, ako suka sebab dia ada kelainan sket drama-dramanya.
Dia banyak berkisahkan kehidupan.
Kisah pekerjaan ke macam contoh kalau ko keje kat airport ke so dia akan berkisahkan suasana kat airport n perkara2 yang kita x tahu di sebalik pekerjaan2 kat airport.

Kalau kisah pasal hospital plak, ako suka especially kalau membabitkan emergency case ke, dalam bilik operation ke. Kalau nak harap citer malaysia buat macam tu memang nan hado la kan.


Antara drama yang ako dah abs tengok.
Marathon gitu.
Giler dah lama x marathon tengok citer sampai lewat pagi ni.

#Gambate ne!!


Antara dvd yang bakal ako tengok.
Perghh gigih nya!

Chaiyok!

Nota Jemari: Untuk drama jepun ni ako x tengok pelakon. Ako lebih prefer tengok jalan citer

Wednesday, September 11, 2013

ECONS Sector Hari Raya Celebration 2013

Majlis ni berlangsung hari Khamis lepas, 5 Sep 2013.



Orang kuat di belakang tabir menyiapkan tugas-tugas terakhir sebelum majlis bermula.



Ye ye kitorang memang buat kat situ.
Bukan kat department hatta cafe.
Tapi di bilik mesyuarat khas kat salah satu bangunan tu.
(kamu yang keje bersama pasti tahu)

Antara yang kami makan.
Semuanya marbeles.
Terima kasih Residence Hotel atas santapan tersebut.


Beriyani kambing in da house.
Ekceli sedap!
Tapi ada insiden hari tu.
So no komen lelebih la ye.



Model untuk 'fashion show' hari itu.
Sila tengok pada pakaian mereka sahaja.


Dan akhir sekali, gambar kami selepas melantak.
Sekian.

Nota Jemari: Jadi la hapdet yang x seberap, janji ado kan! hahaha

Thursday, September 5, 2013

Lawak Ke Der 3


Wah!
Dah kuar dah!
Dah bole beli dah!

So, tunggu apa lagi.
Cepat dapatkan tiket untuk tengok Lawak Ke Der yang ke-3.


Huwaaaaaaa!!
Nak tengok!
Anyone nak tengok sesama tak???

Nota Jemari: Awak, jom kita pegi!!

Tuesday, September 3, 2013

Merdeka! Merdeka!



Tahniah MALAYSIA!
Selamat Hari Jadi MALAYSIA!
Bangga menjadi anak MALAYSIA!

Jadi apa la sangat 20 sen tu kalau nak dibandingkan dengan 56 tahun.
Alhamdulilah, syukur atas nikmat dari-NYA.


MERDEKA!
MERDEKA!
MERDEKA!

Nota Jemari: Alhamdulilah rezeki pagi ini.