Showing posts from 2014Show all
Away lagi ....

Hahah sorry la ye, masih belum ada kesempatan nak siapkan soalan cabaran bawah ni... Minggu lepas ke JB... Minggu ni plak kita ke Raub, Pahang... Insyallah ako cuba setelkan cabaran tu minggu depan la ye.. hehehe..…

30-day-blog-challenge

kredit sini Ako baca pasal ni kat blog ila. Haha macam menarik je kan. Memang tengah takde idea nak update blog kan. Plan asal nak start challenge ni 1 November aritu tapi memandangkan idea-idea entry selama 30 h…

Great news! This October and November, we are celebrating Children's Day with a host of imagination-driven activities at Bank Negara Malaysia Museum and Art Gallery. Children will learn all about money through fun and pla…

Children's Day is celebrated on the first Saturday of October annually. In conjunction with this, Museum, Art Gallery & KMC (MAGKMC) has taken the opportunity to organise Children's Day at the Museum, for the first …

Alamak baru pasan entry ni dah lama terperuk dalam draft... Harap-harap masih sempat lagi nak hantar ye....!! Ako masuk blog Jocko. Terbaca entry pasal " Cabaran Winter in Busan ". Macam tertarik dan menarik. Caba…

Wedding: Tahniah Murshi & Azeem

First of all, Tahniah untuk mereka! Perancangan 3 bulan akhirnya selesai juga dengan jayanya. Teman bercuti... Teman menjelajah... Teman melancong... Lopeh ni takdo dah...huhu... Pape pun tahniah lagi sekali dan …

JJCM: Cucur Udang Alor Gajah

Kita citer pasal makan lagi ye. Hari tu on the way balik ke KL, teringin plak nak makan cucur udang kat Alor Gajah tu. Kalau korang dari arah selatan, better korang kluar dari tol Ayer Keroh je. Lebih kurang 25 minit perja…

JJCM: La Gourmet Dessert

Last week ako gi JB kan. Pastu memasing ngidam nak makan La Gourmet Dessert. Sebelum ni pernah cuba yang kat Danga Bay. Tapi kali ni nak cuba yang kat Taman Pelangi. 11, Jalan Kuning 2, Taman Pelangi, 80400 Johor Bahru…

OLD B.E.S.T.F.R.I.E.N.D.S

Last weekend ako balik JB. Sebab cuti hujung minggu yang panjang kan, so saja la vroom vroom ke sana. Kali ni plan nak gather ngan bestfriends yang agak lama juga la tak jumpa. Ako ke JB Jumaat petang. Terus plan nak j…

IKLAN: Tips to neutralise spicy and oily food

by http://www.gaviscon.com.my/ Baca tau! Bagus untuk pengetahuan kesihatan korang hehehe...  Nota Jemari : Good info!!

Beraya bersama Schoolmate, Classmate, Bestmate!!

Hahahha tajuk tu, ada ke bestmate ek?? Hentam je la, sesuka ako je letak camtu :p Tetiba plan datang nak gather-gather dengan derang ni. Dah lama sangat tak jumpa. Anak-anak memasing pun dah membesar bagai johan :-D…

Habis dah raya!!

Dah abesh rupa nya raya ye. Kejap je kan... Tahun ni memang tak beraya sangat pun. Cuma minggu akhir raya baru-baru ni je, baru terhegeh-hegeh nak g beraya umah kengkawan. Jadi la daripada tak pergi langsung. ~~~~~~~~~~~~~…