Followers

Tuesday, April 29, 2014

Farewell Bos MSJBOX

Citer berlaku bulan Februari aritu.
Ye ye memang sudah lapuk.
Tapi tetap nak cerita juga.
So korang layan kan aje la ye ;-)

Cerita pasal BIG BOS msjbox mau pulang ke kampung halaman.
Si wifey sudah pun berpindah tatkala entry ni dipublish.
Si hubby masih ada masa hingga hujung tahun untuk selesaikan segalanya kat sini sebelom berangkat pindah juga.

Maka nya majlis ni kami raikan khas untuk mereka.
Kenalan di alam cyber.
Perkenalan bertahun-tahun lama nya.
Dari yang bujang , sudah berumahtangga.
Dari belom beranak, sekarang sudah beranak-pinak.

Setelah sumer perancangan dibuat, tarikh 22 Februari 2014 menjadi saksi.
Tema 'pot luck' pilihan kami.
Pelbagai juadah terhidang membuka selera.
Yang jauh dan dekat, berkumpul kembali.

Alhamdulilah, murah rezeki lagi.


Sebagai ingatan, sesi bertukar-tukar hadiah paling dinanti :p


Bila sumer dah ready, moh la kita berparti.


Gambar bos dan juga bini sebagai pembuka sesi fotografi.
Psstt... sudah ready kah menabur bakti di bumi kelahiran sendiri? :p


Antara mereka yang awal-awal hadir.
Sakan bergambar, menyerikan majlis.
Bila dah berkumpul memang gamat la dibuatnya.


Yang bujangsss pun x moh ketinggalan juga.
Pilih mana berkenan di hati :D
Tahun depan bole makan nasi minyak lagi..... 
Antara mereka yang sudi datang.
Terima kasih semua. 

Dah puas bergambo, moh la kita makan.
Tak yah cerita panjang lebor, korang pun bukan nak baca sangat kan...
Hahhaha tengok gambo je sudah ;-)


Dah kenyang, sesi yang dinanti...
Tukar-tukar hadiah.


Pastu sumer pakat melepak kekenyangan....


Tiba masa nya ......


Bertambah yang datang ...
Bertambah juga makanan nya...
Adoiii sape nak ngabihkan tu weiii????

Terjadi lah sesi tapau menapau.
Bagus.... tupperware bawa sekali.
Lenkali bole datang lagi... hahhaa :p


Tetamu terakhir yang sampai.
Jauh ni dari utara ... 


Akhir sekali, sesi bergambar sebelum balik.
Sorry la eh, pada yang pulang awal aritu. :p


Kami sudahi dengan aksi menggila di malam hari.
Sekian......


All the best JUN & KARNI!
Walau jauh di 'seberang laut', moga persahabatan yang lama terjalin akan sentiasa kekal selamanya...

Nota Jemari: Friends are forever

Sunday, April 20, 2014

JASM Family Day 2014 - Part 2

Jom sambung citer....

Pagi sabtu... tenang je. Yang pasti sumer nya dah ada kat lokasi cuma maybe memasing tengah diulit mimpi lagi. Penat barangkali. Bekfes pagi tu kena la cari sendiri ye.


Time ni big bos kita belum sampai lagi, maka nya sebelom dia muncul kena la buat persiapan pape yang patut dulu kan. 


Event kita start dalam jam 330 petang. 
Ada banyak masa juga la nak buat persediaan sumer.
Alhamdulilah sumer nya berjalan lancar.

Game pertama kami adalah boling kelapa.
Terima kasih la kepada staf-staf kat resort tu sbb bersusah payah tolong kita carikan buah kelapanya walaupun kelapa yang tua takde, yang muda pun jadi la ye. Hahah yang mencabarnya kalau buah muda ni agak berat dan payah sket nak gulingkan nya..... Pape pun semua menunjukkan kesungguhan bermain walau agak sukar juga la nak golekkan buah supaya sampai ke botol-botol yang tersusun tu kan.

Sudahnya memasing main campak je buah kelapa, janji botol-botol tu jatuh.
Hahahaha memang aksi yang berbahaya. Silap campak bole kena orang kat depan dan kiri kanan ;-p


Oh ye sebelom acara start, sempat kita pose dulu beramai-ramai kat depan banner yang dibuat sendiri oleh mereka. Nampak macam x ramai yang join family day kali ni tapi sumer yang datang sangat-sangat enjoy dan hepi! 


Game kedua, bawa bola ping pong guna susu sambil mengayuh basikal.
Memula plan nak buat game ni utk budak-budak tapi memandangkan basikal bebudak x cukup, makanya acara ni bertukar untuk orang dewasa plak.


Menggigil dibuatnya. Apa taknya dah lama tak mengayuh basikal.
Plak tu basikal jenis beso .. hahha gelabah juga la nak kayuh kan nak control bola ping pong lagi.
Ditambah plak dengan angin pantai yang seronok je meniup time tu. 
Tapi memasing dapat menempuhi segala halangan dan cabaran dengan jayanya.


Next kita main game makan dengan cepat!
Ok ako lupa nama game ni :p
Game ni memang last minit plan.
Asalnya nak makan bauhu sahaja tapi macam x best plak.
Makanya kita tambah beberapa jenis makanan.


Ada telur.
Ada kinder bueno.
Ada tembikai.
Ada 2 ketul bahulu yang diletak sos cili.
Dan juga cekodok bawang.

Nampak macam simple je kan makanan-makanan tu.


Tapi bila dah makan, ermm jenuh juga nak abiskan sebab nya selagi x abes, orang seterusnya x bole teruskan misi derang plak.


Terpulang pada mereka nak makan apa.
Janji makanan tu kena abes ditelan baru orang belakang bole teruskan makan yang lain plak kan.


Memasing bersungguh-sungguh nak menang.
Makan jangan x makan.
Cepat! Cepat!
Kalau x silap team merah yang menang game ni.
Syabasssss!!


Next kita main pijak belon secara berjamaah.
Caranya kita kena pijak belon pihak lawan sambil jaga belon kita sendiri dari dipijak.
Sebabkan tetiba belon yang kita tiop malam tu banyak yang meletop secara berjamaah, maka nya x ramai yang bole main game ni. Jadinya kita terpaksa hadkan bilangan orang untuk setiap kumpulan. Ini adalah game untuk sumer orang, dewasa dan kanak-kanak.



Dah macam main datuk harimau plak ghasenya.
Hehehe... 


Game untuk anak dan parent kisahnya. Serius sungguh derang mendengar arahan.
Memandangkan x ramai family yang join, jadinya game ni tukar ke game antara kanak-kanak dan dewasa ;-)


Kanak-kanak kena suap dewasa makan buah tembikai.
Dedua kena tutup mata dengan kain.
Manakala yang lain tolong bagi arahan pada kedua-dua mereka yang ditutup matanya tu.


Agak mencabar juga la sebab buah tembikai tu agak berat untuk budak-budak.


Dan mencabar juga la nak abeskan tembikai sebesar tu tanpa pegang sendiri.
Tambah plak klu budak yang pegang buah tu x berapa nak kuat.
Pasrah je la ye.


Hoyeeeee kita menang juga akhirnya!!


Last game....
Walau game x banyak tapi memasing dah penat giler time ni.
Ekceli game akhir adalah game dalam pool tapi sebab sumer x nak basah jadi nya kita tukar je la game yang patutnya dimainkan oleh budak-budak menjadi game untuk dewasa.

Bom air!!
Belon yang diisi air... campak dan disambut oleh orang lain dengan menggunakan beg plastik.
Nasib la kan, klu dapat plastik besar or kecik tapi kita sangat baik coz kita bagi plastik yang sume nya sama saiz je ;-)


Yeah.... are you ready?!!
Jejaga kak jah .. bom nak meletop tu.... :p


Floopp!
Floop!
Salah sambut basah jadinya.


Masa untuk mengira markah.


Dah penat-penat, sangat sedap dapat makan sesuatu yang panas dan enak.
Minom petang!


Lapar campur penat dan juga lapar......
Ngap! Ngap!


Indahnya dapat minom petang di tepi pantai.....
Nyaaman...


It's YOGA time!


Layan....
Tepi pantai plak tu...
Sambil dibuai angin laut....
Asyikknyaaa...!!


Rileks!


Yang lain main pool.
Acara bebas sudah bermula...


Kanak-kanak pun seronok main dekat pool.
Memasing buat hal sendiri.
Lepak-lepak tepi pantai di waktu petang.

Dah senja, moh la kita masuk dulu ye.
Nanti sambung lagi.... :p

Nota Jemari: .....

Thursday, April 17, 2014

JASM Family Day 2014 - part 1

Family day department ako baru je lepas aritu 4 April.
Dah setahun perancangan nya nak buat family day kat Langkawi tu.
Walau pada mula nya ramai yang bersetuju nak buat kat Langkawi tu tapi bila tiba hari kejadian, ramai plak yang terpaksa tarik diri atas sebab-sebab tertentu. Last minit ada yang kena attend course, last minit plak ada yang tetiba terpregnant hahaha... Apa pun alasan derang, event ni tetap diteruskan dengan mereka yang dah bersemangat dari awal lagi.

Flight ako pada hari kejadian adalah pada jam 12 tengahari Jumaat.
Oh ye, kedatangan kami ke Langkawi adalah berperingkat-peringkat.
Ako adalah paling awal sekali sampai ke loksai kejadian.


Alhamdulilah selamat mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Langkawi tepat jam 1 petang.
Urusan mengambil beg sangat lancar.
Kami ke tempat penginapan dengan menaiki teksi 'van' yang berharga RM35 (airport-cenang).


Moh kita check-in dulu.
Oh ye, lokasi adalah di resort BNM, Sri Kijang Langkawi.
Sape pernah gi langkawi especially pantai cenang, mesti ada perasan resort kitorang tu kan ;-)


Arghhh...... sangat rindu pemandangan itu!!
Rileks je.... 



Sebab kan ramai yang tak bole datang, makanya bilik adalah sorang satu.
Wah sangat heaven!!!


Lepas memasing masuk bilik, setelkan pape yang patut, kita gi lunch.
Pastu x plan nak sewa kereta tapi memandangkan kita ada misi yang kena disiapkan, maka nya termenyewa la kereta security yang jaga resort tu sehari dalam RM50. Jadi la kan....


Misi membeli barangan hamper untuk hadiah event tu nanti.
Since Haji Ismail dah ada bangunan baru, since pestime nak jejak bangunan baru tu, moh la kita menyoping kat situ aje ye. Setel sumer nya dapat dibeli di satu tempat sahaja.

Selesai menyoping, hari pun dah gelap.
Jam 7:30 malam baru pulang semula ke lokasi penginapan.
Penat!!


Malam nya plak sesi membalut hamper dan juga hadiah-hadiah lain.
Ntah jam berapa ako ketidoran malam itu.
Nyenyak!!

so nanti sambung lagi k.....

Nota Jemari: datang awal sebab kena setelkan misi.....