Showing posts from 2018Show all
Pembedahan Tonsil - Hari Ketiga (5 Disember 2018)

12:30 pagi, nurse masuk bilik nak check tekanan darah. Alhamdulilah, masa memula check suhu 2 hari lepas, ada sikit demam. Seriau gak nak operate tapi demam pulak. Kang ada yang kena cancel operate kan. Tapi alhamdulilah, berkat…

Pembedahan Tonsil -  Hari Kedua (4 Disember 2018)

Jam 12:30 pagi, nurse datang check tekanan darah dan suhu. Jam 2:30 pagi nurse datang lagi. Jam 3:30 pagi, nurse datang lagi suruh breakfast. Jam 4:00 pagi dah kena start puasa. Makan roti je ngan air milo panas. Alhamdul…

Pembedahan Tonsil - Hari pertama (3 Disember 2018)

Assalamualaikum, Hampir sebulan tak bersiaran. Alhamdulilah baru sahaja selesai urusan pembedahan tonsil pada 4 Disember yang lalu. Asalnya pembedahan ni sepatutnya dilakukan pada bulan November tapi camne ntah doktor yang mer…

Selamat Tambah Umur, SISLIN!!!

Dia ibarat kakak.. Dia ibarat ibu.. Dia juga sahabat.. Dia sabar mendengar.. Dia banyak memberi nasihat. Dia juga rajin menegur. Dia peneman yang setia.. Dia kuat makan.. Dia adalah Dia. Ku kenali mula ny…

Damai la, ABAH!!

Genap 12 tahun ABAH pergi. Pergi yang tak akan kembali lagi. Rindu masih terasa di hati. Tapi apakan daya, hanya doa yang mampu diberi. Al-fatihah,  Moga arwah ABAH sentiasa dilindungi dan ditempatkan dikalangan o…

VIU

Korang suka layan movie or drama tak terutama sekali drama-drama korea? Ako memang suka tengok drama korea ni. Dulu masa dok sengsorang, channel 392 & 393 kat astro adalah channel WAJIB ako akan layan. Boleh dikatakan seti…

Meeting for REUNION "FABULOUS 40" Party

Lama nya tak update blog. Bizi betul , malas pun iyer gak. Idea memanjang ilek hahaha... Btw cerita yang satu ni berlaku ujung bulan lepas iaitu pada 28 Okt 2018. Kamie planning nak buat REUNION untuk ex-schoolmates se…

Festival Kanak-Kanak 2018 @ MuZium & Galeri Seni BNM

Sempena cuti sekolah akan datang ni, jom ramai-ramai ke Muzium & Galeri Seni Bank Negara Malaysia. Ada Festival Kanak-kanak 2018, bermula 15 Oktober sehingga 8 Disember. Pelbagai aktiviti dan program sepanjang bulan Novemb…

If rasa nak ubah haluan, cuba la klik. Mana tahu rezeki korang kat sini pulak. All the best!! Jom KLIK   Nota Jemari : nota paling ringkas dan pendek.

Pertandingan Seni Visual anjuran Sekolah Seni Malaysia Johor

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Hebahan Pertandingan Seni Visual anjuran Sekolah Seni Malaysia Johor (Sekolah Kluster Kecemerlangan) bersempena dengan Program Art Garage 2.0 Peringkat Kebangsaan tahun 2018. Penyerta…

PERMOHONAN KEMASUKAN PROGRAM KOLEJ VOKASIONAL  PERDAGANGAN, JOHOR BAHRU TAHUN 2019

“Apa ye syarat2 nk masuk KV Perdagangan JB?” Meh cikgu share info ni... So...bgtau lah sedara mara, rakan2, jiran2 yg ada anak2 lepasan PT3 tahun ni..marilah mohon & jadi ahli keluarga KV Dagang. “KAMI MENANTI ANDA...” …

Kenali Ciri-Ciri Keselamatan Wang Kertas Malaysia

Apa yang perlu kita lakukan untuk memastikan wang di tangan kita adalah tulen? Bagaimana dan apakah kaedah-kaedah yang digunakan untuk memeriksa mata wang kita? Wang kertas Malaysia telah menggabungkan ciri-ciri keselamat…