Showing posts from May, 2018Show all
Dolly's Dim Sum Buffet Ramadhan 2018

This our set menu for month of ramadhan. RM59.90 nett for one person. This set menu we serve for 4 person. Full price for set menu RM239.60 nett. Complimentary date fruit and free floor drink ( hibiscus mocktail and soya bean …

Tako dan Churros Homemade Pembuka Selera

Salam ramadhan ke-9 Nak citer pasal makanan lagi. Semalam berbuka dengan Tako homemade ni. Sangat sedap dan berbaloi. Puas hati sangat, sekali makan ada 24 ketul. Ha amek ko.. ngadap mende ni je la... Harga u…

Ramadhan hari ke-4

Hari ahad. Dah empat hari kita berpuasa. Alhamdulilah masih diberi kekuatan dan kesihatan yang baik. Ini hari menu berbuka adalah soto.  Minggu pertama bulan ramadhan berjaya ditempuh. Abam abin masih kekal perjuangan be…

Ramadhan yang SIMPLE

Salam ramadhan hari ke tiga. Hujan sangat lebat tapi gigih juga menyinggah ke pasar ramadhan semata-mata nak beli murtabak dan air honey dew. Alhamdulilah gigih meredah hujan, akhirnya dapat gak beli. Hari ni tekak rasa na…

Salam Ramadhan

Alhamdulilah, bertemu lagi dengan bulan ramadhan. Tahun ni memang kami besederhana je. Takde nak mewah sangat dengan lauk pauk. #DoneBerbuka hari pertama semalam dengan pulut kuning Zarina Zainuddin Memang thorbaek l…

PU14 - 9 Mei 2018

Hari ni tanggal 9 Mei 2018, negara kita sekali lagi meraikan "hari RAYA" yang hanya akan disambut LIMA tahun sekali. Pasti raya kali ni banyak beza nya kalau dibandingkan raya lima tahun lepas. Pilihan kali ni agak sen…

Tahniah K.R.U

Membesar dengan lagu-lagu seperti Fanatik Dua Apa Saja AWAS dan banyak lagi. Bila tau je derang ni akan dibubarkan, rasa sedih sangat. Apa yang ako boleh kata kan,  KRU memang awesome dari dulu hingga kin…

Winter Sonata 2018: Nami Island (Hari Ketiga)

28 Jan 2018 Short vacay, so hari ketiga ni jom ke Nami je la. Salah satu tempat yang WAJIB kena pergi kalau dah sampai seoul ;-) Kali ni jom tengok apa kelainan Nami.. kot-kot leh jumpa salji kan.. Ada banyak cara nak ke…

Winter Sonata 2018: Everland (Hari Kedua)

27 Jan 2018 Hari kedua, trip kali ni memang pendek je la. Dan tak banyak sangat tempat kita lawat.  Ada yang nak survey sebab nak bawa family bulan doblas nanti. Dan ada yang tingin nak main sledding or main salji. …