,

Selamat Tambah Umur, SISLIN!!!

Dia ibarat kakak..
Dia ibarat ibu..
Dia juga sahabat..

Dia sabar mendengar..
Dia banyak memberi nasihat.
Dia juga rajin menegur.

Dia peneman yang setia..
Dia kuat makan..
Dia adalah Dia.

Ku kenali mula nya di alam maya.
MSJBOX dan dan blog menyatukan kamie.
Alhamdulilah persahabatan yang terjalin sejak 10 tahun lepas masih masih lagi utuh.

Tak ingat dah bila kali pertama ajak dia gi bercuti sesama. Rasa cuti ke luar ini yang pertama kali kot jejak ke Batam.

Pastu tahap keterujaan kita up bercoti jauh sket la kan.. kita sehati sejiwa ke Busan, Korea.

Tempat kegilaan orang, akhirnya kita jejak juga di bumi Seoul, Korea. 

Sempat juga kita menyinggah ke bumi Vietnam. Alhamdulilah. 

Ke bandung udah juga kita sampe.

Yang terbaru kita sesama ke bumi Hong Kong. Insyallah banyak lagi tempat bakal kita jejak sesama. Dengan izinNya, tanpa halangan dan rezeki terlebih, mana tau kita dapat pulak jejak ke negara-negara yang besar lagi.

Bercuti tak semesti ke luar negara kan. Ke Genting bersama pun kita udah jejak. Malah kita pernah bersama-sama dengan geng MSJBOX berkhemah di Sedili. Blogger msia dan spore bersatu ketika itu. Sangat happening kan waktu itu.

Part makan x dinafikan, memang sangat berbaloi bawa 'kakak' ni makan. Memang sangat kuat makan. Hahahaaa.....

Bagus kakak ni tak suka membazir. Jadinya memang kalau rasa-rasa tak bole nak abis, kita soh je kakak ni sape sampai licin. Alhamdulilah insyallah kakak ni memang x x rkira sangat bab-bab makan. 

Insyallah moga bertambah lagi murah rezeki kakak ni ngan laki nya. Dedua pun tak pernah lokek untuk berbelanja.

Kakak oo kakak, kita dah lama lak berboling dan dan karok kan. Agak-agak kita masih boleh menyumbangkan lagu lagi tak? Hahaha...

Apa pun yang kakak buat..
Dimana pun kakak berada..
Kita nak wish kat kakak

Selamat Hari Lahir, SISLIN
yang ke 40an...
Moga kakak sekeluarga dilimpahi rahmat dan sentiasa dilindungi olehNya. Bertambah rezeki kakak sekeluarga dan paling penting, apa jua rintangan, cabaran dan suka duka, kita tetap jadi kawan selamanya k!!!

Sayangggkakak

Nota Jemari: tahun ni hadiah sekadar mampu kekalkan sebuah persahabatan😍
Share:
Read More
,

Damai la, ABAH!!


Genap 12 tahun ABAH pergi.
Pergi yang tak akan kembali lagi.
Rindu masih terasa di hati.
Tapi apakan daya, hanya doa yang mampu diberi.

Al-fatihah, 
Moga arwah ABAH sentiasa dilindungi dan ditempatkan dikalangan orang solen di disiMU.

Amin ya rabbal al amin.

Nota Jemari: Andai masa dapat diputar semula... 😥


Share:
Read More
,

VIU

Korang suka layan movie or drama tak terutama sekali drama-drama korea?
Ako memang suka tengok drama korea ni. Dulu masa dok sengsorang, channel 392 & 393 kat astro adalah channel WAJIB ako akan layan. Boleh dikatakan setiap hari, setiap malam. Balik je keje memang akan dok depan tibi sampai la tengah malam. Kalau hujung minggu, dari pagi kadang-kadang boleh membawa ke esok pagi nya dok layan drama korea ni. Jadi ketagih plak dibuatnya hahaha.. Tapi sejak dah dok ngan adik dan anak-anak buah, konpom la tak dapat nak dok depan tibi macam dulu. Harus la budak-budak yang akan conquer tibi tu kan. Maka nya mencari la alternatif lain tuk layan juga drama korea ni. 

So terjumpa la ako ngan satu website online iaitu VIU.
Ako baru je layan VIU ni. Tak silap awal tahun 2018.
VIU ni dah wujud sejak 2016.
Korang pernah dengat Netflix kan?
VIU ni macam netflix juga cuma bayaran nya agak murah kalau dibandingkan dengan netflix.
Ako tak berapa tahu sangat pasal netflix, nak bandingkan lelebih pun, macam tak sesuai kan. So kita just concentrate citer pasal VIU aje la ye.

VIU ni masa memula korang register adalah PERCUMA je.
Tapi bila percuma ni, maka nya banyak la iklan-iklan setiap 10 minit.
Untuk dapat kan PREMIUM status, korang kena la register bayaran bulanan mengikut telco yang korang guna sekarang ni. Macam ako, ako menggunakan khidmat telco CELCOM dan bulanan ako adalah sebanyak RM10. Kalau tak silap MAXIS pun akan caj RM10 sebulan.

Artikel penuh apa itu VIU, sila klik di bawah;



Macam-macam drama or movie ada. Melayu, cina, india, korea dan jepun.
Sebab kan ako ketagih kat korea kan, maka nya memang ako hanya layan drama korea je la kat VIU ni. Sekarang ako sangat hepi sebab setiap malam before tido, akan layan VIU ni tanpa gangguan dah. Takde nak gaduh-gaduh ngan bebudak kat rumah tu hahaaha.... Sebelum ni memang stress ahkak tak dapat nak layan korea dengan tenang. 

Drama yang tengah ako layan sekarang ni, palinggg latest adalah "Mama Fairy and the Woodcutter". Selalu nya drama dalam VIU ni akan sama ditayangkan kat tibi juga. 

AKo baru je khatam layan drama "The Player" ni malam tadi.
Dan lagi satu drama yang ako nak rekomen korang tengok adalah "The Beauty Inside".

For info korang, dalam VIU, bukan saja kita boleh layan drama, malah kita boleh juga tengok "korean variety show". Yang terkini ako suka tengok "You quiz on the block by Jae Suk". Best tengok derang buat kuiz on da spot kat orang ramai, klu dapat jawab soalan terus dapat KRW1k.

Kalau korang terlepas nak layan drama melayu kat tibi, VIU pun ada, jangan risau.
Overall, ako sangattt suka VIU sebab VIU menceriakan malam hari ako hahahaha...

Nota Jemari: laaynaaaa
Share:
Read More
, , , ,

Meeting for REUNION "FABULOUS 40" Party

Lama nya tak update blog.
Bizi betul , malas pun iyer gak.
Idea memanjang ilek hahaha...

Btw cerita yang satu ni berlaku ujung bulan lepas iaitu pada 28 Okt 2018.
Kamie planning nak buat REUNION untuk ex-schoolmates sempena dah cecah angka 40 ni kan.
Idea ni spontan je muncul dalam grup wassap sekolah.
Dan tetiba juga diri ni tersenarai dalam senarai AJK untuk reunion party ni.

Maka nya bila dah pung pang pung pang dalam wassap, berjanji la kita semua untuk berjumpa buat kali pertama membincangkan isu yang hangat ni.

Lokasi perjumpaan adalah di Lontong & Co Restoran terletak di Putra Height.
Jauh gak ar dari area umah tapi gigih semata nak jumpa derang.
Tapi bila pikirkan ada member sorang tu lagi jauh dari JB kan, so kita ignore je la tahap kejauhan dari rumah tu hahaha...


Antara AJK yang dilantik secara spontan.
hahahaha sape la yang punya idea lantik kitorang semua ni??!!


Perbincangan yang memula suam-suam kuku menjadi hangat.
Memasing cuba sampaikan idea & lontaran pendapat.
Serius gamak nya derang ni hahaha.. seriau ahkak!!


Selesai bincang, dah ada kata sepakat.
Insyallah takde aral, party ni akan berlangsung di Melaka bulan hadapan.
Harap semua nya berjalan lancar.




Untuk yang merindui makanan Johor especially yang kat area KL/Selangor, boleh la try datang makan kat kedai Lontong & Co ni yang terletak di Putra Height.

Owner dia memang orang Johor jati.
Sila la try ye.


ADDRESS:-
30-G, Jalan Putra Mahkota Seksyen 7/6B
Putra Heights
47650 Subang Jaya
Selangor, Malaysia.

CONTACT:-
BUSINESS HOURS:-
Mon 7:45 AM – 5:00 PM
Tue 7:45 AM – 5:00 PM
Wed 7:45 AM – 5:00 PM
Thu 7:45 AM – 5:00 PM 
Fri 7:45 AM – 5:00 PM
Sat 7:45 AM – 2:30 PM 
Sun 7:45 AM – 2:30 PM

Nota jemari:  harap berjalan lancar segala perancangan









Share:
Read More