Hari yang .....

Kul 6 pagi jam berbunyi.. Macam biasa ako dah terjaga, alahaiii terlepas lagi bangun sahur. Bangun sekejap then ako sambung tido balik.

Tiba2 kedengaran bunyi tipon umah menjerit2 tanpa henti. Erkkk malas nak angkat. Tipon hp plak menjerit. Otomatik terbangun, ye ye ghope nyer kakak ako dok dah ada depan pintu gate. Aiyakkk hape la dia buat pepagi buta datang sini nih...?? Oh ye ye baru ako igt, semalam ada pesan soh dia beli sedikit barang keperluan dapur. Kedengaran bebelan dia.. adussss ako pekak kan aje tinger nih, eh bkn mmg dah pekak ker?! wkakkaa... Setel simpan sumer barang2 itu, ako menyegarkan diri. Cuci muka, gosok gigi, mandi? erkk tunggu dl la ek.

Awal lagi nih, apa yg ako kena buat ek? Ha kemas umah! OH yeah, kerajinan ako tetiba je datang. Kemas umah, basuh baju n tengok tibi. Buhsan!

Masuk bilik, tengok PC, erkk buhsan jugak! On dvd, layan friends... erkk buhsan lagi! Sudah nya, nampak katil, pok pok bantal.. ermmm selesa dan terus berlayar ke amerika bersama si dia... Iye iye ako tertido sampai ke jam 4 petang! OK ok ako tahu bughok bebenor pangai nya tu tapi nak buat camno, mmg ako x sedar langsung. Alih2 terjaga n tengok jam dah pukul 4. erkk ku ingat kan 4 pagi, sahur time ghope nyer 4 petang, buka poser time!! Aiyakkk... seb baek takde owang. ishhh.. tetiba guruh berdentum, kilat menyambung... HUJAN?! katil? erkk oh tidakkkk!! Ako takkan kembali ke katil semula. Mandi n sesiap. Hujan turun dengan lebat. Adussss... niat nak mengorder mcD harus lah dipadam kan ajer. Kesian plak kang bdk delivery tu mengantor mcd dalam kebasahan.

Ermm.. so nak buka apa arini? Duduk bertafakur sekejap. Bahan2 nak masak lauk ada tapi beras nya sudah abeshh.. Adusss camne leh terlupa nak gi beli nih? Oh baru igt mmg pagi td niat nk ke GIANT tuk membeli keperluan lain, tapi sbbkan dah tertido smp ke petang, harus lah sumer plan tertangguh. Selongkar lemari, ada bihun. Erm... bihun pun bihun laa. Maka, operasi memasak bihun goreng pun bermula.

Ada sejam lagi nak berbuka. On tibi.. yeah 'desperate housewife season 3 marathon'.. Laaayann...

Allahu akhbar! Allahu akhbar!
bismillahirohmanirohim...
nyumm nyumm...
burlppp... kekenyangan...

Dan sekarang, kembali ngan operasi menghadap PC. Tido? erkkk... kowang rasa perlu ke ako tido malam ni??? theee thee..

Nota Jemari: ako yang sengal...
Share:

2 comments:

  1. Oooo...

    Ini kerja akak sepanjang hari ek!... Hehehehee

    Takpe, at least akak ade something untuk dibuat biarpun setakat me'landing'kan diri diatas katil...

    Patutla bau mee hoon tadi, ngupe nye akak yang masak!... Hehehehe...

    :D

    ReplyDelete
  2. uishhh dendiam je la ek... wakkaka tu je yg mampu buat arini..

    wakkkaka teruk kan.. iskk.. syyy jgn ckp kat owang len tau :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.