, ,

Psst... Ada tawaran hebat menanti anda!


Suspen tau Air Asia ni.
Buka email, terus nampak email dari AA, 
"Psst.. Ada tawaran hebat menanti anda!"
Alaa..... pastu klik klik --> "ketahui tengah malam nanti!"

Huwaaa.... suspen je tau.
OK la ok la, kita tunggu malam nanti.

Agak-agak promo apa ye?!

Nota Jemari: Kemana aje lagi ni?!! 
Share:
Read More
, ,

Filem : Upin & Ipin - Keris Siamang Tunggal


Semalam kitorang berkesempatan tengok filem Upin & Ipin.
Memasing sangat hepi dan enjoy!

"Dua jiwa menjadi pembela......, "

Seram je kalau baca ayat kat keris Siamang Tunggal.

Hanya perkataan "SUPERB!" saja yang mampu terkluar dari mulut..
Memang Thorbaeeekkk la filem Upin & Ipin kali ni.
Sesuatu yang baru dan banyak improvement dari segi jalan citer , muzik, dan segala nya la.
Memang sangat puas hati!!
Bukan takat budak-budak , mak pak budak pun turut terhibur dan rasa puas.

Banyak pengajaran yang bagus dalam citer ni.
Suka cara diorang olah filem ni, dari satu citer rakyat atau citer donggeng ke satu citer menjadi satu. Harap jalan citer filem seterusnya pun lebih kurang macam ni atau lagi umph!

Sesape yang belom tengok, pergi la tengok.
Gerenti terhibur dan rasa puas hati.

.:Uyum pun tersangat la hepi kemain dia ye...!:. 😝

Nota Jemari: menanti "puteri", bila akan muncul ya?
Share:
Read More
,

Asia GT Festival 2019


Festival GT Asia 2019 merupakan kesinambungan daripada Festival GT China.

China GT Championship adalah kejohanan di seluruh negara yang mempunyai jenama automotif paling utama di dunia dan disahkan oleh Persekutuan Kereta Automobil dan Sukan Motosikal Republik Rakyat China (CAMF), serta diberi kuasa oleh Pentadbiran Umum Sukan China. Kejuaraan ini disenaraikan dalam pelan pertandingan sukan nasional tahunan serta kalendar sukan CAMF sebagai acara motorsport peringkat kebangsaan. Berdasarkan prinsip 'Adil, Cukup dan Terbuka' China GT sangat menarik untuk pemandu dan pasukan Cina dan antarabangsa.

Malaysia telahpun menganjurkan Festival GT pertama yang diadakan di luar China. 
Festival GT pertama yang bermula dari 15 hingga 17 Mac 2019 di Litar Antarabangsa Sepang (SIC). 
Acara perlumbaan itu melibatkan lebih 30 kereta GT dari seluruh perlumbaan dunia.


Boodaak ni memang excited sesangat bila Nina cakap nak bawa tengok lumba kete.
Sebelum hari kejadian, kemain dia mendengar kata.
Suruh kemas, dia kemas.
Suruh senyap , dia senyap.
Suruh tido awal, tak payah suruh, awal-awal lagi dia dah ajak abang dia tido.
Tu sumer gara-gara nak hekot go tengok kete.
Sebab nya, nina dah pesan sesiap, klu nak hekot kena behave!
Wah, impresif memasing mendengar kata tetiba kan. ahahaha....


So hari Ahad, 19 Mac 2019, kitorang ke Litar Sepang.

Tengkiu Kak een atas jemputan gi tengok lumba kete secara LIVE di Sepang Circuit.
Mende dah FREE, of coz laju je kita follow.
First time dapat jejak kat litar Sepang. 
Kalau nak harap pergi sendiri, memang tak kan sampai la.


Festival ni dirasmikan oleh Perdana Mentari Tun Dr Mahathir Mohamad.
Walaupun dapat duduk kat grand stand, tapi bila dah ramai kerumun Tun M, memang nan ado la dari jauh nak nampak kan. Masa ni Tun M tengah nak cuba naik kenderaan elektrik terpantas dunie, NIO E-P-9. Smart woo kereta nya, sila la google ye..!!


OK dah rasmi, kereta-kereta ni belom lagi untuk bermula.


Rupanya perlumbaan pagi tu dimulakan dengan perlumbaan kereta Proton Saga.
Ha... korang pernah tengok kete saga buat jadi lumba kete?? Curlasssss ko!!!


Lepas habis kete proton berlumba, kita rehat dulu dalam sejam.
Then, baru la kete lumba yang sebenar beraksi.
Ha ha laju kemain dia 'lintas' depan mata.
Tak sempat ahkak nak lambai lambai kat pemandu kete, kalau dibandingkan perlumbaan Saga di awal tadi, sempat juga la say hai hai bai bai.. hhahaha 

.: hasil tangkapan ABIN..layan.:


Yeay, hepi dia sebab akhirnya dapat juga jejak kat Sepang Circuit ni sambil tengok secara LIVE.


Dah penat, moh la kita balik.
Kat situ macam-macam ada jualan termasuk la Bazaar oleh selebriti kita.
Seriously, ako tak kenal pun dia ni.
Boodak-boodak la yang excited,

 "eh tu Wah Ahmad!"

"Siapa wan ahmad?"

"Wah ahmad yang kaki bahan tu!!"

Sorry la, nina memang tak kenal pelakon-pelakon baru ni sangat. hahaha..


OK kalau yang ni memang Nina kenal hahahaha....

Ada ramai je lagi artis-artis lain berniaga kat situ.

So, kesimpulan nya, bukan 'bidang' nina la nak layan kete lumba camni hahahaa..
Sekadar suka-suka, dapat tiket free, boleh la layan.
Kalau nak harap ako beli tix yang mahal semata-mata tengok kete je pun, memang idok la ye hahaha.... Pape pun, nina memang seronok n enjoy. Satu pengalaman baru buat nina ;-)

Nota Jemari: Next... tiket apa lagi ye yang FREE hahaha 
Share:
Read More

Matta Fair 2019


Dia datang lagi weeiii!!!
Aiyooo... Memang mencabar kewibawaan ni bila dia dah muncul! Nak pegi 'jumpa' dia ke tak ye?! Aishh kenapa la ko suka datang time tengah tengah bulan ni??

Psstt...korang yang nak jumpa dia tu, jangan lupa beli tiket masuk! Tak mahal pun, hanya RM4 sahaja.  Beli je online, senang.. --> http://micem.matta.org.my

Semoga korang berjaya berjumpa dengan apa yang dihajati kat situ... Gud luck!!

Nota Jemari: dok dendiam kat umah je la *sigh*
Share:
Read More
, ,

Iklan: Biasiswa Bank Negara Malaysia 2019/2020

Yeay, result SPM 2018 dah kluar.
Tahniah buat mereka yang berjaya dengan cemerlang!! Buat yang kurang bernasib baik, jangan putus asa. Peluang untuk belajar masih lagi ada. Apa pun jangan cepat putus asa, ok!!

Ni, ako nak war-war kan yang BNM akan buka permohonan untuk scholarship bermula 16 Mac 2019. So pada yang layak dan yakin, boleh la cuba untuk memohon ya.

Boleh rujuk FB BNM Official atau boleh layari website www.bnm.gov.my atau klik je link kat bawah ni.

Selamat mencuba!!

"Bank Negara Malaysia Scholarship Programme 2019 / 2020 Shaping the Nation's Best 

The online application for Bank Negara Malaysia Scholarship 2019 / 2020 will begin on 16 March 2019."



Nota Jemari: .. krik krik dok belek result spm dulu...😂
Share:
Read More
, ,

Pencemaran Bahan Kimia

Assalamualaikum,,,,

Pencemaran Bahan Kimia di Pasir Gudang!
Adoiii... rata-rata tengah heboh diperkatakan...
Sedih tengok gambar or video pelajar-pelajar yang terbaring sesak nafas.

Siapa la pihak yang TAK bertanggungjawab jadikan keadaan huru hara.
Pape pun yang tengah berlaku kat sana, harap semua sentiasa berhati-hati.


Yang penting, jangan lupa pakai mask muka sebagai langkah berjaga-jaga.

Allahuakhbar!

Nota Jemari: Bukan masker tau!!!!!😂
Share:
Read More
,

Wordless Wednesday : Aqeem oo Aqeem


Hahahha lama nya x menulis...
Tetiba dah wordless wednesday, hhahaa...

Saja...
Bila anak buah dah pandai berpikir....
Siap ada checklist.. 

Nota Jemari: Kita mampu senyum je.. 😃
Share:
Read More
,

Promo: Air Asia Free Seat?!


Excited tau memula dapat iklan ni...
Wah Air asia ada promo la!!!
Kebetulan memang tengah nak cari tiket ni untuk penerbangan bulan Ogos, alih-alih bila tengok promo period bermula dari September 2019 hingga Jun 2020 je.
Ok, sekian, punah harapan...

Move on please, next!!!!
Ko doa je la ko bakal dapat tiket yang murah-murah nanti.
isk... sob sob....

Nota Jemari: Korang ada yang dapat tix murah ke?
Share:
Read More