Followers

Saturday, November 1, 2008

Di Suatu Petang

Salam sumer,

Meh nak habaq sket kat kowang.. Lama aritu ako menyepi bukan nyer apa, sbb tetiba wayar sambungan internet ako terbakar. Aiyakkk.. memula puas jugak ako cari apa punca tak leh nak connect line internet. Setelah bermalam2 jadi CSI Sentul, akhirnya baru la ako dapat trace apa masalah. Ghopenyer wayar sambungan tu dah kiok!.. Iskkk menyusahkan sungguh. Even, ako x online kat PC tapi sempat la jugak ako curik2 masuk thru henpon. Nama pun ada henpon canggih kan.. *bluwekkkk* :p


Bila sekali kita x leh nak online, harus lah mood ako jatuh menjunam. Maka, kat opis pun tarak mood mau masuk blog kengkawan. Nak hapdet apatah lagi. Sekadar lalu lintas langsung saja kat sini. Pada kengkawan yg sungguh prihatin, time kasih banyak2. Tanpa sokongan kowang, sape la AKO!! *chewah....*

Ekceli banyak perkara yang happen 2 3 menjak aritu tapi malas sunggun nak ingat balik. So kita terus kan aje la ek ke ingatan ako sekarang. Lalaalalalalaa......

Yeah, di suatu petang yang indah.. ku lihat pokok2 itu yg sudah kekeringan. Lantas ku siram dengan air agar ia mekar kembali. Hahhaha... Lama x menyiram pokok bunga weii.... Lihat lah pokok2 itu seakan2 majuk ngan ako. Sumer nyer dah hampir2 nak mampos... Adussss!! Sayang, klu mati sumer nyer, tiada seri lagi di umah itu.

Ako bukan la pencinta alam sekitar. Ako bukan la pengemar bunga2an. Tapi memandangkan itu sumer hasil titik peluh arwah MAK & ABAH, maka harus lah ako menjaga ia dengan rapi. Erkkk.. ye ke ako jaga?? Waduhh rasa nya cam dah terbiar je pokok2 itu. Siyesss... ako tak pandai nak menjaga tumbuh2an..

Tugas harian ako sekarang hanya lah menyiram sumer pokok supaya tak MATI! FULLSTOP! Nak mencantekkan lagi, konpom mmg x kan menjadi punya. Cukup la sekadar pokok2 itu masih bernyawa lagi. AMIN!!

Pada sesape yg rajin nak cantekkan bunga2 tu, sila la ek!! *wink*

Nota Jemari: selagi hayat dikandung badan

No comments: