Followers

Monday, April 20, 2009

Jauh perjalanan KAMI

Macam biasa masih bangun lewat lagi.. iskk...
Pastu bekfes pun tentu la lewat juga....

Aktiviti yang tidak dirancang....
Planning hanya nak bawa kitorang makan tghari SAHAJA sebelum kitorang bertolak pulang ke KL. Sudah nya plan bertukar dari makan di persekitaran Johor Bahru telah bertukar ke daerah Pontian plak... Makan seafood lagi....??!! Adehh konpom pasni penyakit yang satu itu akan menyerang... adOOOiiiiii!!

Mari makan gi KUKUP!!
Ekceli ako mengidam nak makan ikan bakar tapi apakan daya, kedai itu tak buat ikan bakar.. ermm... harus ako cari kat KL nih...


Sebelum dan sesudah melantak...
Abesh kluar segala 'peluh jantan' derang....

Pas makan xtvt 'lawatan sambel belajar' ke Taman negara Johor...
Ako moskel ni, sejak bila lak wujud nya taman negara tu ek???
Awat dulu ako datang x pernah lak dengor pasal taman negara tu... ermm...


'Jauh' jugak ye taman negara tu... tak puas plak duduk dalam itu kapal..
Ada plak yg pasan nak jadi cam lam pilem 'titanic'.... wkakkka *mau gelak beso dibuatnya*



Nama pun berada di Taman Negara... harus la menikmati segala jenis pokok kat situ... belajar ye adik2... Yapedaa sape tak tau pokok paya bakau?? Mmg nak kena belajar geografi betul2 tuh.


Akhirnya, kami berjaya sampai ke menara puncak....



Sesi mari belajar mengenal ikan....
Khusyuk sungguh kowang ye..
Pasni kasawari dah ada plan nak ternak ikan kaloi plak kat depan umah dia..
Bila ikan kaloi sudah beranak, boleh la kita buat kenduri 'ikan kaloi goreng berlada'... muahahhahaha....


Makan sudah..
Belajar pun sudah...
Dah dah moh kita balik...
Sekali tgk itu kapal, dah mcm bawa pelarian2 dari Indon, Myammar, Bangladesh pun ada... wakkakakakaa......

Nota Jemari: Gambar lain, kowang leh tgk kat sini.


~AKO no one else~,

4 comments:

SiS-lin said...

wa ka ka...tp aku pelarian dr china eh...bangla gelap sngt...hahahaha
seronok kan?nnti kita naik kapal gi Batam lak yek...

AKO said...

wakaaka..
gi Batam ek.. tu pasport anak2 ko kena buat dulu :p

Jocko said...

makan ikan bakar kat pontian ni best jugak kan???

AKO said...

Jocko,
Kat situ takde ikan bakar arr... frust betul ako... alahaiiii