Followers

Monday, April 20, 2009

Perjalanan bermula

Salam sumer,

Maaf la ye... memandangkan kat umah dah x leh nak on9 so ako hapdet kat opis mana yg sempat je la ye.... Harap maklum!

Jumaat lepas 17hb, sesi menerbangkan diri ke Selatan tanahair bersama kiki & shai. Si sodep last minit tak dapat nak join disebabkan ke'uzur'an yang x disangka2.... Takpe lenkali kita gi sesame ye, sodep.

Jam 3.30 ptg bergegas ako ke umah kiki....
Jam 4.00 ptg laju je ako sampai kat area umah shai..
Kowang tgk tu, awal2 dah terpacak pakcik tu. Ingatkan 'pak guard' baru tadi. muahaha...


Kami posing dulu... Bukti kami dah on the way nih...

Perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 4 jam tidak terasa sangat... Macam-macam yang kami alami... tapi biarlah hanya kami sahaja yang tahu. *wink*

Ekceli kitorang x plan pun nak wat sesi TERJAHAN. Tapi sbbkan ada la sowang tuh mencabar kewibawaan TERJAHAN ako, so tanpa pikir panjang menerjah la juga kami ker itu tempat. Muahahahaa.... rasa kan... Sesi terjah menerjah ni dah mcm jadi xtvt WAJIB plak buat warga msjbox.. hahahaa.... So kowang agak sape yang kena terjah ek kali nih??

hahahaha dan semestinya siapa lagi klu bukan si burung kasawari la mangsa kitorang.. Terkejut cam beruk muka dia masa tu... Hahhah apa tak nya suspen tetiba dapat tetamu TERJAHAN dari jauh. Sian Linda, terkocoh2 nak berdandan ye... ala rileks arr nama pun sesi menerjah so kitorang mmg saja nak tgk muka kowang yang x bersolek tu pun :p Tapi pape pun, tengkiu la ek, sudi gak kowang laki bini jemput kitorang masuk & jamu pape yang patut... Kitorang paham, bila terjahan berlaku, makan je la apa yang ada. Untung gak Linda buatkan kitorang ayor teh, klu kasi ayor masak mati jer, mmg ako hempuk si shiero tu.. hahahahaa laarikkssssss :p

"psstt agak2 ada lagi x sesi TERJAHAN ke umah ko lepas ni ek?? hahahaha..."

Dah kenyang "SIKIT", kitorang terus menuju ke Pandan City berjumpa ngan Lin n family. Sebab nama pun makan "SIKIT", so bila dah sampai pandan city, memasing terus saja mengorder tuk makan "BANYAK" plak... tapi servis adalah sangat2 hampeh!!! Makan borak makan borak, then terus ke umah Lin. Sampai2 je 'blackout'.. erkk gurlpp.. GELAP!! seb baek kejap jer.. pheww!!


Malam tu sesi mengopek 'ekor' taugeh... aahaaha... rajin derang ek.. Jangan soh ako sbb ako mmg tgh MALAS malam itu... ahahah penat la weii... mata ako dah layu je. Tapi dek kerna mereka masih 'segar', ako pun paksa gak la mata itu tuk jadi 'segar' jugak... huwaaaa ngantuk yang amat!! Ntah pukul berapa ek kitorang tido... ako pun x sedar. Yang pasti letak je kepala atas bantal terus ako mimpi indah... haaaahaa....

Gud nite, esok masih ada!

Nota Jemari: kroohh... krooh.. dengkuran sape ek? Ako? Kiki ke si shai... hahaha

~AKO no one else~,

9 comments:

SiS-lin said...

dngr2 si kasawari dgn kain pelikat lusuh je ek..betul ke tu? wakakakah

AKO said...

haaha lin, ako x sempat tgk sbb ako tgh mandi masa tuh... tapi klu ako nampak konpom ako dah amek gambar punya. hahahaha

sishoney said...

salam,

wah adventure gak sesi terjahan ni kan.sib baik pakai gak kain pelikat lusuh.hehehehe

AKO said...
This comment has been removed by the author.
AKO said...

sis,
akak x tahu la plak sama ada dia pakai kain ke x masa tuh... :-D

Amer Aan said...

pasni jgn...
terjah umh alien....
agagag...

Kasawari said...

mengong.. kalu ko amik gambor aku berkain pelikat lusuh tu.. confirm aku sontot ko..

korang bertiga tu nampak macam muka pecah pintu jer.. nasib baik jiran india aku tak belasah korang.. wa ka ka. nampak gaya macam nak curi pokok tudung periuk ku.. wa ka ka..

tapi mmg seh.. aku kena terjah.. siot siot siot.. takper.. ada ubi ada batas.. ada lori ada bas.. tunggu...

Kasawari said...

aduhai.. siapa ler awek baju biru muda tu anggun memetik taugeh.. aduhai... buat abang tergamam seh.. wa ka ka

AKO said...

Amer,
takut nak terjah umah alien ;)

Kasawari,
wakakakakak ada hati nak sontot.. piiraahhh....

hahahah ala bkn slalu tau kitrg terjah ko.. ok what :p