Macam mana agaknya bila KASAWARI jadi BERUK???

amek ko, betapa panjang nya tajuk itu.. wakakakaka...
oppsssss..... ala rileks arr, jgn ar 'take siyes' sangat, kan 'abang kasawari'.. bluwekk...


Kowang kenal x 'jamil kucing'??

"ekk jap, betul x kak een, nama dia JAMIL?"

Dengar citer si jamil itu menunggang motosikal ke central market di kelilingi kucing2nya di atas motor itu. Dengar citer lagi, pemes si jamil ini. Tapii erkk nape ako x tahu ek?? Ooo mungkin la klu ko peminat kisah2 dalam majalah mustika ker, majalah 3 ker, mungkin la akan tahu dan alert perkara2 yg lain dari yg lain ni kan.

Eh jap jap ako bukan nak citer pasal kuceng. Dalam gambar itu adalah jamil. Jamil bersiar2 dengan 3 ekor beruk dewasa dan 1 ekor beruk kecik. Sekor beruk sangat2 la baik dan mendengar kata. Sekor beruk lagi sangat2 la aggresif, jeles melihat beruk baik bertenggek atas bahu si jamil. Manakala sekor beruk lagi sangat2 buat x pedulik owang sekeliling. Yang si kecik, opkos la tgh bertenggek kat 'tetek' mak dier.

Macam mana la agak nya kehidupan si jamil ni ye, di kelilingi kuceng2 yg banyak dan juga beruk2 yang nakal? Klu tambah lagi sekor binatang, burung kasawari, erkk ako rasa konpom si jamil ni x 'menang tangan'. Aterr burung kasawari kan suka berlari2 ngan kaki nya yg panjang itu. Sah n konpom mmg kurus la si jamil itu... wkakakakakaka......

Pape pun, cuba kowang bygkan klu kasawari bertukar jadi beruk??!!!
erkkk laaarikkkkkkkkkkkkkssss

Nota Jemari: muahahahhaa... gelak guling2 dah nih
Share:

5 comments:

  1. adeiii apsal le dok suke na jln2 dgn beruk tu...
    adeiiii mau nye klu bela burung kasawari tu,payah nk jaga,lbih kaki dr tuannye..hahahaha

    ReplyDelete
  2. haaaa yg tu ako setuju!!
    kaki panjang.. kang tuan nya semput lak nk kejor kan :p

    ReplyDelete
  3. Kasawari semua panjang woooo!!! wa ka ka

    ReplyDelete
  4. Askm

    Nisape lak yg ambik foto abg jamil ni, bile le lak die snap photo ni, dgn pakaian serabai,selipar buruk ni. adohhhhhhh.

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.