,

Raya umah en 'burung', beep beep..

Jom teruskan citer pasal raya lagi ye.. walau pun raya dah abesh, citer raya tatap akan diteruskan juga.. So, layaannnnn!!

Selesai saja urusan kat rumah anak-anak yatim, mereka sumer berpakat mau pegi konvoi raya bersama-sama. Rumah pertama yang dituju semestinya umah en burung... beep beep.. Wah excited mau pegi tengok burung-burung tapi yang ada hanya la seekor 'shiro'.. hahahah Jadi laaa.

tok.. tok.. assalamualaikum...
Wah beriyer2 puan burung sibuk memasak di dapur. Rombongan 'meminang' anak burung datang dengan meriah sekali. Semestinya laa mak dan bapak burung sangat2 bizi melayan tetamu yang datang berkunjung setahun sekali.. erkk ye ker? hehehe..

Gelojoh sungguh para tetamu melantak masakan mak burung. Kisahnya mmg susah nak merasa masakan mak burung itu. Maka, bila dah dapat peluang yang jarang-jarang itu, harus takkan lepaskan. Melantak sampai kenyang... psstt Puan burung, masakan awak mmg sedap!! Nyummyy...


Mereka melepak sampai la ke jam 2 petang. Melantak, tido.. melantak tido.. eh itu bukan ako kah??? gurlppp... adehh ye ye ako kepenatan daaaaa!! Gilo ko, tido x cukup pastu mau drive pulang ke KL sowang2. Harus laa ako buang keMALUan kejap, tido sesuka ati kat umah en burung. *psstt ciss ako dapat tahu, en burung ada snappy gambar ako menidokan diri, siap klu ko kasi wat entry!!! dusss dusshhh*

Dah dah... moh gerak. Apa tunggu lagi, lepas ni kasi gegar umah 'tukang masak' plak. Moh moh kita gerak ke Sedenak plak...

Nota Jemari: burrllpp....

Share:

2 comments:

  1. Lain kali ko suh budak 3 bujang trang tang tang tu amik lesen memandu ya hehehe

    ReplyDelete
  2. tu laaa kak ct, derang tu ada yg ada lesen tapi x reti nak drive,, camne tu ek? muahahha...

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.