HALAL ke tak? Camne ni ek?


Dah setel makan, dah sedap-sedap melantak, kuar je kedai baru la pasan signbod di atas.

HALAL
Cafe ini adalah cafe yang halal. Permohonan Lesen Halal sedang diproses

erkk.....  baru la pasan signbod HALAL dari JAKIM belum ada lagi. aiyo buatnya tetiba sijil tu x dapat dikeluarkan, abesh camno ngan kami?? adehh......... iskkk tak patut x patut!! Patutnya kena la letak tanda halal tu betul2 dulu baru lah orang ISLAM rasa selamat nak melantak kat situ.

Nota Jemari: nasib badan laaa
Share:

3 comments:

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.