,

Catatan Ramadhan: Hari ker-27

Punya la simple berbuka semalam..
Ni gara-gara cafe pun dah x masak banyak lauk dah..
Bazaar pun cam dah kurang meriah.
Sudahnya ako buka makan mi goreng saja.
Tapi balik umah, adik ipar dah masakkan kue teow goreng..
Terasa kurang sesuatu, ako masak plak telur goreng sambal.
Ha baru la terasa nikmat makan dengan sambal nyummyy!!

Eh masih kurang sesuatu lagi..
Terajin plak buat sardin roll..
Baru la lengkap makanan berbuka semalam petang.

Ye la kan dah ujung2 poser ni nak cari makanan kat bazaar cam kureng la sket. Tambah plak tokei2 kedai pun dah cam malas nak meniaga. Maka alternatif lain, nak tak nak kena la rajin kan diri tuk masak. Senang-senang ako call jer 1-300-88-2525 jer atau mcD delivery. Ha senang kan?! Eh sebulan x makan burger. nyumm ni yang buat cam terasa nak buka ngan burger ngan kenyang nih. Berbaloi tak ek?? *menu orang bujang, camni la SIMPLE n EKSPRESS.....*

Nota Jemari: petang ni nak berbuka apa nih???
Share:

No comments:

Post a Comment

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.