Followers

Monday, September 20, 2010

Hari Raya Ketiga: Rumah Pertama, Kedua & Ketiga

Lamanya tertinggal citer bab raya ni kan..
Cam dah takde mood plak nak bercerita kat sini.
Tapi sebab cam tergantung je cerita raya ako tempoh hari, maka kali ni ako sambung la beberapa kisah raya ako tempoh hari.

Beraya ker Puncak alam.
Rumah sepupu yang susah betul dah nak beraya lagi lepas nih.
Apa tak nya, tiga hari lagi jer derang dah kena berhijrah ke Doha.
Ntah bila lagi la dapat beraya bersama-sama kan.

Bersama anak-anak sedara. Mak apak eh nak bawa derang berhijrah. So pasni ntah bila nak tunggu derang balik ke Malaysia sambut raya sesama lagi kan. Ye la agaknya masa derang balik sok, ntah ingat lagi ke idak kat makcik sedara derang ni. (eh cousin punya anak, kita panggil apa ek? tetiba ako cam konpius jap..)

Buat Abang Irfan, Kakak Lily dan Adik Yaya...
Dah ada kat negara orang tu, jangan plak lupa ingatan kat kami sumer di sini ya. Nampak gaya nya lepas ni bersambung balik la blog irfandalili kan, ye cik bedah oii heheheh.. :p

Ghaye kat Klang plak.
Ntah apa feel nak bergambar kat lantai luar depan umah oghang...
Laayan kan ajer laaa...

Dari Klang kami ke Damansara plak.
Melawat pak tam merangkap adik arwah ABAH, yang sudah uzur ako tengok kan.
KLu pakcik makcik ako dah takde sok, ntah sape lagi la kami sepupu sepapat nak ziarah. Time-time ghaye ni la, masa sihat ni la kita ziarah mereka yang dah tua. Sok-sok giliran kita, anak-anak sedara plak yang akan jenguk. Itupun klu derang masih ingat kat kita lagi, ye tak?!

Nota Jemari: kowang dah abes beraya ker? 

6 comments:

Sis-Lin said...

sesuai sngt baju tu dgn ko.. :) baik2 sidai, nnti ilang lagi..

mekchu said...

wahh.. wajah baru la belog nih.. lama tak menyinggah.. penah kan nak bercerita psl raya.. bila raya dah tentu penat.. nak cerita pulak lagik.. sudahnye tepek gmbr sudah.. hehe..

doha?? wow!!

cha said...

satu yg kita super kagum dgn kakRet niii, sgt kaya dgn bergambar. kekadang terfikir, mcm mana kakRet ajak dorg bergambar.

AKO @ retna said...

Lin,
alhamdulilah tak hilang.... dah byk kali dah ako pakai hehee

mekchu,
aha ntah tetiba gatal godek2 terus bertukar wajah..

ch@,
heehhe ajak jer paksa derang ahaha.. klu x nak ugut tahun depan x moh beraya.. wah main2 ugut2 ko ;-D

Miss Yana said...

lawa baju :p

AKO @ retna said...

yana,
hehehe tengkiu.. tengok ar sape yg pilih kan heheh :p