,

Jom ke Taman Rowther!

25 September 2010
Beraya ke Taman Rowther.
Rumah sape? Rumah kakak..
Nak 'buka rumah' sendiri, ishh x koser nak buat lagi dah.
Mungkin di masa-masa akan datang, sape tahu kan ;-)

Masih dalam mood menyambut raya.
Macam biasa konsep 'puteri UMNO' masih dikekalkan.
Ntah bila nak tukar kaler tema agaknya, naik jelak lak ako tengok asek kaler pink ajer. ahah :p

Sebelum suka-suka makan, kita buat la TAHLIL dulu.
Alhamdulilah selesai selepas saja zohor.

Terima kasih pada kak ct sekeluarga dan juga si bujang shaizhar kerna sudi datang menghabiskan makanan. Bak kata sorang 'pakcik' tu, "banyak makan dah ni, dah macam budak-budak..." ..especially sebab makan jelly banyak sangat ek :p

"Kak ct, klu malu atau segan, memang rugi la weiii,..............." *wink*

Terima kasih juga buat father n mother-to-be nih....
Dalam diam-diam dah 'berisi' ghope nya si carney ni ek..
Tahniah la untuk kowang berdua. Ni yang sumer orang dah tak sabar nak tgu Jun/Karni JunioR nih. hehehe.. Moga-moga sumer nya selamat la yer!!

Dan tak lupa juga, Gud Luck untuk kowang for coming final exam nanti.
Bertambah-tambah rezeki kowang berdua kan.. Alhamdulilah.

...berbekalkan hanya RM200, beliau telah berjaya menjelajah hampir separuh dunia... Berkat kesabaran dan keyakinan, akhirnya hasrat dan cita-cita beliau untuk ke London terlaksana juga. Siapa sangka, seorang anak kampung yang hanya berbekalkan uwang RM200, tanpa ilmu didada, tanpa bantuan sesape, diejek kengkawan dan juga orang-orang kampung konon nya cita-cita yang terlalu tinggi dan mustahil tetapi berjaya juga mencapai impiannya.

..beliau bukan lah seorang yang terpelajar
..bukan juga seorang yang kaya raya..
..nak tahu kesudahan suka duka beliau, dapatkan senaskhah yang berharga RM15 sahaja.

Boleh contact Noor Azam : norazam_56@yahoo.com.my 012-384 7118

Inilah penulis tersebut.
Inilah Pak Long ako..
Inilah pakcik sedara belah arwah abah.
Dan inilah juga babah kepada cousin-cousin ako.

Caya la paklong!!
Pasni kami tunggu second episod plak!!

Nota Jemari: pengalaman dan ilmu, tak salah dikongsi bersama-sama kan ;-)
Share:

4 comments:

  1. huhu wani 200 pun tak tahan

    pengsan

    kaler puteri umno ? kekekeke

    ReplyDelete
  2. huyuh! i pun try jalan2 dgn hanya rm200! kena cuba nih! :D

    ReplyDelete
  3. biqque, klu skrg guna rm200 je.. ermm alamaat nyaa payah arr.. ehhe tapi betul gak nak seribu daya kan :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.