Followers

Wednesday, January 19, 2011

Kota Keriangan ~ sambungan ..

Moh sambung balik citer pasal genting k.

Nama pun nak bersokaria kan, maka harus lah kita mencuba segala macam permainan kat situ tapi ada juga certain-certain games yang kami tak naik. Excited sungguh kami nak memulakan aksi permainan. Takut tak takut, belakang citer, janji dapat main!

Dah kata game pertama adalah permainan SPINNER ni.
Ekceli dah lama gak x naik. Takut pun ada, bukan takut apa pun cuma takut bila dah naik terus terasa pening. Tapi alhamdulilah, cuma pening sekejap jer dan nasib baik lah tak muntah.

Takut pada mula nya, bila dah lelama kat atas rasa OK jer. Cuma ako pelik ni, nape ada air kuar dari celah atas permainan tu???? Menjadi persoalan sungguh. Ako moskel la kan, sebab aritu pegi pun ada air gak kuar. Nak cakap air hujan, ermm takde plak ujan time tu. 

Agak-agak kowang nape ek? 

Next kitorang naik Double Deck Carousel. Sebab nak kasi hilang pening kejap, maka kita naik lah game yang rileks khas untuk keluarga. OK laa rileks kan minda, rileks kan kepala yang terkejut dek pusing-pusing tadi kan. Eheh best plak tunggang kuda. Klu kuda betul agaknya camne la yer?

Kuda ku lari gagah berani?!

Cyclone, the 1st roller coaster.
Ako, bab-bab roller coaster ni memang suker sesangat!

Konon la macam takut kan, walhal......
Weiii sape takut naik roller coaster, RUGI laaaa!!
Sebab kat sini la kita bole jerit sepuas-puasnya!!
Arghhhhh......!!

Kan ako dah cakap, kitorang steady jer.
Heheh padahal kawan nan satu tu pun memang tengah kecut perut.
Ala, tapi lepas naik, ok je kan ;-)

Sungai Rejang Flume Ride
Kisahnya nak naik ni dulu tapi belum beroperasi plak awal-awal pagi.
Maka terpaksa la main game yang lain dulu.
Ye la kan, memang dah budget, biar kasi basah dulu badan, then baru la main coaster ker sementara nak tunggu kering kan.

Nasib baiklah pakai sweater yang kalis air dan ada penutup kepala. Maka pembasahan yang berlaku idok le teruk mana. 

Eh kowang, best kan naik sampan ni.
Lagi best klu naik berdua.
Leh peluk-peluk... muahahahaha ....

Pastu kita naik Rolling Thunder Mine Train.
Tak sempat baju nak kering dah abesh satu pusingan.
Iskk memang x mencabar betul arr!!
Itupun kawan nan satu masih terasa takut.. hehhehe xpe sekurang-kurangnya ko dapat gak mencuba dengan paksaan dari kami kan :p

Tak puas, naik plak Flying Dragon.
Sama je feeling macam naik tren tadi.

Ha yang ni paaliinggg best!
Corkscrew..
Kali ni ako men berdua je ngan Sri sebab yg sowang tu awal2 dah reject permainan yang satu ni.

Game ni memang jadi pilihan. 
Tengok aje la barisan orang tengah beratur. 
Lama juga arr nak tunggu.
Tapi excited nak naik juga, maka harus menyanggupkan diri untuk beratur.

Cer kowang tengok dan peratikan.
Ako sendiri x pasan yang ako leh buka mata bila naik roller coaster ni.
Rasanya ni coaster yang terbesar la kat atas bukit tu.
Syabas buat diri sendiri. Ako berjaya mengharungi landasan terbalik coaster ni dengan satu senyuman kepuasan!! Yeehaaaa.

Thanks Sri sebab sudi temankan ako naik coaster tu.

Flying coaster ala-ala spiderman gitu.
Sri yang excited nak main game ni.
Ok kawan yang satu tatap x moh naik juga.
Hhehehehe ...

Adusss..uwekkkk!!
Nak termuntah bila dok bau tempat nak landing dagu dan muka ko.
Uwekk....... masyallah bau yang amat tengit dan busuk.
Ye la kan, mende tu kan getah, ditambah plak dengan bau peluh org..

Aiyooo sampai ke sudah bau tu tatap melekat kat baju.
Peringatan pada kowang yang nak main, sila bau perfume sesiap.
Kasi sembur sket kat tempat letak muka tu.

BUSUK!!!
Dan dek sebab itu lah, kitorang terus kepeningan yang amat.
Dah takde feel dah nak main game yang lain, gara-gara kepala sudah pening!

Oh ye before naik coaster tu, adalah derang bagi satu belon yang diikat kat straw. Kononnya masa kat atas nanti kena tiup dan pecahkan belon tu. So bila dah abesh, ada hadiah menanti masa nak kuar. 

Jenuh ok nak meniup.
Nak pecahkan belon.
Nak menahan badan, kaki, tangan ..
Iskkkk ....tapi bila dah abesh main, belon x meletop, derang cakap xpe. Saja je, tatap dapat hadiah. Eh siot je!!!!! Apakaah???? Dah la penat ako dok meniup belon, pastu nak tahan busuk lagi, pastu nak tahan tegang badan lagi ..sudahnyaaaa....

Tapi bila dapat gak hadiah, ok la. Reda sket rasa hati.
Tak jadi nak marah lelebih kat amoi tu.
Ceklat ako makan, yg lagi satu tu sri amek buat tempek kat kete dia.

Konon la nak tengok 4D movie.
Gi la lunch dulu, ater dah pening-pening kan.
Tambah plak time utk tengok 4D ni ada lagi sejam.

Punya la kelam kabut bila tengok jam lagi 15 minit show nak mula.
Masuk-masuk je, erkkk tengok owang dah ramai dok beratur.
Oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkk!!!

Dah la pening!
Dah la penat!
Kena plak beratur hampir sejam kat situ.

Sudahnya, tengok show dalam soploh minit je pung.
Eh ako tak paham ok!!
Ending, tetiba gelapppp dan tetiba ada dengan sore, 

"thank you and We hope you enjoy watching the show!"

Ako, huh??????!!!!

Dah dah moh baliik..
Pening... nak pengsan dah dibuatnya.
Namun, ako tatap PUAS!!!!

Thanks kowang!

ps: Space Shot tak naik pung gara-gara sumer takut.. rugi plak rasa!

Nota Jemari: p.u.a.s

3 comments:

Lily Riani said...

best nye... dah lama tak gi genting.

.::WaNiE::. said...

kalau tak hujan semua boleh naik kan. huhuhu

aritu wani pegi byk yg under maintenance.

berani sungguh ko aku oit :P

AKO @ retna said...

Lily,
heehe gi la klu ada peluang

wanie,
hehehe best woo rugi arr klu rasa takut :)