Tuesday, August 23, 2011

POSLAJU yang tak LAJU

Ako nak pos barang ke luar dari Malaysia.
Ako gunakan khidmat poslaju Malaysia.
Ako pos pada pagi sabtu kat Pejabat Pos Gombak.

Ako budget barang tu sampai semalam.
So, ako check dekat website, tracking parcel.
Hampa...

Masih ada lagi kat dalam Malaysia ker?
Takkan derang tak hapdet website tracking tu lagi, kot ye la dah sampai negara tu.??!!

Hampa la...
Ako budget cepat la sampai kan.
Dah nama pun posLAJU.

Paling-paling pun, update la status terkini barang tu kat mana.
Aisshh.. klu ghope gini la gaya nya, camne la POS MALAYSIA nak berkembang.
Cepat lagi klu gunakan khidmat pos ANTARABANGSA.

Kesian!!

Harap-harap, pihak pos malaysia cuba-cuba la tingkatkan lagi perkhidmatan posLAJU tu ye. Takde la nanti orang ramai pandang rendah, nama je LAJU tapi tak LAJU mana pun..

Nota Jemari: sekurang-kurang hapdet status terkini

10 comments:

  1. last friday pg pos opis kt KLCC buat poslaju. hantar g ipoh. tnya abg tuh dia ckp

    'paling cpt 2 hari smpai dik'

    malas nk tnya 2 ari tu start arinih ke atau isnin depan hihi

    ReplyDelete
  2. huh, klu dalam msia 2 hari,
    luar msia konpom berhari2..

    huhu alahaaii...

    ReplyDelete
  3. depa puasa lah tuuuuuu.........

    tapi kalau same daerah mmg sehari retna..

    lain2 daerah tu yang dua hari

    ReplyDelete
  4. huhu...
    tak kisah la tapi takkan la semlm dia x 'terbang' kan lagi.. atlist update la status terkini...

    ReplyDelete
  5. ret tak tanya ke masa nak pos tu, berapa hari sampai kalo hantar oversea..? anto apa, kuih sempret ke.. takpe, tak basi..

    ReplyDelete
  6. kak ana,
    tu arr terlupa lak nak tanya..
    aissshh..

    psstt kuih?
    aiyo mana reti nak buat kuih:p
    anto barang kering je pun :p

    ReplyDelete
  7. Laju bangettt kui3

    Tak laju antar pun, laju beri alasan ok gak eikk arrgghh..!!

    ReplyDelete
  8. aku penah la pos brg ke oversea...slalu mmg 2 minggu tu awal la tu, klu tak minggu ke-3 baru org tu dpt. ko sabar lah ye...mmg klu pos ke oversea takleh dpt cpt...nak clearing custom lagi...mcm2 hal

    ReplyDelete
  9. oeya,
    ye ye laju gak nama tuh :p

    fatt,
    tapi tu la ako pernah gak guna khidmat ni hantar ke tempat yg sama, ok takde la tunggu lama macam ni..

    ReplyDelete
  10. erm...
    kita pon penah kena..
    walhal dari mersing ke kota tinggi jek..tu pon sampai 1 minggu..nk masuk minggu ke2 baru sampai..hampeh tol..LOW betul perkhidmatan diorg tue,..

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.