Followers

Tuesday, August 23, 2011

POSLAJU yang tak LAJU

Ako nak pos barang ke luar dari Malaysia.
Ako gunakan khidmat poslaju Malaysia.
Ako pos pada pagi sabtu kat Pejabat Pos Gombak.

Ako budget barang tu sampai semalam.
So, ako check dekat website, tracking parcel.
Hampa...

Masih ada lagi kat dalam Malaysia ker?
Takkan derang tak hapdet website tracking tu lagi, kot ye la dah sampai negara tu.??!!

Hampa la...
Ako budget cepat la sampai kan.
Dah nama pun posLAJU.

Paling-paling pun, update la status terkini barang tu kat mana.
Aisshh.. klu ghope gini la gaya nya, camne la POS MALAYSIA nak berkembang.
Cepat lagi klu gunakan khidmat pos ANTARABANGSA.

Kesian!!

Harap-harap, pihak pos malaysia cuba-cuba la tingkatkan lagi perkhidmatan posLAJU tu ye. Takde la nanti orang ramai pandang rendah, nama je LAJU tapi tak LAJU mana pun..

Nota Jemari: sekurang-kurang hapdet status terkini

10 comments:

Ely Hasrul said...

last friday pg pos opis kt KLCC buat poslaju. hantar g ipoh. tnya abg tuh dia ckp

'paling cpt 2 hari smpai dik'

malas nk tnya 2 ari tu start arinih ke atau isnin depan hihi

AKO @ retna said...

huh, klu dalam msia 2 hari,
luar msia konpom berhari2..

huhu alahaaii...

AdanyaKauUntukku said...

depa puasa lah tuuuuuu.........

tapi kalau same daerah mmg sehari retna..

lain2 daerah tu yang dua hari

AKO @ retna said...

huhu...
tak kisah la tapi takkan la semlm dia x 'terbang' kan lagi.. atlist update la status terkini...

Anaa said...

ret tak tanya ke masa nak pos tu, berapa hari sampai kalo hantar oversea..? anto apa, kuih sempret ke.. takpe, tak basi..

AKO @ retna said...

kak ana,
tu arr terlupa lak nak tanya..
aissshh..

psstt kuih?
aiyo mana reti nak buat kuih:p
anto barang kering je pun :p

Oh Oeya said...

Laju bangettt kui3

Tak laju antar pun, laju beri alasan ok gak eikk arrgghh..!!

fatt said...

aku penah la pos brg ke oversea...slalu mmg 2 minggu tu awal la tu, klu tak minggu ke-3 baru org tu dpt. ko sabar lah ye...mmg klu pos ke oversea takleh dpt cpt...nak clearing custom lagi...mcm2 hal

AKO @ retna said...

oeya,
ye ye laju gak nama tuh :p

fatt,
tapi tu la ako pernah gak guna khidmat ni hantar ke tempat yg sama, ok takde la tunggu lama macam ni..

cikyatz said...

erm...
kita pon penah kena..
walhal dari mersing ke kota tinggi jek..tu pon sampai 1 minggu..nk masuk minggu ke2 baru sampai..hampeh tol..LOW betul perkhidmatan diorg tue,..