, ,

POSLAJU yang tak LAJU

Ako nak pos barang ke luar dari Malaysia.
Ako gunakan khidmat poslaju Malaysia.
Ako pos pada pagi sabtu kat Pejabat Pos Gombak.

Ako budget barang tu sampai semalam.
So, ako check dekat website, tracking parcel.
Hampa...

Masih ada lagi kat dalam Malaysia ker?
Takkan derang tak hapdet website tracking tu lagi, kot ye la dah sampai negara tu.??!!

Hampa la...
Ako budget cepat la sampai kan.
Dah nama pun posLAJU.

Paling-paling pun, update la status terkini barang tu kat mana.
Aisshh.. klu ghope gini la gaya nya, camne la POS MALAYSIA nak berkembang.
Cepat lagi klu gunakan khidmat pos ANTARABANGSA.

Kesian!!

Harap-harap, pihak pos malaysia cuba-cuba la tingkatkan lagi perkhidmatan posLAJU tu ye. Takde la nanti orang ramai pandang rendah, nama je LAJU tapi tak LAJU mana pun..

Nota Jemari: sekurang-kurang hapdet status terkini
Share:

10 comments:

  1. last friday pg pos opis kt KLCC buat poslaju. hantar g ipoh. tnya abg tuh dia ckp

    'paling cpt 2 hari smpai dik'

    malas nk tnya 2 ari tu start arinih ke atau isnin depan hihi

    ReplyDelete
  2. huh, klu dalam msia 2 hari,
    luar msia konpom berhari2..

    huhu alahaaii...

    ReplyDelete
  3. depa puasa lah tuuuuuu.........

    tapi kalau same daerah mmg sehari retna..

    lain2 daerah tu yang dua hari

    ReplyDelete
  4. huhu...
    tak kisah la tapi takkan la semlm dia x 'terbang' kan lagi.. atlist update la status terkini...

    ReplyDelete
  5. ret tak tanya ke masa nak pos tu, berapa hari sampai kalo hantar oversea..? anto apa, kuih sempret ke.. takpe, tak basi..

    ReplyDelete
  6. kak ana,
    tu arr terlupa lak nak tanya..
    aissshh..

    psstt kuih?
    aiyo mana reti nak buat kuih:p
    anto barang kering je pun :p

    ReplyDelete
  7. Laju bangettt kui3

    Tak laju antar pun, laju beri alasan ok gak eikk arrgghh..!!

    ReplyDelete
  8. aku penah la pos brg ke oversea...slalu mmg 2 minggu tu awal la tu, klu tak minggu ke-3 baru org tu dpt. ko sabar lah ye...mmg klu pos ke oversea takleh dpt cpt...nak clearing custom lagi...mcm2 hal

    ReplyDelete
  9. oeya,
    ye ye laju gak nama tuh :p

    fatt,
    tapi tu la ako pernah gak guna khidmat ni hantar ke tempat yg sama, ok takde la tunggu lama macam ni..

    ReplyDelete
  10. erm...
    kita pon penah kena..
    walhal dari mersing ke kota tinggi jek..tu pon sampai 1 minggu..nk masuk minggu ke2 baru sampai..hampeh tol..LOW betul perkhidmatan diorg tue,..

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.