Followers

Thursday, September 12, 2013

Deman Jdorama

Hari tu gi umah sorang teman ni.
Kebetulan husband dia ada bawa balik dvd-dvd kat bawah ni.
Katanya kawan si hubby dah x nak tengok dah drama-drama tu semua.
Kira macam dia nak let go la.

At first ako ingat kan dvd drama korea.
Pastu belek punya belek, kebanyakkan nya adalah dvd drama-drama jepun.

Ok, nasib baik la ako memang layan drama jepun ni.
Boleh dikatakan sebelum demam korea ako dah kena tempias demam jepun terlebih dahulu.
Drama jepun ni dia x 'meleweh' sangat jalan citer nya kalau nak dibandingkan dengan jalan citer drama-drama korea.

Drama korea ni konsep dia sama je.
Mesti ada hero ngan heroin.
Pastu mesti ada orang ke tiga or ke empat.

Kalau jepun plak, ako suka sebab dia ada kelainan sket drama-dramanya.
Dia banyak berkisahkan kehidupan.
Kisah pekerjaan ke macam contoh kalau ko keje kat airport ke so dia akan berkisahkan suasana kat airport n perkara2 yang kita x tahu di sebalik pekerjaan2 kat airport.

Kalau kisah pasal hospital plak, ako suka especially kalau membabitkan emergency case ke, dalam bilik operation ke. Kalau nak harap citer malaysia buat macam tu memang nan hado la kan.


Antara drama yang ako dah abs tengok.
Marathon gitu.
Giler dah lama x marathon tengok citer sampai lewat pagi ni.

#Gambate ne!!


Antara dvd yang bakal ako tengok.
Perghh gigih nya!

Chaiyok!

Nota Jemari: Untuk drama jepun ni ako x tengok pelakon. Ako lebih prefer tengok jalan citer

3 comments:

Jari Manis said...

WAh...best aa dpdt DVD fre...ehh..free ke..JM pn layan KDrama je coz tak ada CD or DVD Jepun..kalau ada drama jepun kat TV mesti layan jugak tp nan hado kan

Eh..tak sudi ke ole2 dor JM...tak kasi alamat pun :-)

anakomak said...

Salam JM,

Dulu ada drama jepun kat tb tapi skrg dah kurang... kdrama dah memonopoli eehehe...

Eh eh igt dah abs dah hadiah JM..
Ada jgk jengah blog JM aritu tapi masa tu nmpk cam JM dah pos hadiah so malu la nak bagi alamat igt dah abs hehehe

:: Cik Viva :: said...

cite korea best sebab pakej dgn hero yg muka jambu n ensem..cite jepun suka jugak tgk dlu2..tapi kalau sy dapat dvd byk camni haruslah khatam jugak..