, ,

Reunion 3 sahabat

 Cuti thaipusam hari tu korang sumer ke mana aja?
Ako sudah plan cuti thaipusam ni sejak tahun lepas lagi.
Kebetulan dapat tiket promo AA maka nya awal2 sudah beli tiket terbang ke Jay Bee.

Balik JB?
Yeee..... ako suka balik JB.
Hahahah ibarat pulang ke kampung kekdahnya.

Apa ada kat JB?
Ermmm ada raaamaaaiii kengkawan kat JB.
Sebab kan ako membesar dan bersekolah kat sana, maka nya sudah tentu lah ramai kengkawan sekolah yang ako tingin sangat nak jumpa. Dan semestinya antara yang paaalinggg ako nak jumpa adalah BFF ako!

"Perhatian cik Huda, kitorang ni masih BFF ko lagi tau, kan cik Fara kan!"
hahaa..... 

Sudah la setahun lepas ako merajuk dengan derang.
Makanya sebagai menebus balik rajukan ako tu, plan berjumpa pun dibuat.

Deting awal pagi.
Selalu deting lewat petang.
Takpe, kali ni kita ubah sket masa tu ye kengkawan.


Camni la janji melayu.
Janji jam 7 pagi kuar umah.
Ako sudah sampai di lokasi, batang idong yang lelain pun x nampak.

"Cik Huda, bukan ke kita set 8 PAGI ye, bukan nya 8 MALAM"

Jenuh menunggu cik Huda kita sampai.
Kita pun melantak la dulu kan.


Bekfes pagi tu "Kacang Pol Haji"..
Pemes kacang pol ni.
Lokasi terletak di Medan Selera Larkin Bomba.

Ok honestly ako cakap, ako kurang gemor sket makanan yang satu tu.
Tapi kacang pol memang terkenal di Johor.
Mungkin korang yang tak pernah rasa, bole cuba ye satu hari nanti.


Dia bagi set sekali ngan lempeng kelapa/pisang.
Yang ni sedap sesangat!
Ranggup...


Macam biasa, bila dah jumpa segala macam cerita la kluar.
Maklum la setahun punya cerita asyik tertunggak je kan.

Yang pasti banyak perubahan kengkawan ako ni.

Miss Huda sudah jadi penyokong setia JDT.
Sampai 'season ticket' grand stand plak tu sanggup dibelinya.
I salute u la miss huda.
Takpe sambel cuci-cuci mata, mana tau bole sambar 'sekor' anak ikan..
hahahahaa......

Cik Fara, ermmm apa ye perubahan kat ko??!
Rasanya makin tabah dan kuat!
Dan makin kuat kot hahhahaa.......:p

Tentunya ako pun ada perubahan juga kan.....
Yang paling ketara, trademark kluar...
"foreigner bukan local"
hahahhaha!!!

Apa jua perubahan kita, hopefully our friendship still remain forever n ever.
K.A.W.A.N.S.E.L.A.M.A.N.Y.A

P/S: Buat NOrria dan Azrin, jangan sedih-sedih OK! Lenkali kita gather2 ngan korang plak k.....

Nota Jemari: Jangan sampai 'bom tangan' terlepas eh.. hahha 
Share:

2 comments:

  1. 3 sahabat ni dh seiras lah nampak mcm adik beradik :-)

    ReplyDelete
  2. ye ke JM... hahahaa...
    sebab dah bolat2 ni, maybe la nampak seiras tu kan :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.