Followers

Saturday, October 4, 2008

DULU lain, SEKARANG lain

Suasana raya bagi ako dah x sama macam dulu..
Dulu kemeriahan masih lagi terasa walau ABAH sudah tiada..
Tapi kini, hilang sudah kemeriahan & keceriaan tuk berhari raya.
Takde makne bagi ako tuk beraya sakan.

Dulu, rumah ako dipenuhi keriuhan sanak saudara..
Tapi kini, hanya kedengaran sore ikan berenang2 di kolam itu.
Mungkin ada sket kedengaran sore burung gagak berbunyi riuh terbang di udara..

Dulu, seronok melayan tetamu yang datang..
Tapi kini, ako tak mengharapkan kedatangan sesiapa pun.
Kerna mood melayan sudah hilang dek angin sepoi2 bahasa.

Dulu, ako rajin menziarah sanak saudara & kengkawan sumer.
Tapi kini, keMALASan ako untuk kuar beraya amatlah tinggi.

Apa erti raya buat insan seperti AKO?
TIADA MAKNA!

Nota Jemari: ketawa pengubat luka dihati

10 comments:

i-chimera said...

sedih pulak entri ni... setiap org pun akan lalui apa yg ako lalui ni.. kalau tak sekarang, lambat-laun akan kena jugak... perkara lumrah dlm hidup... kahwin je ako. senang citer... at least ada mak mentua pulak tempat nak luahkan rasa... hehe. boleh ke idea tu?

Ungu said...

hehehehe...ungu pown sama..da tak rasa keriangan tuh..maybe sebab kita da meningkat dewasa kot.. ;)

AKO said...

chime,
kawen eh?? huhu.. jap jap tgh cr calon arr nih.. :-D

ungu,
ermm.. meningkat dewasa maybe lain sket perasaan tu .. ;)

iEn said...

jgn ar malas2.. ziarah2 ni dpt pahala banyaakkk... hehe :D

AKO said...

ien,
Apa kata ko ziarah ako :p

majin said...

selamat hari raya =)

FirAzzurri said...

Salam..
alaaa.. jgn la sedih2 tak besh la cmni... raya ttp raya... tak meriah pun kita buat2 meriah ler..;-) takpe tak lama lg bila dh ada umah mentua, anak, baru retna dpt merasai kembali kemeriahan, maklumlh kita semua ni skang dlm stage dr zaman lain ke zaman lain, susah gak nk adopt tu..;-)
anyway..selamat hari raye..hadapi hidup dengan senyuman..;-)

azlanlin said...

Salam kenal,

Suasana akan berbeza setiap masa. Mana mungkin rutin menjadi ikutan. Maka, bergantung kat kita untuk menyesuaikan diri diri dengan keadaan sekeliling kita yang sentiasa berubah-ubah...kan?

soul krasty said...

masuk TV1 tu blog ni..caya la...

AKO said...

majin,
Selamat Hari Raya

Fira,
tengkiu.. insyallah kita try to be strong k ;)

azlan,
salam kenal juga..
kita yg perlu berubah ek.. hurmm

soul,
thanks ;)