Followers

Sunday, February 22, 2009

Apa yang menarek ttg PGL???

Kan ako dok layan teater tu malam tadi..
Well, kowang nak tau ker komen & pendapat yang JUJUR dari ako??
Karang kowang jugak yg menyesal bila baca komen ikhlas dari ako nih. *awal2 ako warning dulu!*

Ekceli ako malas nak komen lebih...
Meh kowang nilaikan sendiri k..

Ako masuk panggung ngam2 8.30 malam..
Oooo citer masih belum bermula..
Seat ako adalah sangat2 berdekatan ngan pentas.. So mmg jelas la.
OK, ako duduk dengan rileks.. Tengok kiri kanan, oo ada jugak owang2 dari opis ako yang seat berdekatan. Tengok mamat yg duduk selang 2 seat dari aku, "ermm bole tahan, sweet!" sengih dalam hati.

Ok annoucement teater akan bermula.
Dah start....... sampai

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

separuh babak pertama ako menguap2... mengantuk yang amat.. B.U.H.S.A.N.!!
Ada lawak, derang gelak. Ako diam. "lawak ker?" kata ako dalam ati.. Menguap lagi.
"oooo awat lambat sangat masa berlalu... " berkata lagi dalam ati..

Separuh babak pertama ako rasa kan sangat2 la lambat & lembab!
Masa rehat.. Teman cousin minum di cafe.. Nampak 'Zahim Al-Bakhry' .. oo nampak plak 'Roslan Aziz'.. Masuk dewan semula.. Nampak 'Norman KRU' bersama awek... Oooo ako sangat2 teruja. Seat Norman adalah tidak jauh dari seat ako. *sengih dalam hati*

Babak ke dua bermula..
Ako suka part pengumuman di hadpana istana... Ooo sangat mencuit hati ako sedikit..
Senyum..

Menguap lagi... huwaaarghhh....
Rakan sebelah juga menguap.. cousin juga menguap..
Senikata di tepi kiri dan kanan sungguh mengganggu konsentrasi ako..

oo ye, jangan x percaya, ada certain2 babak ako terlena di buai angin aircon...
Sedap dapat melelapkan mata walau sebarang soploh menet... asyikk!!!

Ako suker part sultan mahmud menyanyi.. oo Lagu sangat M.O.D.E.N!
sempoiiiii gitu!

Walau mata berkali2 mau tutup..
Walau menguap beso berkali2...
Ako gagahkan juga mau layan itu citer sampai abeshh....

Selesai tepat jam 11.45 malam...
Mau amek signature pelakon??
Klu ako dah menguap2 berkali dalam itu dewan, harus ke ako tergedik2 mau snappy2 sana sini n mau turut beratur mendapatkan signature derang?? Tak koser ahkak!!

Terus balik n sempat melantak di Nailis Sentul sebelum masuk beradu..

So, kesimpulan komen dari ako, LU PIKR LA SENDIRI!!! Sekian *wink*

Nota Jemari: simple saja, cuma props n efek2 aje yg canggih!

10 comments:

SiS-lin said...

ermm komen kuar dr hati,tp klu mmg rase dr hati,betul la tu,x yah hirau ape pndpt org ek...

aman said...

hehe..
teater memang boring kot.. :P
BTW, apesal tak mintk sign abg norman :D

Che Mat said...

dah tau camana taste sendiri, lenkali jgn pilih genre teater cam tu tau. pilih yg bersesuaian dgn jiwa ako.. maybe ako suka genre yg lawak2 kot. genre romance nie maybe sikit masa lagi bila dah ada 'orang belah sana' nanti baru boleh layan. semoga cepatlah adekku ini mendapat 'org belah sana' hendaknya.. amin :D

AKO said...

lin,
hehehehhe betul la tu kot kan :p

aman,
tak sempat la dik ehhehe

CM,
wkaakaak tu la owang soh carikan 'owang belah sana' .. xmoh tulun..
bluwekk :p

TiNiE said...

ret, aku pun ada gak ternguap²...tapi aku ttp excited nengok itu PGL..manthopppp

AKO said...

hehehhe ako x tahan... dr awal smp abesh tau ako menguap :p ehehhe...

sishoney said...

salam kak ret,
kalau upin dan ipin masuk istana budaya pun mst lagi besh kan.

AKO said...

oo yg tu akak no komen la hhee...
ekceli upin ngan ipin pun xde excited mau tgk ehehhe

Qaseh said...

lepas nih kena pilih citer yg havoc2 skit..baru x menguap.. hehe

AKO said...

yeezzaaa ;)