,

Bilik oo Bilik

Macam yang kowang sedia maklum, Senin lepas ako dah kena check-in kat Hotel Mandarin Oriental. Memula budget nak kuar umah lepas maghrib or isya'. Alih2 try contact kak maznah yang awal2 lagi dah ada kat tempat kejadian, ada mslh parking plak.. Malam tu ekceli ada dinner tuk para delagasi. So, takut takde parking punya pasal, jam 6 ptg bergegas ako bersiap n terus ke pandan perdana tuk amek kak een. Seperti jangkaan, jalan masuk ke hotel adalah sangat2 pack dan jam sbb kitrg sampai ngam2 pukul 7.45 malam. Memang waktu ketibaan para delegasi, VIP etc. Dan VVIP malam tu harus lah PM, TPM bersama wife masing2. Seb baek x kena tahan dek pak2 polisi di situ. Ater owang beso mau lalu kat pintu depan kan..

OK abaikan kisah itu.
Saat menunggu lif di parking lot.
Nama pun blogger tegar kan, harus di mana2 sahaja musti bergambar.

Check-in hotel.
Taaadaaaa... room no 1830.
WOW! sangat besar OK!
Tapi jangan harap kami sumer dapat tido dengan nyenyak dan selesa. *akan diceritakan kemudian* Cuba teka bilik sebegitu rege nya bape satu malam? RM700+ OK!! perghhh... nak harap ako tido hotel begitu bayar sendiri?? hahah kem salam aje laaa. Baek ako guna duit tu bayor duit kete ako!! muahahahaha... tapi seb baek la bank yg bayor. So, kasi hentam saja laa itu bilik.

Bilik mahal harus la BEST kan!!
"psstt lin, agak2 mengawan dalam bilik tu syiok gak... muahahaha"

Buah belimbing?? hurm ahkak x makan OK buah ini.. Bagi la anggur ke, epal ker kan.. Wah selera nak makan buah2an omputih jer.. hahahahaa.. ye la weii, camno la nak potong buah tu, nak pakai pisau tumpul tu?? ermmm x payah laa...

Toilet mmg best!
nak 'mengawan' kat sini pun ok kot! wakkaakkaa...
tak nyempat nya ako nak mandi berendam dalam bathtub tu weii..

Lepas check in, lepak2 jap..
Keje bermula jam 11 malam ke atas.
Jam baru pukul 8.30 malam.
Mau buat apa??
Makan??
yeahh... tunggu!!!

Nota Jemari: ako paling suker Hotel Nexus Karambunai, Sabah
Share:

3 comments:

  1. weii mengawan utk para2 ibu dan bapak2 aje eh...dra2 x leh mengawan klu belum bertelur lagikk.....muahahaha

    ReplyDelete
  2. klu utk lin tu sebesar bilik tu,mau mengawan pusing 360' tuh...wakakakah

    ReplyDelete
  3. LIn,

    wakakkakaka kena ada telur dulu ker?? hahaha...

    tu la lin, klu lin or kak ct ker konpom kena 24 hrs mengawan nih... rugi biarkan ajer kan kah3

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.