Followers

Friday, February 13, 2009

Ulangtahun yang ke-50

Yeahhh tahun 2009 ni genap opis ako menyambut ulang tahun yang ke-50. Event yang ako kena gi Mandarin Hotel tu pun sbb sempena ulangtahun 50 opis ako gak. Rata-rata klu kowang msk blog bebdk opis ako, konpom akan tempek entry camni jugak.

Sempena 50 tahun, opis ako ni terlebih 'baik' plak. Masing-masing diberi tiket FREE tgk teater PGL. Kowang minat tgk teater?? Ako? Konpom peminat yang setia. Ahkak mmg suker layan teater dari wayang. Kenapa?? Sbb teater kita bole tgk show secara LIVE. Masa ni la kita bole tgk ekspresi pelakon2 sama ada buat salah ke tidak.. Tapi antara pelakon teater dan filem, ako lebih 'suspek' pelakon teater sbb derang kan berlakon secar LIVE. Harus masa berlakon tu kena bersungguh2.

Nampak duit kat atas tu??
Duit peringatan sempena 50 tahun opis ako.
Waduhhhhh sangat2 la dihargai.
Meh kasi 'close up' sket itu duit.

Ooooo masih x berapa clear.. abaikan..
Sebelah kiri adalah 'silver commemorative coin-proof'.
Sebelah kanan adalah 'nordic gold brilliant uncirculated commemorative coin'.
*jgn tanya ako apa jadah makna coin itu ye*

Harga set for 2 ini adalah RM200 tapi ako dapat FREE. Sebab hape?? sbb opis ako kan TERlebih baik. Ni sumer sempena 50 tahun opis ako le gamak nya.
Memandangkan ako bukan la pengumpul duit yg tegar, maka ako ngan baik ati dah bagi itu duit pada pakcik ini. Sape cakap ako x reti nak hargai. Sebab terlalu menghargai la ako rasa lebih baik duit itu diberi kepada owang2 yg reti nak menghargai sesuatu yg jadi minat mereka.

Memandangkan pakcik itu ada email nak beli duit ini, so dah alang2 ako bagi aje la duit yg ako dapat kepada pakcik itu. Hope pakcik dan makcik itu suker akan hadiah-hadiah yang derang dapat. Pape pun enjoy ye tuk derang!!!

Kowang pun nak??? Haaa... klu ada sesuatu yang FREE yg menepati citarasa kowang, bole ako bagi. Klu takde, takdo la jawab nya ye..

Nota Jemari: ako hargai 'sesuatu' yang lain

2 comments:

Che Mat said...

adusssss... mintak tolong belikan satu jer yg sehengget.. sekali dibagi dua set sekali dgn yg soploh hengget silber.. uwaaaaaaaaa... beshnyerrrrr.. so, kenelah kita cakap time kasih banyak banyak dan kami berdua sayang ako banyak iniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii (sambil depang tangan)

AKO said...

aiyooo... tu kan nama nya dah rezeki tau!!! ;)

depang tangan?? erkk... kak ct oo kak ct... meh sini nak pelok dier...