Blogger Boy - Khas tuk kowang para bloggers“Ini merupakan sebuah lagi drama yang hebat dengan konsep yang segar. Blogger Boy yang menerapkan elemen humor, nakal dan romantik ini akan disiarkan secara eksklusif di 8TV. Jangan ketinggalan untuk menyaksikan drama bersiri hebat ini!,” ujar Lam Swee Kim, Pengurus Besar 8TV.

“Drama bersiri ini juga penuh dengan plot-plot dan jalan cerita yang cukup menarik. Anda pasti akan terus melekat dengan drama bersiri Blogger Boy ini!” tambah Kim. Kim turut menambah “Blog merupakan sesuatu yang biasa di era ini lebih-lebih lagi dikalangan remaja. Tampil segar dengan sedikit elemen komik, drama ini kelihatan cukup berbeza dengan drama bersiri yang lain.”
Blogger Boy mengisahkan kehidupan pahit manis seorang jejaka bernama Budi (Qi). Budi, berusia 20-an masih mencari-cari erti sebenar kehidupan di bandar Kuala Lumpur. Pada waktu yang sama, Budi juga mempunyai identiti rahsia di sebuah laman blog miliknya yang diberi nama “Budak KL”.

Setelah lebih sebulan menganggur, Budi akhirnya berjaya mendapatkan pekerjaan tetap di sebuah pusat tusyen. Budi yang sentiasa didesak oleh ibunya untuk berkahwin telah mengambil keputusan untuk melamar teman wanitanya - Zehan sewaktu temujanji makan malam mereka. Namun Zehan terlebih dahulu memberikan kejutan apabila mengeluarkan kad jemputan perkahwinannya dengan lelaki lain.

Budi yang ternyata begitu hampa dan sedih menghabiskan hari-harinya berkurung di dalam bilik. Kid (Nas-T) yang merupakan teman serumah Budi menasihatkan Budi untuk bersemuka dengan Zehan untuk membuktikan bahawa hidupnya sempurna tanpa Zehan di sisinya.

Budi yang bersetuju dengan idea gila Kid kemudiannya bertemu dengan Zehan, namun hatinya begitu sakit melihat Zehan sedang mencuba baju pengantin dan bersedia untuk sesi fotografi pra-perkahwinannya. Harapan Budi untuk memberitahu perasaan sebenar beliau terhadap Zehan tidak kesampaian apabila pertemuan mereka lebih kepada perbincangan mengenai baki hutang yang masih belum Budi langsaikan.

Budi bergegas keluar kerana tidak mahu bertemu dengan tunang Zehan. Walaupun begitu dalam keadaan tergesa-gesa, Budi terserempak dengan teman sekolah lamanya (Nina) yang juga merupakan seorang jurugambar.

Tidak lama kemudiaan laman blog Budi mula menjadi ikutan ramai. Kebanyakan pembaca berdebat tentang karakter dan jalan cerita si “Budak KL” ini.

Blogger Boy merupakan sebuah drama yang penuh dengan watak-watak yang cukup menarik dan lengkap dengan kisah-kisah kehidupan masyarakat sekeliling. Sifat lurus bendul Budi dan juga humor di dalam drama ini kelihatan cukup menarik dan menghiburkan! Bukan itu sahaja drama ini juga menyuntik elemen baru dalam drama bersiri tempatan dim ana menyelitkan unsur narator dalam penceritaan.

Untuk mengetahui apa yang terjadi seterusnya, jangan lupa untuk menonton drama bersiri Blogger Boy ini. Blogger Boy akan disiarkan setiap Khamis jam 9.30 malam bermula 28 Mei 2009 hanya di saluran hip 8TV!

Anda juga boleh menonton 8TV di saluran 708 Astro anda!


Nota Jemari: Jom layan!

4 comments:

 1. ermmm blogger girl x de ke ek?...
  nape x nk amik kita 2 ni para blogger berlakon ek..hahahahaha

  ReplyDelete
 2. tu la kan lin, klu amek kita berlakon sah2 drama tu jadi real punya blogger life,, muahahaha

  ReplyDelete
 3. yg cameraman tu, watak aku kot

  ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com