Jerebu vs Swine FluEh ni bukan penutup yg doktor slalu pakai...
Ni sebagai langkah keselamatan... Tapi klu dulu iye la ako paham gak nape kena pakai kat opis tapi klu skrg ni pakai.... ermm... mcm x sesuai gitu.


Ini kisah sekitar Ogos 2005.
Kisah jerebu di mana-mana sahaja.
Kisah jerebu di opis, di luar opis, di dalam toilet...
Bak kata mmg ke mana-mana, kisah jerebu memanjang.
huh......Tapi mmg patut la kisah jerebu diperkatakan ketika itu.
Kowang tgk la sendiri betapa tahap keJEREBUan di kolumpo ketika itu sangat2 la mendukacitakan. Jadi tidak heran la kami dipaksa memakai topeng walau ke mana2. Untuk keselamatan kita juga... uhukk uhukk..Ini pulak kisah pagi tadi. Aikkkk jerebu lagi kah? Kena pakai topeng lagi kah??? erkk gurlp.... Oooo ini adalah akibat penyakit 'selsema babi yang semakin menular ke Malaysia. Waduhhh.... konpom sesape sahaja yang terbatuk2, terbersin, atau ter ter apa lagi, terus aje topeng melekat kat muka.

acccoooommmm.. kowang bersin, siap la kena perli, "babi! babi!"
erkkkk....

so sila pastikan kesihatan kowang ditahap yang memuaskan. Sekian.

Nota Jemari: alaahaiii mcm2 skrg ni kan...
Share:

No comments:

Post a Comment

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.