,

Deting bersama para IBU

Alkisahnya, petang sabtu semalam berjanji la ako dengan beberapa rakan kelas untuk bertemu. Mau berdeting sempena seorang kawan yang baru sahaja dapat baby. Tempat dituju adalah ke Condo Danau Impian di Taman Desa.

Alhamdulilah akhirnya setelah sekian lama menanti, lahirlah seorang baby boy yg comei sesangat. Adusss geram ako tengok an. Masih ingat entry kawan ako yg baru dapat baby dulu tu? Ha, dapat juga ako melawat dia yang masih lagi dalam waktu berpantang.

Wah wah, tengok tu Qaliff Umar pun nak berposing depan kamera ye sama ngan mummy.

Ako nak le juga menerai mendokong baby itu. Tapi asal aje ako dokong dia melalak. erkk aiyo, apa ke hal nya kan?! Ye la ye la ako tahu arr tangan ako bukan tangan seorang ibu. huwaaaaaaaa nak juga ada baby!!!

Bila kawan ako yg dokong, elok aje itu baby x meragam. Ye la ako mengerti, kawan ku itu adalah seorang ibu beranak dua. huh, mencikkk!! nak juga jadi ibu... bluwekkkkkkkkkk :p

Bergambar kenangan bersama para ibu. Ye ye ako hanya mampu menumpangkan anak kawan ako di atas riba itu. :p

Adusss... memasing dah ada keluarga sendiri. Malas nya mau dengar soklan, "ko bila lagi?" huwaaaaa kowang mmg kijam!!! dushh dush.... Berkumpul bersama mereka ada sahaja cerita ttg skolah, guru atau pun rerakan yg lain. Banyak betul cerita2 terkini yang ako tertinggal. Ntah bila dapat berkumpul beramai2 lagi. Walau jarang bertemu, tapi ingatan dan kenangan bersama sahabat tetap dalam hati sanubari.

FRIENDS FOREVER!!

Nota Jemari: adehh sbb tu ako x suker nak g REUNION. Konpom mereka sumer akan datang berdua.
Share:

2 comments:

  1. Bila lagi tu ret oiiiiii..... ko tgk ler baby tu pun dok nangis jer time ko dokong tu.

    ReplyDelete
  2. hahaa
    tunggu!!
    Ala baby tu saja tuh dia nak manja2 ngan kita :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.