Followers

Tuesday, August 23, 2011

PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2011

Kan aritu ako dah mention pasal photo challenge ni kan.
So, derang dah ready dah mende yang kena buat.
Tak yah bebel panjang lebar.
Jom layan syarat-syarat dan apa yang perlu kowang buat!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


SYARAT UTAMA YANG WAJIB ADA! 

A) Setiap gambar MESTI ada Blogger.
 
B) Setiap gambar MESTI pegang/letak/lekat kertas A4 tulis "PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2011". 
C) Setiap gambar MESTI kena pakai baju raya. 

Note : Kalau takde salah satu syarat diatas ni, masih bleh teruskan, tapi tolak markah la. 




10 CHALLENGES YANG PERLU DILANGSAIKAN! 

Idea Biqque.
1)Blogger bergambar sebelah/dengan polis sambil makan kuih raya.
 Kalo polis tu tengah bertugas dan tak leh makan, korang je yang makan. Tapi kalo polis tu makan skali, bonus disitu. 

2)Blogger buat huruf “RAYA” dengan tubuh badan. Boleh guna orang lain untuk tolong Blogger dan boleh combine gambar setiap huruf yang dibuat. 

3)Blogger bergambar depan rumah kampung yang kosong sambil pegang buluh lemang. Kalo rumah kampung tu nampak spooky, lagi bagus. 

4)Blogger bergambar tepi highway dan mesti nampak jalan highway tu serta kereta yang tengah bergerak. Kawasan R&R tidak dibenarkan sama sekali ye. 

5)Blogger main papan gelongsor sambil makan ketupat nasik. Lagi besar papan gelongsor tu, lagi banyak markah korang dapat. 

Idea Chawana. 
6)Blogger menjadi nelayan yang tengah memancing/menjala mengunakan umpan kuih raya di tepi tasik/sungai/laut. Pepandai la korang, aku tatau! 

7)Blogger menjadi SUPERHERO RAYA dengan memakai pakaian raya. Kena la nampakkan kan ciri-ciri superhero tu walaupun baju tu baju raya. Ikut creativity masing-masing. 

8)Blogger mengayuh basikal sambil junjung sebalang kuih raya di atas kepala.Kaki tak leh pijak tanah ok! 

9)Blogger bermain tanglung (lantern) di waktu malam di hadapan orang bakar lemang. Tanglung boleh buat sendiri, atau beli kat kedai apek mana-mana. Kedai sembahyang cina pun ada. Hahaha! 

10)Blogger sedang makan juadah hari raya (lemang/ketupat/rendang/kuih raya) di atas pokok, sambil sebelah tangan pegang senduk nasi. Ha amik korang, gambar penutup! 



REMINDER!
Ingat! Semua aksi-aksi diatas, mesti ada tiga syarat utama tu. Jangan lupa tau! If tanak lupa, sila PRINT post ni sebelum balik raya :D 

Blogger kena publish post bertajuk “PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2011”dan letak 10 tajuk challenges dan gambar, pada Rabu (7 Sept 2011) sebelum jam 12.00 tengah hari.
 Sila tinggalkan link post korang kat post ni. Sini je tau! 

Keputusan para pemenang akan diumumkan pada Isnin (12 Sept 2011) jam 12.00 tengah hari. 

Segala keputusan adalah muktamad. Takde rayu-rayu dah. Titik! Hehehe! 



HADIAH-HADIAH NYER?

GRAND PRIZE : 
SATU* TIKET/VOUCHER*


1ST RUNNER UP : 
SATU TIKET/VOUCHER*


2ND RUNNER UP : 
SATU TIKET/VOUCHER*
 


*Tiket/voucher could be in various of medium/method/form. Jangan main-mainnnn... 
*Tiket/voucher adalah tertakluk pada harga, tempat dan ehsan pihak penganjur. 
*Tiket/voucher mungkin akan ditambah mengikut tahap sambutan dan ke-excited-an pihak penganjur. 


APA LAGI? CEPAT BAGITAU SEMUA!
DAN PIKIRKAN CAMNE NAK DAPATKAN
SEMUA GAMBAR-GAMBAR NI YE?
INGAT! KALO TAK TAU, BUAT PE?
IMPROVISEEEEEE :D 


Ni sample tahun lepas kalo korang nak kaji, susah ke tak nak buat challenges ni...bleh nyer lahhhhh! 
Biqque (tengok keta apa aku basuh, keta mainan je...) 
Chawana (tengok balai polis nyer, bukan beso pun...) 
Laney (tengok la yang menang tu...si Laney, sedap-sedap je pi Yanggon hahaha!) 
Lin (tengok, takde ayam kat kampung, dia gi pasar...senang jeeeee) 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Amacam, teruja tak?
Excited kan?!
Ako excited tang hadiah nya tu..


Aduh jenuh gak nak pk camne nak hasilkan photo macam yang derang nak ni...
Anyone nak jadi partner ako?
Untung-untung, kita bahagi sama rata :p


Nota Jemari: sesape je boleh join k...  Details kowang leh tengok kat sini.

7 comments:

Biqque said...

ha ajak kawan2, mana tau rezeki ako kan? hahahaha! senang jerrrr :D

AKO @ retna said...

tu la tgh dok pk2 gak nih.. huhu...

Ely Hasrul said...

ha ekceli mmg terpulang kpd kadar kretip memasing cuma aku risau xdek org nk layan aku aje bila aku nk amik gambo hahahha

AKO @ retna said...

hahhahaha betul2..
ako pun tgh pk ni sape la yg leh tolong amekkan gamabr.. ermm...

Laney said...

bawak tripod la!!

AKO @ retna said...

alamak laney,
kamera pun cinonet je..
tripod pun ngak ada hehhehe

cikyatz said...

macam berminat..tp..sape nk layan kita wat aksi2 tue...erm..sape nk jadi tukang amek gambo..huhuu..