Followers

Tuesday, December 13, 2011

"Abang, sokonglah!"

En Suami atau Teman Lelaki!

Jangan hanya suka mengejek atau memberi tekanan.
Tak henti-henti anda memberikan komen terhadap bentuk tubuh yang tersayang.
Dari mengejeknya, apa kata anda beri sokongan?!

Kata-kata semangat atau tindakan motivasi boleh mebantu.
Anda belikan mereka buku diet atau cetak saja maklumat diet dari internet.
Jika anda sudah melihat tubuh yang tersayang mula 'membesar', gunakan ayat memujuk dalam diam yang sesuai untuk mengalakkan mereka berdiet.

Ingat, jangan nak kutuk saja!

~~~~~~~~~~~~~~~~~
Petikan dari Rapi keluaran 15Dis11.

Nota Jemari: I like!! *wink

9 comments:

ch@ said...

mesejbox expired.
kenapa? encik abg kak ret sudah berbunyikah? hiii.

AKO @ retna said...

msjbox expired.. hehe x smpt nk renew lagi...

ni tuju kat kengkawan yg lain jgk...

sharng is caring gitu :p

Kasawari said...

en suami?
teman lelaki?

perghhh...!!

AKO @ retna said...

pergh!!!!
muahahaa.. :p

Ely Hasrul said...

aku awal2 sound papi, u jgn nak buncit2.. kalu u buncit i takmo sayang u.. hahhahaha papi tak penah ckp aku gemok walaupon badan aku naik bagai dipam2.. tapi satu hari dia telah mbelikan aku satu treatment cellulite massage sbb dia xtahan aku selalu komplen diri sendirk hahahhaha

AKO @ retna said...

hahahha ok la camtu.. ada gak initiatif papi nk belikan u massage u :p

BlueEwoke said...

Hahahaha..Cawan tak penah lagi ckp direct kat aku gemuk ke hodoh ke, tapi selalunya, dia akan ckp mcm *i rase u dah gemuk sikit la..sikit je..sikit je..jom kite pegi timbang nak????* sambil buat muka tak bersalah..

So lepas turun dari alat penimbang aku paham2 sendiri la hahahahha..huh tekanan perasaan lepas tu..

AKO @ retna said...

Na,
Ok la tu... atlis cawan ajak g timbang..

psstt ako tgk ko OK je, takde la chubby sangat pun.. ;-)

Azira...Nozie...Kechik said...

uiks....lame gila tak membaca...saje jalan2 baca cuci mata...satu garisan pun dah nampak macam 3 garisan nih!

* mata naik kelabu..