,

"Abang, sokonglah!"

En Suami atau Teman Lelaki!

Jangan hanya suka mengejek atau memberi tekanan.
Tak henti-henti anda memberikan komen terhadap bentuk tubuh yang tersayang.
Dari mengejeknya, apa kata anda beri sokongan?!

Kata-kata semangat atau tindakan motivasi boleh mebantu.
Anda belikan mereka buku diet atau cetak saja maklumat diet dari internet.
Jika anda sudah melihat tubuh yang tersayang mula 'membesar', gunakan ayat memujuk dalam diam yang sesuai untuk mengalakkan mereka berdiet.

Ingat, jangan nak kutuk saja!

~~~~~~~~~~~~~~~~~
Petikan dari Rapi keluaran 15Dis11.

Nota Jemari: I like!! *wink
Share:

9 comments:

  1. mesejbox expired.
    kenapa? encik abg kak ret sudah berbunyikah? hiii.

    ReplyDelete
  2. msjbox expired.. hehe x smpt nk renew lagi...

    ni tuju kat kengkawan yg lain jgk...

    sharng is caring gitu :p

    ReplyDelete
  3. en suami?
    teman lelaki?

    perghhh...!!

    ReplyDelete
  4. aku awal2 sound papi, u jgn nak buncit2.. kalu u buncit i takmo sayang u.. hahhahaha papi tak penah ckp aku gemok walaupon badan aku naik bagai dipam2.. tapi satu hari dia telah mbelikan aku satu treatment cellulite massage sbb dia xtahan aku selalu komplen diri sendirk hahahhaha

    ReplyDelete
  5. hahahha ok la camtu.. ada gak initiatif papi nk belikan u massage u :p

    ReplyDelete
  6. Hahahaha..Cawan tak penah lagi ckp direct kat aku gemuk ke hodoh ke, tapi selalunya, dia akan ckp mcm *i rase u dah gemuk sikit la..sikit je..sikit je..jom kite pegi timbang nak????* sambil buat muka tak bersalah..

    So lepas turun dari alat penimbang aku paham2 sendiri la hahahahha..huh tekanan perasaan lepas tu..

    ReplyDelete
  7. Na,
    Ok la tu... atlis cawan ajak g timbang..

    psstt ako tgk ko OK je, takde la chubby sangat pun.. ;-)

    ReplyDelete
  8. uiks....lame gila tak membaca...saje jalan2 baca cuci mata...satu garisan pun dah nampak macam 3 garisan nih!

    * mata naik kelabu..

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.