Followers

Wednesday, December 21, 2011

Wang kertas baru, dilancarkan!

Nah, khas untuk tatapan kowang!!!!

RM50 dah kuar kan..
Coming soon, syiling akan diedarkan Jan 2012.
Yang lelain akan menyusul Julai 2012.

Raya sok, dapat la beraya ngan duit baru.
Sakan! haha






KUALa LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan reka bentuk wang kertas baru termasuk not RM20 baru yang akan mula diedarkan tahun depan.

Not RM50 sudah pun diedarkan dan syiling yang dilancarkan Julai lalu akan diedarkan Januari 2012.


sumber: http://www.hmetro.com.my
Tengkiu Cik Tipah, pinjam gambar awak!

Nota Jemari: tak sabar nak pegang ni....

13 comments:

fatt said...

note Rm20 tu menarik...dulu rasanya ada...warna cekelat? correct me if salah..

yg duit siling tu brp nilainya? nmpk mcm ada kaler gold...ke efek cahaya?

duit kertas ni jenis licin mcm duit rm5 ke?

AKO @ retna said...

yup dl rm20 kaler ceklat,
duit syiling 5 sen 10 sen 20 sen 50 sen.. kaler gold erkk ako lupa lak ada ke x ek? hehehe

rm5 tu erk erkk x sure..nnt ako konpom kan balik

AKO @ retna said...

RM1 & RM5 polymer, ye licin mcm skrg ni ;)

-wos- said...

patut wartawan letak caption url blog kitorang kan?

kahkahkah.
ok, aku gila glemer.

oh, nak bg tau. syiling 50 sen dan 20 sen mmmng kaler gold.harap maklum.

AKO @ retna said...

oooo wah kaler gold ek.. berpinau mata ako pasni tgk duit menyinar2 hahhaa...

psstt betul la, patut wartawan tu tempek url blog kowang haha

ch@ said...

ni la yg surprise tu eh, huuuu santeknyaaa syg nk guna la.

AKO @ retna said...

ch@,
ye ye surprise x surprise la hehe

Biqque said...

suka duit rm20 tu ada balik! :D

Lily Riani said...

nak yang werne oren tuh... but dulu brown kan kan kan

AKO @ retna said...

biqque,
aha kan, me pun suka rm20 ada balik..

Lily,
yup betul2 dl brown ;)

Ely Hasrul said...

aku tertunggu gak ape la berita terbaru tuh. ingat nk dpt duit free :P haha.. rm20 tu mmg bagus!! leceh asik nk pecah duit 10, senang nk bg customer gini..

cikyatz said...

saya pon suka duit RM20..cantik..cam xnk guna jek lau ada..nk simpan wat frame..hehe..

AKO @ retna said...

Ely & Cikytaz,

ramai ternanti2 kan duit RM20 tu... ako pun sama hahaha bak kata ko, senang nak bayar sekali harung hahaa