, ,

Wang kertas baru, dilancarkan!

Nah, khas untuk tatapan kowang!!!!

RM50 dah kuar kan..
Coming soon, syiling akan diedarkan Jan 2012.
Yang lelain akan menyusul Julai 2012.

Raya sok, dapat la beraya ngan duit baru.
Sakan! haha






KUALa LUMPUR: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan reka bentuk wang kertas baru termasuk not RM20 baru yang akan mula diedarkan tahun depan.

Not RM50 sudah pun diedarkan dan syiling yang dilancarkan Julai lalu akan diedarkan Januari 2012.


sumber: http://www.hmetro.com.my
Tengkiu Cik Tipah, pinjam gambar awak!

Nota Jemari: tak sabar nak pegang ni....
Share:

13 comments:

  1. note Rm20 tu menarik...dulu rasanya ada...warna cekelat? correct me if salah..

    yg duit siling tu brp nilainya? nmpk mcm ada kaler gold...ke efek cahaya?

    duit kertas ni jenis licin mcm duit rm5 ke?

    ReplyDelete
  2. yup dl rm20 kaler ceklat,
    duit syiling 5 sen 10 sen 20 sen 50 sen.. kaler gold erkk ako lupa lak ada ke x ek? hehehe

    rm5 tu erk erkk x sure..nnt ako konpom kan balik

    ReplyDelete
  3. RM1 & RM5 polymer, ye licin mcm skrg ni ;)

    ReplyDelete
  4. patut wartawan letak caption url blog kitorang kan?

    kahkahkah.
    ok, aku gila glemer.

    oh, nak bg tau. syiling 50 sen dan 20 sen mmmng kaler gold.harap maklum.

    ReplyDelete
  5. oooo wah kaler gold ek.. berpinau mata ako pasni tgk duit menyinar2 hahhaa...

    psstt betul la, patut wartawan tu tempek url blog kowang haha

    ReplyDelete
  6. ni la yg surprise tu eh, huuuu santeknyaaa syg nk guna la.

    ReplyDelete
  7. ch@,
    ye ye surprise x surprise la hehe

    ReplyDelete
  8. suka duit rm20 tu ada balik! :D

    ReplyDelete
  9. nak yang werne oren tuh... but dulu brown kan kan kan

    ReplyDelete
  10. biqque,
    aha kan, me pun suka rm20 ada balik..

    Lily,
    yup betul2 dl brown ;)

    ReplyDelete
  11. aku tertunggu gak ape la berita terbaru tuh. ingat nk dpt duit free :P haha.. rm20 tu mmg bagus!! leceh asik nk pecah duit 10, senang nk bg customer gini..

    ReplyDelete
  12. saya pon suka duit RM20..cantik..cam xnk guna jek lau ada..nk simpan wat frame..hehe..

    ReplyDelete
  13. Ely & Cikytaz,

    ramai ternanti2 kan duit RM20 tu... ako pun sama hahaha bak kata ko, senang nak bayar sekali harung hahaa

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.