,

My 7 Super Shots

OK, ketinggalan sudah!
Rasa nya cam sumer orang yang ditag sudah tempek kat blog memasing.
Ye la ye la ako memang ketinggalan sket bab-bab ngeTAG ni.
Tapi takpe kita cuba juga selesaikan misi mencari gambar menarik, tertarik dan ditarik.

Misi ni di'terbang'kan khas dari blog si biqque.
So jom kita kasi layan sket..

1. A photo that ... takes my breath away
~Canyon Swing - New Zealand~

PUAS!!!.


2. A photo that ... makes me laugh or smile
~Nami Island, South Korea~

Berjaya juga jumpa 'Jung Sang' ni.. walau hanya sekadar gambar... :p
Sebab ko la, ako tertawan dengan drama korea hingga skrg ni..


3. A photo that ... makes me dream
~Nami Island, Korea~

Kalau lah time ni tetiba putera idaman ako muncul lalu terus melutut dan bertanya, "will you marry me?!"
Lalalalala......


4. A photo that ... makes me think
~Muzium Matawang Bank Negara Malaysia~

Percaya tak kowang bahawa gambar kat atas tu adalah sebatang gigi ikan paus?
Dan gigi tersebut pernah dijadikan/digunakan sebagai matawang pada zaman dahulu.
Di dalam masyarakat Fiji, gigi ikan paus digunakan sebagai mahar pernikahan.
Agak-agak berapa lah nilai gigi paus ni ye pada zaman dulu??

note: Muzium Matawang BNM adalah dibuka setiap hari dari jam 10 pagi hingga 6 petang kepada orang ramai dan masuk adalah PERCUMA.

Muzium Matawang BNM
Sasana Kijang, 2 Jalan Dato' Onn, 50480 Kuala Lumpur
603-9179 2888

5. A photo that ... makes my mouth water
~Ho Chi Minh~

Tak tahu la durian jenis apa ni. Besar gedabak buah nya.
Ini masa trip ke vietnam tempoh hari.
Kebetulan ikut cruise mekong, dibawanya kita merayap ke dusun buah-buahan.
Sudah lama x makan so bila nampak je terus terkinja-kinja nak melantak.
Marbeles n puas hati!!


6. A photo that ... tells a story
~Ho Chi Minh~

Kubur kat tengah-tengah sawah. Mengikut cerita, kubur tersebut adalah milik kepada tuan tanah tersebut. Walau dah mati, derang tetap tak nak 'tinggal' jejauh dari tanah derang.

7. A photo that ... I am most proud of (aka my worthy of National Geographic shot)
~South Korea~

Tengok matahari terbit kat tepi jeti sebelum naik cruise.


Takmoh tag sesape dah. Konpom mostly ramai yang dah kena buat mende alah ni..(ok ok refer to my travelholic frens la ye... :p). So, enjoy!

Nota Jemari: nak buat mende alah ni pun amek masa... Sorry ye, lately ni terlalu bz buatkan mood menghapdet cam slow sket...
Share:

2 comments:

  1. hahaha berjaya gak siapkan ek!

    kubur kat sawah tu mcm kat medan. orang batak pun camtu.

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.