, ,

Hi-Tea Puspanita 2012

Tarikh: 30 November 2012
Tempat: MPH, Lanai Kijang.
Masa: 4.30-7.00 malam
Tema: Busana Antarabangsa


Ha kowang mampu nak pegi?
Seoul je la yang mampu, yang lelain tu dengar-dengar je la cerita travel member yang lelain. hehe..

Kisahnya, puspanita hi-tea tahun ni berkonsepkan busana antarabangsa.
Tapi macam biasa la kan, takde nya ako nak berhias sakan memperagakan pakaian 'antarabangsa'.
Datang makan, tengok persembahan, tunggu lucky draw, pastu balik!


Door gift pada hari itu.
Apa kebenda nya ni ek?
Nak kata handbag, bukan.
Nak kata wallet pun bukan..
Nak kata beg letak telekung, erkkk macam x sesuai plak.
Katanya 'wristlet' .. 

Jadi la kan. Barang FREE. hehe .. 
Dah, tak yah nak bising-bising.
Amek kasi simpan sudah kan :p


Awal gak kami sampai kat tempat makan tu.
Nak book tempat yang strategik la konon nya.
Nak dekat ngan makanan dan juga pemandangan 'clear' nak tgk show kat atas pentas tu.


Ini mereka, antara yang gigih menukar baju.
Cantek!
Eh saya cakap cantek hanbok kakak tu ... (nanti kawan saya perasan plak :p)
Tapi dia punya pun cantek juga. Baju nya tu hehe..


Tu dia, SIAM mai da....
Heheeh... bila PUNJABI bertemu SIAM.


"Arigato!"
"Arigato!"

Minah jepun pun ada.
Yang mahal tu, sipar jepun menjadi taruhah. hehhee...


Ada macam-macam show.
Ni tarian jawa ni.
Lupa lak nama nya.


Yang ini plak nama nya tarian orang portugis.
"Jingling Nona" kan klu x silap.



Pastu ada "Fashion Show".
Macam-macam baju kowang leh tengok.


Paling best ako rasa tarian india ni la.
Hahaha... Sumer pun macam terpegun kejap.
Al-maklum lagu rancak la katakan....


Rasa cam nak menari sama.
Rasa cam dah ada kat India.
haahaha.... (propa)

"size doesn't matter" ...

Ye ye, sape kata orang badan besar x leh menari?!
Sudah terbukti, berkesan secara klinikal lagi... :p

1 malaysia la kata kan...
Cina, India, Melayu bersatu di atas satu pentas ...
Pape pun, derang memang best!


Mereka yang berjaya mendapat gelaran 'best dress' petang itu.
Tahniah!

"awak, saya suka hanbok awak! hehe"


Lucky draw.
Jadi laaaa.....
Kebetulan memang tengah cari thumdrive.
Tumbdrive pun x mampu nak beli sendiri.
Kesian kan ... huhu ...

Kesimpulan nya, ok la not so bad terutama makanan memang superb sangat!
Terima kasih Puspanita Kijang, tahun depan insyallah saya datang lagi!

Nota Jemari: Wanita - puspanita ... Klu Lelaki???
Share:

3 comments:

  1. makaseh!!!
    aku paham pujian ko tuuu...
    hahahaa

    ReplyDelete
  2. wa.. best nye ade acara begini kan... ni nama je ahli puspanita tp hapa pon x tau.. hahahha

    ReplyDelete
  3. bestnya
    ila mmg tabik spring toing toing lah tuk mereka yang buat show tu..mmg talented

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.