Followers

Tuesday, August 12, 2014

Raya Makan-makan 'Mengejut'

Itu lah orang cakap, sesuatu yang x dirancang pasti akan menjadi.
Macam tu la dengan kisah makan-makan raya kat umah ako ahad lepas.
Ceritanya, sis lin nak menumpang bermalam di rumah sahaja.
End-up, terus jadi makan-makan besar plak kat umah.


Memandangkan aii ni dok bujang je kan, jadinya memang konpom takde la barang seketul makanan yang nak dihidangkan. Maka nya, tetamu terpaksa la menyopingkan diri sekejap ke Giant Batu Caves untuk membeli barang keperluan untuk dijamu malam itu.

Korang pernah tengok tetamu pegi soping pastu tetamu juga yang masak kat umah korang??
Hahahhaa jarang kan :p


Semua nya hasil tangan dan belian dari para tetamu.
Tuan umah hanya sediakan tong gas, dapur dan juga pinggan mangkuk je u'ols...
hhaahha... nasib la ye klu datang bertandang ke rumah orang bujang.
Gini la jadi nyaaa... :p


Kebulur dah tetamu-tetamu aii....
Sorry la ye pada yang x sempat ako jemput tu.
Plan last minit sangat ni.
Sampai hotak dah x bole nak pikir sesape yang patut dijemput ... 

Tetamu utama aii sampai jam 6 petang , terus ke giant.
Pastu 6.30 petang masak-masak ... 
Jam 7 malam terus makan ... 

Itu yang x sempat nak jemput u'ols yang berkenaan.
Jangan nak sentap-sentap ye...
#peacenoWAR :p


Jadi laa....
Alhamdulilah semua pun hepi.


Dah kenyang, moh la melepak....


'Big Bos' yang last minit baru muncul...
Hehehhe... sorry Jun, dah kenyang baru teringat kat ko!
Tengkiu sebab sudi datang juga akhirnya.


"Selamat Hari Raya" dari KAMIE.
Buat yang x dapat datang, tahun depan kita cuba buat acara mengejut lagi k :p

Nota Jemari: TQ sumer.... jumpa next gathering ... ;-)

4 comments:

Jari Manis said...

kalau mcm tu JM pun nk terima tetamu yg mcm ni...datang, pastu g beli barang masak..tuan umah sediakan umah je heheeheh

Besar lah umah Ako..unutng lah saper dpt 'tangkap' Ako nih

anakomak said...

Opsss JM... tu umah family je... kita mana de umah sendiri.. huhu

zaraab said...

Untungla tetamu masakkan! Hehehe. Tapi rumah bujang pun ada pinggan cantik.

anakomak said...

umah orang tua...
klu umah sendiri konpom xde pinggan cecantek :p