JJCM: Cucur Udang Alor Gajah

Kita citer pasal makan lagi ye.
Hari tu on the way balik ke KL, teringin plak nak makan cucur udang kat Alor Gajah tu.
Kalau korang dari arah selatan, better korang kluar dari tol Ayer Keroh je.
Lebih kurang 25 minit perjalanan nak ke Alor Gajah tu.


No. 1 Medan Selera Pasar Menggong, Alor Gajah Melaka.

Senang je nak cari. Dia betul-betul kat bas stand Alor Gajah.



Sebab tamak aritu, ako pun order la untuk 3 orang makan.
Padahal berdua je pun.
Agak lama x makan cucur udang ni, so x sure portion dia macam mana skrg ni.
Tu yang main order untuk 3 orang makan.


Kalau rasa nak buat tempahan pun boleh tu.
Waktu berniaga 12 tenghari sampai 8 malam.
Nasib la masa ako sampai kul 7 tu masih banyak lagi cucur udang yang masih panas.


Taadaaaa..... banyak plak bila dah dapat.
Gagah juga la nak ngabihkan nya.
Bukan takat cucur udang je, ada juga nugget dan tauhu.
Paling penting, sos cili nya yang marbeles!!
Sekali rasa pasti nak berulang kali makan...
Percaya la!

So lepas ni, korang bole la try ye.

Nota Jemari: sis lin, nanti bole cuba ye bila singgah amek yana tu :p
Share:

1 comment:

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.