Derma darah?

Kowang pernah derma darah tak?
Tadi ngah kemas2 meja, terjumpa plak buku derma darah nih.
Belek punya belek.. hehehe ako adalah pertama & maybe terakhir akan menderma darah.

Ye ye pestime derma darah tahun 2006 tuh..
Itu pun sbb setelah dipaksa oleh kawan2.
Klu nak harapkan ako sendiri yang gi menderma, huh jgn harap la.
Sbb ako ni fobia ngan darah yang banyak.

aritu pun masa derma, hampir2 nak pengsan tgk darah sendiri.
Adehh.... ngeri!
Pasni ako akan menderma lagi kah?
erkk... mungkin tidak.

Nota Jemari: owang kata derma darah ni bagus..
Share:

11 comments:

  1. uncle pun pernah derma darah, 2 kali. Pastu pencen... sebab...??

    2nd time derma diorang congkil urat tangan kiri, tapi darah malas kuar... pastu congkil yg sebelah kanan plak, baru berjaya... masa menyongkil tu yg xtahan tuh... ada ke plak dituil2 nya jarum yg besar gedabak tu nak kasi darah masuk jarum... seb baik `missi' tu sopan, kalo x uncle dah karate sama dia... hehehe...

    dah lama xhapdet buku derma darah...!!

    ReplyDelete
  2. Am ada dua kali jugak menderma, minggu lepas ada kempen kat JJ kajang tapi kebetulan Am kena cirit birit masa tu tak boleh menderma. Kalau tak nak juga menderma depan anak Am hehehe

    ReplyDelete
  3. uncle,
    aiyakk saya aritu pun hampir kena congkil gak... coz nursi tu x jumpa urat saya.. waduhhh nak meraung gak arr tp harus la kena kontrol kang jadi isu lak tetiba ada anak dara meraung kat opis..

    wakakakak :-D

    AM,
    hehehe xpe bro.. lenkali ada peluang lagi ;-)

    ReplyDelete
  4. ngeeeeeeeeeee..angah tak pernah derma darah ar ret coz angah sdr tak cukup daraha ahahahaha..aritu try gak nak gi menderma tp kena halau balik uwaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  5. alahaaiii sian dier.. konpom x cukup berat tuh :p

    ReplyDelete
  6. ekekekeke..ntah la tp terasa makin gemok nih ahahahaha tp selalu nak gi derma darah je kena halau ampeshhh

    ReplyDelete
  7. ish...I pernah try. Sakit yo! Just once and then no more. Haha.

    ReplyDelete
  8. errkkk tak beranii... sy takot jarom.. huhuhuhuuhuh

    ReplyDelete
  9. angah,
    ala gemuk tang mana pun sangat...

    Blushwax,
    tu arr pasal.. saket kan... iskk.. ngeri..

    masy,
    hehehe dolu akak pun sama gak tp sbb kena cabar dek kawan, akak pejam je mata tahan saket tuh...

    ReplyDelete
  10. gemok tang part tertentu kots wahahahahaha

    ReplyDelete
  11. wakaakkaa hep syy bahaya tuh.. kena sorok la klu gumuk kat part2 yg sensitif :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.