Followers

Wednesday, January 7, 2009

Derma darah?

Kowang pernah derma darah tak?
Tadi ngah kemas2 meja, terjumpa plak buku derma darah nih.
Belek punya belek.. hehehe ako adalah pertama & maybe terakhir akan menderma darah.

Ye ye pestime derma darah tahun 2006 tuh..
Itu pun sbb setelah dipaksa oleh kawan2.
Klu nak harapkan ako sendiri yang gi menderma, huh jgn harap la.
Sbb ako ni fobia ngan darah yang banyak.

aritu pun masa derma, hampir2 nak pengsan tgk darah sendiri.
Adehh.... ngeri!
Pasni ako akan menderma lagi kah?
erkk... mungkin tidak.

Nota Jemari: owang kata derma darah ni bagus..

11 comments:

kunadzri said...

uncle pun pernah derma darah, 2 kali. Pastu pencen... sebab...??

2nd time derma diorang congkil urat tangan kiri, tapi darah malas kuar... pastu congkil yg sebelah kanan plak, baru berjaya... masa menyongkil tu yg xtahan tuh... ada ke plak dituil2 nya jarum yg besar gedabak tu nak kasi darah masuk jarum... seb baik `missi' tu sopan, kalo x uncle dah karate sama dia... hehehe...

dah lama xhapdet buku derma darah...!!

Am said...

Am ada dua kali jugak menderma, minggu lepas ada kempen kat JJ kajang tapi kebetulan Am kena cirit birit masa tu tak boleh menderma. Kalau tak nak juga menderma depan anak Am hehehe

AKO said...

uncle,
aiyakk saya aritu pun hampir kena congkil gak... coz nursi tu x jumpa urat saya.. waduhhh nak meraung gak arr tp harus la kena kontrol kang jadi isu lak tetiba ada anak dara meraung kat opis..

wakakakak :-D

AM,
hehehe xpe bro.. lenkali ada peluang lagi ;-)

angah said...

ngeeeeeeeeeee..angah tak pernah derma darah ar ret coz angah sdr tak cukup daraha ahahahaha..aritu try gak nak gi menderma tp kena halau balik uwaaaaaaaaaaa

AKO said...

alahaaiii sian dier.. konpom x cukup berat tuh :p

angah said...

ekekekeke..ntah la tp terasa makin gemok nih ahahahaha tp selalu nak gi derma darah je kena halau ampeshhh

Blushwax said...

ish...I pernah try. Sakit yo! Just once and then no more. Haha.

Masy said...

errkkk tak beranii... sy takot jarom.. huhuhuhuuhuh

AKO said...

angah,
ala gemuk tang mana pun sangat...

Blushwax,
tu arr pasal.. saket kan... iskk.. ngeri..

masy,
hehehe dolu akak pun sama gak tp sbb kena cabar dek kawan, akak pejam je mata tahan saket tuh...

angah said...

gemok tang part tertentu kots wahahahahaha

retna said...

wakaakkaa hep syy bahaya tuh.. kena sorok la klu gumuk kat part2 yg sensitif :p