Followers

Monday, April 20, 2009

Besday Party & BBQ

Jam 8.45 pagi.... Malas nya nak bangun!!!
Penat! Ngantuk! Penat! Ngantuk!
Ako tido balik..... ako tgk kiki pun sama..

Jam 9.30 pagi...
Bunyi bising kat dapur...
"musti lin dah bangun tu?!", getus ako dalam hati.
So, bila tuan umah dah bangun, takkan ko masih nak terlentang atas katil lagi kan. Maka membawa diri la ako terus ke bilik air.

Selesai mandi, lepas bekfes, ako pun join la xtvt shai dan lin kat dapur.

Rajin derang nih... Anak sape la kan.. Ada yang nak wat menantu tak?? muahahaha.. Tapi yang 'mak budak' tu tak yah la kowang beriyer2 tgk eh.. Sah2 dia mmg kena rajin. Ater, dah majlis pun kat umah dier kan. Klu derang sibuk kat dapur, bihtu ako buat apa ek???? Ala, ako pun tolong jugak laa... Tolong tengok, tolong jadi mandur... tu pun kira tolong juga tau!! hahha...

Jam 12.00 pm, lin cakap nak amek spageti yang ditempah. Ako tak ikut cuma ako soh lin tunjukkan kedai untuk berurut jer. Sementara derang sibuk memasak kat umah, ako pun sibuk gak kat kedai urut tu. Nak mampos satu badan ako rasa dek gara2 dapat urutan yang amat dasyat sekali... huwaaaaaaa lepas berurut ako rasa bertambah2 saket seluruh badan ako!! Konpom lebam2 weii satu badan... adehh padan ngan muka ako!

Majlis nak start kul 4 ptg, kata nya laa...

"weii kek mana???"

Alamakkk tuan umah lupa daa mau amek kek yang ditempah kat kak intan. Bergegas kami menuju ke umah 'pembuat kek'... Ooooo tidak la jauh mana, berjalan berpayung la kami bertiga.. Panas terikk ko!!! Tapi cuba kowang tgk, si shai je yg lebih2 berpayung nya... cissssss!!

"Assalamualaikum..... kak intan oo kak intan" .. menjeri2 si yana n shai..
"Ass..sa..lam...mmu..a.laaiikum......"
"Eh takde org ke?", ako tanya..
"Ala masuk je laa....", ako kata..

sampai saja depan pintu umah, si suami pun muncul... hehehhe..

"kak intan ada?"
"ada.. ada... dia dalam toilet" ..sengih...

oppsss ya ampun kak, kitorang x tau akak tgh 'buang hajat' hehehe...

Kek dah amek...
Makanan dah terhidang...
Kengkawan dah datang..
So, tunggu apa lagi, jom kita mulakan majlis...

Selamat ulang tahun.... Selamat ulang tahun... Selamat ulang tahun AMAT.... Selamat ulang tahun

"hepi besday AMAT. Moga jadi anak yang soleh dan taat pada MAK & AYAH"

huhu... sob sob...tetiba ako lak yang sebak.. huwaaaaaaa... *sedih*

Lewat petang sket, sesi bakar membakar plak.. Nampak sonok je tengok derang sumer.. hepi tak hengat2. Bila tgk gambar2 ni alamak baru terasa nak melantak... "lin, ako nak makan bbq!!!" ... Ntah nape selera ako nak melantak bbq hilang plak malam tuh. Sudah nya tetiba lak skrg ni tekak cam mengidam. huwaaaaaa..... ish..

Sesi bbq selesai lebih kurang jam 8 malam.. Penat...
Jap jap nak cakap jap, "ako sempat MANDI bila tetiba je lampu sumer terpadam!!!" pheww selamat.... jeling2 pada sesape yg x mandi malam tuh :p

Letrik takde, so takkan ko nak terperap je kat umah.
Terus memasing bersiap2 kasi terjah DIVA.
Malam itu adalah sesi melalak tapi x besh arr... hehehe sbb sound of da music kat situ ada gangguan sket... Pape pun, tengkiu buat lin sekeluarga atas penajaan sumer majlis.

Balik dari DIVA, memasing terus melentok kan diri...

Nota Jemari: terlena dalam keletihan


~AKO no one else~,

3 comments:

Kasawari said...

sihat betul org yg memotong kentang atas tu ek.. ha ha.

bagus korang ni.. aku mmg sngaja dtg lambat sbb tak nak buat kerja.. ha ha..

yg aku tau.. menyanyi dan melalak.. sbb suara aku sedap..

saper ler pegang kipas tu ekk ermmm beriaya iya dia tu mengipas.. wa ka ka..

woi.. link ler picasa beb..

SiS-lin said...

wakakah...adehhh tang mandi tu pelan2 sikit ckp...hahahaha

AKO said...

Kasawari,
jap jap, ako hapdet kat umah, slow sket tenet nya... Siap satu lagi entry ako letak link picasa tu

Lin,
aahahah waakakakakka syyyy ok ok :-D