Followers

Friday, May 29, 2009

Makan ke melantak?? gurlpp....

Yuhuuuu anibadi home today??
Yeehaaa... Samat malam sumer. Seharian siang tadi ako memang kebizian sket sbb tu tak jenguk sini atau jenguk 'umah' kowang. Ni baru ada masa nak hapdet xtvt tenghari tadi.

Lunch tadi ako dan kengkawan makan kat Lanai. Sesaja melepak makan sambel borak-borak. Al-maklum dah lama x berkumpul mcm tu. Biasa la kan lunch hari jumaat ni lama la sket so mmg sakan la sesi melepak kitorang tadi.

OK ekceli bukan nak citer pasal isi2 butiran perbualan kitorang. Ako just nak citer apa yang kitorang melantak tadi. Macam-macam ada.





Gambar atas sekali tu ialah laksa johor. Ni kali ke-2 ako melantak laksa johor kat situ. Bagi tekak ako mmg sedap la cuma tang sambal belacan mcm ada kureng sket. Tapi pape pun masih ok kat anak tekak ako.

'Nasi Goreng Lanai', yang ini pun sedap gak. Tambah2 bila ko tgh keLAPARan mmg sesuai la melantak nasi goreng tu. Yang sebelah tu plak adalah pecal. Ha mmg sesuai la dimakan bersama2 ngan nasi, ye tak?! Kuah pecal itu mmg marbeles, kePEDASan. Ako, bab2 PEDAS mmg peberet. Jadi, klu ko, kamu, awak, nak masak tuk ako, sila pastikan masakan itu adalah berunsur kePEDASan.. muhahahaa...

Mushroom soup. Sedap hingga menjilat bibir. Tapi ako x puas x dapat makan ngan roti itu. Ater sket bebenor roti nya. Mana cukup tuk dimakan oleh 5 'anak tekak'. hahahaha

Yang 'panjang' semcm je tu, erkk hot dog BIG size. Aiyooo yang itu mmg ako x lalu ye kengkawan. Aterrr 'panjang' semcm je, loya 'anak tekak' ako nak menelannya.. muahahaha... *konpom ada yg nak komen pasal hot dog panjang ni wkakakaka*

"pstttt, kowang lalu ker? erkk".. :p



Sebab kePANASan, ako order la Lai Chi Kang sejuk. ermmm nyummyy slurpp ako suker tapi kengkawan ako x suker. Erkkk kata derang kurang manis tapi dah ko makan macam2 ngan minum minuman yang manis2, apa salahnya yg satu ini tawar sket. Seimbang la sket weii ahhaha..

Yang sebelah tu mcm2 jenis air kitorang order.. erkk ada ice cappuchino, air campuran carrot dan apple, *sori yg ni ako lupa nama dia*; ada air kedondong. Ooo tang air kedondong itu sangat2 la tidak menepati citarasa anak tekak ako.



Ini sumer adalah desert2 yang kitorang melantak tadi.
Marble cheese kek, Lavender Opera kek.. Makk ko nama, x agak2! ahahaha...
Embun menitik@ sago. Yang ni mmg slalu benor ako makan. Sangat2 pemes dah itu desert. OK yang last tu erkk apa jadah ntah nama nya. Ala klu omputih cakap 'caramel'. hahaha... sedap gak x muak walau ko akan rasa telur yang lebih. hehehe...

burlppp opsssss kenyang sudah.
Macam biasa ko dah melantak bende manis2 harus la ko neutralkan balik badan ko ngan air suam. Slurpppp. Alhamdulilah, kenyang!

So selesai sudah kisah ako melantak tghari tadi.
Jangan salahkan ako klu kowang mengidam, teringin atau terasa nak melantak sama.

Nota Jemari: janji hati happy

2 comments:

SiS-lin said...

yg besar...yg panjangggg le sedap ret...
klu kontot kecik..x konyangggg muahahahahahaha

AKO said...

yang kontot x kenyang ek.. hehehe adehhhh