Followers

Wednesday, August 5, 2009

Bunyi itu kedengaran lagi

Gedebuk....
Jatuh habuk2 cat dari atas siling...
erkk.. ako dah cuak. Klu kowang, takkan kowang x cuak. Memula bunyi cam orang berlari2 atas bumbung, pastu tetiba bunyi cam owang jatuh, kira mcm tgh berlari2 alih ko terjatuh. Kuat!! Selari dengan bunyi cam terjatuh tu, alih2 jatuh habuk2 cat dr atas.

Mau nya ako x cuak!!
Tak senang duduk dibuatnya.
Pastu ko dengar mcm2 bunyi lagi dari bumbung.
Ako x reti nak xplain tapi mmg mcm2 bunyi la especially bunyi org berlari, terjatuh.

Aiyo..... mau pengsan ako dibuatnya malam ni.
Dah le sowang2 malam ni. Adik ako plak nak kuar ke mana.
Malam tadi adik ako ada, takde plak bunyi-bunyian tu sumer.

Mula dengar bunyi tu cam bunyi tikus berlari2.
Sila bayangkan mcm dalam filem eh.... *imaginasi kowang kena tinggi sket*
So, ako dah lega la kan. Pastu bila ako amek keputusan masuk bilik, kunci pintu dan terperap dalam bilik, alih2 bunyi tu semakin rancak!!

Waduh!!
Minta dijauhkan dari malapetaka.
Siyes, ako dah gabra ni.
Tiap 5 minit, ako jenguk ke luar tingkap.
Saja nak betul2 make sure takde 'sesuatu' kat luar. *mana la tau kan.. ye ye imaginasi kowang kena tinggi!*

Kowang agak bunyi apa tu ek?
Ni bukan pertama kali, masuk ni dah kali kedua bunyi seKUAT itu.

Masa pertama dulu, ako siap report polis.
Ye la takut2 'sesuatu' itu owang seperti kita juga.
Klu 'sesuatu' itu luar biasa, ako leh tahan takut lagi.
So, takkan bunyi kali ni ako nak repot polis lagi???
erkk.... malu arr...! *apa motif ako keMALUan ek?*

Help me! I need sumone by myside rite now!

Nota Jemari: arghh taakutttttt!!

4 comments:

Sis-Lin said...

coming coming...i help you ret...!! tuk tuk tuk...bkk pintu aku dh depan pintu ko ni...hehehhe

AKO said...

pssttt datang ada bw makanan tak? :p

Tok Bond said...

Ko kena.....KAWEN...KAWEN....KAWEN...KAWEN....

AKO said...

yo la yo la.. den ngah cari calon yg sesuai.. ngah tunggu owang msk meminang la ni :p