,

Hajat tak kesampaian

~Javanese Mi~

Set 5 - Fish and chip

~~~~~~~~~~~~~~
Plan lunch tadi mau menjenguk sahabat di Ampang Putri. Sampai je di pintu depan spital, kami ditahan oleh pihak spital untuk membuat pemeriksaan. Kemudian kami disuruh mencuci tangan untuk mencegah penyakit H1N1 itu. Mengikut kata pekerja di situ, penyakit itu sudah pun dikesan dispital berkenaan.

Bagi mencegah dijangkiti, kami dinasihati supaya tidak digalakkan melawat pesakit2 di situ. Jadi sebagai langkah berjaga2, kami amek keputusan untuk tidak meneruskan niat melawat sahabat kami itu. Ater masing2 pun sudah dalam ketakutan, takut berjangkit kekdahnya.

Nauzubillah... Minta dijauhkan!

Sebab niat mau melawat terpaksa cancel, maka dengan itu kami terus melangkah kluar dan menuju ke Old Town yang berhadapan dengan spital. Mengenyangkan pewot lebih baik daripada mencari penyakit.

Moga anak-anak dia akan bertambah sihat.

Nota Jemari: jaga kesihatan
Share:

5 comments:

  1. biar betul hang ampang puteri dah kena????? tuh dah kat ngan umah akuuuuu....

    ReplyDelete
  2. dalam keadaan berjaga2...
    So ko pun kena hati2 la ye lalu situ.. ;-)

    ReplyDelete
  3. ala siannye,kwn ko yg tu yg sakit yek...aku selalu gak masuk blog dia..sian..

    moga cepat sihat semuanya....

    ReplyDelete
  4. eemmm..betull.betul..betul..
    baik berjaga2 kan

    ReplyDelete
  5. Lin,
    Tu la moga dia anak beranak cepat SIHAT...

    Cute,
    yeezzaa... mencegah dari merawat, kan kan ;-)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.