Followers

Tuesday, August 4, 2009

Hajat tak kesampaian

~Javanese Mi~

Set 5 - Fish and chip

~~~~~~~~~~~~~~
Plan lunch tadi mau menjenguk sahabat di Ampang Putri. Sampai je di pintu depan spital, kami ditahan oleh pihak spital untuk membuat pemeriksaan. Kemudian kami disuruh mencuci tangan untuk mencegah penyakit H1N1 itu. Mengikut kata pekerja di situ, penyakit itu sudah pun dikesan dispital berkenaan.

Bagi mencegah dijangkiti, kami dinasihati supaya tidak digalakkan melawat pesakit2 di situ. Jadi sebagai langkah berjaga2, kami amek keputusan untuk tidak meneruskan niat melawat sahabat kami itu. Ater masing2 pun sudah dalam ketakutan, takut berjangkit kekdahnya.

Nauzubillah... Minta dijauhkan!

Sebab niat mau melawat terpaksa cancel, maka dengan itu kami terus melangkah kluar dan menuju ke Old Town yang berhadapan dengan spital. Mengenyangkan pewot lebih baik daripada mencari penyakit.

Moga anak-anak dia akan bertambah sihat.

Nota Jemari: jaga kesihatan

5 comments:

Cik Zura said...

biar betul hang ampang puteri dah kena????? tuh dah kat ngan umah akuuuuu....

AKO said...

dalam keadaan berjaga2...
So ko pun kena hati2 la ye lalu situ.. ;-)

Sis-Lin said...

ala siannye,kwn ko yg tu yg sakit yek...aku selalu gak masuk blog dia..sian..

moga cepat sihat semuanya....

CuTeMiUt78 said...

eemmm..betull.betul..betul..
baik berjaga2 kan

AKO said...

Lin,
Tu la moga dia anak beranak cepat SIHAT...

Cute,
yeezzaa... mencegah dari merawat, kan kan ;-)